by listek sri tra 08, 2009 10:30 pm
mama x3 je napisao/la: NE MOGU izvesti da jedu svaka 3-4 sata kako dr preporuča.
3-4 sata :shock: pa koliko su stari?
Bojim se da taj doktor ne zna dovoljno o dojenju + mislim da je blizance puuuno teze dojiti po takvim rezimima nego jednu bebu i da upravo dojenje na zahtijev omogucuje da i mali duplici uspjesno cicaju.
No razumijem da uz takav ritam koji ti bebe onda nabiju ne stignes raditi kucanske poslove, vjerovatno se ni odmoriti, ukoliko se sami podoji ne organiziraju kao vrsta odmora (da je mama udobno smjestena).
Nije to lako.
Meni je dojenje bilo bitno, pa smo puno toga podredili njemu.
A i danas ne kuham, spremam i sl. kad su mi klinci budni (osim onoliko koliko bas moram da njima napravim/zgotovim obrok i one stvari koje i njih vesele - tipa usisavanje, slaganje vesa, stavljanje/vadenje iz vesmasine i sl.)
Kako god - nemoj se osjecati krivom. Dajes maksimum od sebe i budi ponosna na to.
Iskljucivo dojiti cjelodnevno/nocno male duplice i obavljati sve kucanske poslove - ja skidam kapu do poda tim mamama ako postoje. Znam da ja to ne bih mogla, ne uz ritam koji je imala moja ekipa.
A sto se "samocicanja" tice - moj Beni do godinu dana nije skoro nista jeo osim cice, a tek s 14 mjeseci mogu reci da je pojeo nekakav mali obrok - i nista mu nije bilo. Naprotiv, uvijek je bio jaci od brace. Zezali smo je da E. jede, a B. se deblja.
pon oľu 05, 2018 9:46 pm by Twin
» "Rastimo zajedno" radionice za roditelje blizanaca u Rijeci!
ned oľu 06, 2016 8:29 pm by Ivana
» pozdrav mamicama i trudnicama!
sri pro 02, 2015 10:41 am by Twin
» Golubinjak 2015 - godišnje druženje!
uto lip 09, 2015 4:19 pm by Ivana
» Treća,četvrta.. trudnoća pa blizanci, a prava kao za jedno dijete
uto sij 13, 2015 9:27 pm by zana
» pucanje noktiju na nogama
pet sij 09, 2015 4:52 pm by mimi mirna
» jednojajcani ili dvojajcani?!
sub pro 27, 2014 7:36 pm by Twin
» Da li uvesti kravlje mlijeko prije navrsene godine? :/