by irenak ned pro 13, 2009 11:00 pm
Mi smo danas napunili 9 mjeseci i G već mjesec dana vojnički puže, a četveronoški se ljulja i povuče nožice, čak je nekoliko puta krenuo prema naprijed, ali još nije savladao do kraja tehniku, dok je M malo drvo na drvo. On savršeno sjedi, pivotira, rotira, ali kad se njemu da. Večinu dana mu se ne da, hehehehe. Moj mali dalmatinac, hihihihi!!!
Što se tiče prostora, mi smo isključivo na podu. S poda se maknemo kad idemo šetati ili kad jedemo i spavamo. Ostatak se igramo na podu, vježbamo ... i moram priznati da je doista puno lakše njima napredovati ako su na podu. Glede prljavštine, ja ne usisavam svaki dan, pod obrišem oko tepiha svaki dan (malo stavim i plivasepta, onako radi moje paranoje, hehe), ali isto se borim s dlakama jer mi kćer ima kosu do guzice, a ja se od poroda još uvijek linjam ko luda!!!! No, usisam svaka dva-tri dana, a inače s vlažnim maramicama pređem preko tepiha i pokupim gotovo sve dlake (bolje nego s usisavačem).
Što se tiče hodalica, osobno sam protiv toga, iz istog razloga kao što je i Twin navela. Mislim da nije ni zdravo (opet je Twin navela , hehe), a ni potrebno forsirati bilo što, pa tako ni hodanje.
iskreno, mene je malo lovila panika radi Mihice, jer on malo kasni za bracom (cca mjesec dana) pa mi se činilo da on to doista teže savladava, sve zajedno, ali više ne brinem. On ide svojim tokom i brzinom, neke stvari radi puno bolje od brace (npr. sjedi ko veliki, sigurno i stabilno) i puno je oprezniji. Bitno da sve bude u redu (oni su imali i krvarenje i pvl), a da li će propuzati sa 9 ili 12, ili prohodati s 1 godinom ili godinom i pol, sada je doista manje bitno. Bitno da je sve u redu i da idu prema naprijed!!!!!!!!
pon oľu 05, 2018 9:46 pm by Twin
» "Rastimo zajedno" radionice za roditelje blizanaca u Rijeci!
ned oľu 06, 2016 8:29 pm by Ivana
» pozdrav mamicama i trudnicama!
sri pro 02, 2015 10:41 am by Twin
» Golubinjak 2015 - godišnje druženje!
uto lip 09, 2015 4:19 pm by Ivana
» Treća,četvrta.. trudnoća pa blizanci, a prava kao za jedno dijete
uto sij 13, 2015 9:27 pm by zana
» pucanje noktiju na nogama
pet sij 09, 2015 4:52 pm by mimi mirna
» jednojajcani ili dvojajcani?!
sub pro 27, 2014 7:36 pm by Twin
» Da li uvesti kravlje mlijeko prije navrsene godine? :/