Niksi - mm ih je ususkavao i uspavljivao nazad kad bi se probudili, ja sam bila u drugoj sobi (bili su stari cca. godinu i pol ben i malo vise E).
Da sam ostala u sobi i ja pokusala umirivati to bi sigurno bilo teze, jer bi na spomen da nema cice, a ja sam pored njih krenula uzasna dreka. Ovako je bilo lakse, jer tata nema cice.
"Sredivali" smo jednog po jednog, jer je E. bio spreman par mjeseci nakon Bena, a i to je sigurno olaksalo stvar iako nije bilo planski.
Brzo su poceli spavati noc bez budenja (svaki u svoje vrijeme). Na poslijetku sam se i ja mogla vratiti u sobu (no ne iz prve - nasnjofali bi me samo tako).
Kad smo otisli na more 2g - sve nam je palo u vodu, jer su se (valjda zbog promjene?) poceli budilti oko 5 ujutro...baka prigovarala sta im nedam cicu, pa sam dala i tako smo s 5h dosli opet na x budenja.
No kad smo se vratili doma (nakon 2 mjeseca "opetnocnog-cicanja") u par dana je opet sev bilo tip i top.
Sad smo opet u fazi (31mj) da se ponekad probude 1-2x i traze cicu (ali ja ne dam prije 6h), pa zaplacu, ali se smire za cas. Trenutno sam zauzeta s nekim stvarima i puno su manje samnom, pa im je to valjda sok. Desi se da ih tata ode uspavati, sto do sad nije bila praksa, pa je i to...
Nacelno se jos uvijek uspavljuju na cici i cicaju nakon svakog spavanja - cca. postena 4 podoja dnevno.
U javnosti vise ne dojimo, doma na zahtjev ovisno od faze do faze i moje procjene situacije - nacelno ne, ali ima hrpa iznimaka.
I imamo dogovore tipa: " Cicamo prije spavanja.", "Vani je jos noc. Mama zeli spavati.", koji se uglavnom , kao i ostali, dogovori postuju bez neke drame, jer smo dosljedni (kad god mozemo biti
).
Nekada namjerno kazu da ih nesto boli da bi dobili cicu i tako... i kad znam da je proslo on znam reci "Jos me jako buba..."
Ivana je napisao/la: ali da je neka osnovna ideja kako je naše tijelo sazdano, da dojimo godinu-dve. dulje zbilja ne trebaju, to je već u području maženja i odnosa, ne više potrebe, nego želje i navike.
To je vise ideja nasega drustva. Istrazivanja pokazuju da bi minimum bio 2.5godine, a ako se dobro sjecam ide do nekih 5-6 kao prosjecana dob za odbijanje od cice.
Sad nemam clanak i konkretna istrazivanja koja sam citala, ali ovaj sam sad na brzinu nasla - govori otprilike istu stvar. Ako koga zanima...
How long would/should humans nurse without societies negative influence?
Anthropologists and biologists study other mammals to find out how
long normal nursing extends. It is easy to do because other mammals all
breastfeed by instinct and breastfeed until just the right moment for
weaning. They are not influenced by the neighbors, advertising or going
back to work. Their internal clocks tell them when it is time. Their
weaning depends on how fast their babies mature and are able to care
for themselves. Studying humans doesn't help, because humans
sometimes don't breastfeed at all. Some humans may breastfeed for days
or weeks, and others may breastfeed for years. Katherine A. Dettwyler,
an anthropologist, has studied the weaning patterns of other large
primates and has theorized that an accurate rule of thumb for weaning
would be when Baby quadruples its birth weight (7 X 4=28 months) or has
lived six times its gestation age (6 X 9=54 months). Dettwyler
"does advocate that medical professionals and paraprofessionals, family
members, friends, acquaintances and even strangers recognize that human
children, like their nonhuman primate relatives are designed to expect
all the benefits of breast milk and breastfeeding for a minimum of 2.5
years. The information that three or four years of breastfeeding, or
even longer, is both normal and appropriate for human infants should be
disseminated to heath care professionals and parents alike." preuzeto sa
http://www.iparenting.com/
pon oľu 05, 2018 9:46 pm by Twin
» "Rastimo zajedno" radionice za roditelje blizanaca u Rijeci!
ned oľu 06, 2016 8:29 pm by Ivana
» pozdrav mamicama i trudnicama!
sri pro 02, 2015 10:41 am by Twin
» Golubinjak 2015 - godišnje druženje!
uto lip 09, 2015 4:19 pm by Ivana
» Treća,četvrta.. trudnoća pa blizanci, a prava kao za jedno dijete
uto sij 13, 2015 9:27 pm by zana
» pucanje noktiju na nogama
pet sij 09, 2015 4:52 pm by mimi mirna
» jednojajcani ili dvojajcani?!
sub pro 27, 2014 7:36 pm by Twin
» Da li uvesti kravlje mlijeko prije navrsene godine? :/