Dorieni- Bilo je svakako. Sa spavanjem nikako.
Prva 3 tjedna su se budili svakih 15-45 min raspareno. Prakticki nisam spavala i na kraju zavrsila sa 40+ temperaturom, koja se vracala svaka 2-3 tjedna.
Sa tri tjedna su ih moja mama i mm uzeli u boravak da ih oni, dok ja kurim, probaju ununanjem i sl. rastegnuti na dva sata, pa bi mi ih nosili na cicu. Bilo mi ih je koma teska dati...
Kad smo opet poceli spavati zajedno, i podoji su poceli opet biti cesci. Ne znam...vise nisam pisala, niti sam zeljela znati koliko imam "sna u komadu".
....i tako dok ja nisam rekla da je dosta
+ zeljela sam ih prije ljeta srediti zbog bake i gostiju + imala sam feeling da mogu poceti spavati bez nekog velikog plakanja.
U prvoj turi B. je to prihvatio super, ali E ne , pa ga nisam ni forsala.
U prvoj fazi sam B. jos ostavila podoj u ponoc i sljedeci u 5-6 ujutro.
E. ne bi cicao do ponoci (sto je isto bio napredak, jer su se u dobi 1+ budili cca svakih 45min raspareno), a onda bi visio na cici do jutra, ali ja to nisam ni osjetila, jer mi je bio gust i preporod sa jednom bebom.
Mm bi ih ususkavao po potrebi, tako mi je bilo puno lakse,a i njima, jer znaju da tata nema cicu.
Na proljece smo probali i s E. i tad je kao i braco ranije, u par dana kliknuo (u smislu da su se budenja prorijedila i da se dao lagano tati ususkati nazad...i onda polako do toga da se ne budi).
No ljetos kad smo dosli na more (24mj) poceli su se nesto ranije buditi(5h), ja sam ih mazila i pokusavala uspavati bez cice, ali bi plakali i baka me konstantno ubijala u pojam, tako da sam opet popustila i naravno vratili smo se na cjelo nocno cicanje .
Kad smo se vratili doma (26mj) u par dana su se doveli u red i sad opet spavaju do cca 7 ujutro bez budenja.
Doduse sami u sobi, ja im se jos nisam vratila...
Da, bila sam umorna. Naravno nije mi zao... Cudno je zapravo u kojoj mjeri se organizam navikne na malo sna. Sad kad napokon u pravom smislu rijeci spavam (jos da nisam dugo budna svaku vecer...i da se fakat i naspavam) ne mogu si zamisliti da me neko digne xx puta u noci, posjedne i samo mi kaze da tako sjedim 20 minuta. A onda mi je to bilo sasvim normalno, sjediti i pola noci dojiti.
Kad ovo pisem razumijem zasto netko ne vidi neku car u dojenju
.
No mislim da budenje nema nuzno veze s dojenjem. Evo bas danas smo bili s frendiocom koja iskljucivo doji svoju bebu (sad 3 mj) i malena prakticki od prvog dana spava cijelu noc.
No sigurno se lakse ude u zacarani krug jer ako nista drugo, bocicu bebi uvijek vadis kad je gotova iz usta, a cicu vrlo cesto ne. Pogotovo na pocetko kad su ti podoji cesto u polusnu i sl, a ti hoces da se beba napapa, pa papaju u snu, a i ljepo ti je s njom/njima...i tako krene.
+ koriste se alternativni nacini za umirivanje, ovako je cica uvijek najbrzi put...
pon oľu 05, 2018 9:46 pm by Twin
» "Rastimo zajedno" radionice za roditelje blizanaca u Rijeci!
ned oľu 06, 2016 8:29 pm by Ivana
» pozdrav mamicama i trudnicama!
sri pro 02, 2015 10:41 am by Twin
» Golubinjak 2015 - godišnje druženje!
uto lip 09, 2015 4:19 pm by Ivana
» Treća,četvrta.. trudnoća pa blizanci, a prava kao za jedno dijete
uto sij 13, 2015 9:27 pm by zana
» pucanje noktiju na nogama
pet sij 09, 2015 4:52 pm by mimi mirna
» jednojajcani ili dvojajcani?!
sub pro 27, 2014 7:36 pm by Twin
» Da li uvesti kravlje mlijeko prije navrsene godine? :/