by male shmizle čet ruj 06, 2012 6:10 am
Moje cure su nazalost sisale samo 1,5 mjesec...Ovu temu o dojenju beba bas tesko dozivljavam...Od samog pocetka sam silno zeljela da dojim svoje cure,medjutim kad su se rodile imale su jako lose razvijen instinkt sisanja...Meni je kolostrum poceo da nadolazi tek mozda 5. dan poslije poroda i to uz konstantnu stimulaciju dojki sa elektricnom pumpom, koju smo iznajmili iz porodilista...Bila sam svo vrijeme dojenja prikopcana na tu pumpu s namjerom da stimulisem mlijeko, pila i jela sve sto mi je neko preporucio za nadolazenje mlijeka kod dojilja, medjutim dojke i dalje nisu proizvodile vecu kolicinu kao sto je obicno slucaj kod dojenja, zakon potraznje i ponude...Kad su cure ojacale i naucile konacno da sisaju, poceli su im grcevi, pa su onda jos vise hostericno vristale nakon sto se nagutaju vazduha iz mojih 'praznih dojki'...Nakon patnje i krvavih ragada i ranica na bradavicama, odustali smo od toga i skroz presli na formulu...S obzirom da imam policisticne jajnike i malu kolicinu prolaktina, vjerovano je to bila jedna od kocnica za dojenje...Uglavnom, ko zna, mozda ukoliko se odlucimo za novu bebu nekad kasnije, uspijem u misiji zvanoj dojenje...
pon oľu 05, 2018 9:46 pm by Twin
» "Rastimo zajedno" radionice za roditelje blizanaca u Rijeci!
ned oľu 06, 2016 8:29 pm by Ivana
» pozdrav mamicama i trudnicama!
sri pro 02, 2015 10:41 am by Twin
» Golubinjak 2015 - godišnje druženje!
uto lip 09, 2015 4:19 pm by Ivana
» Treća,četvrta.. trudnoća pa blizanci, a prava kao za jedno dijete
uto sij 13, 2015 9:27 pm by zana
» pucanje noktiju na nogama
pet sij 09, 2015 4:52 pm by mimi mirna
» jednojajcani ili dvojajcani?!
sub pro 27, 2014 7:36 pm by Twin
» Da li uvesti kravlje mlijeko prije navrsene godine? :/