Evo i mene kratko, odnosno koliko mi M dozvoli jer mi je na rukama.
Oceana, svaka čast, bebe su ti krasne , a kilaža san snova svake mame! Moji nisu takve buce, ne znam točno koliko, M se vrti negdje oko 3,7 kg, a T oko 4,2 kg. Valjda...U prvih mj. dana nisu baš dobili koliko treba, ali zato nakon toga tjedno po 300-400 g. Pedijatrica mi rekla prošli put da je T dobio previše
(850 g u dva tjedna) i da mu smanjim malo hranu, što ja naravno nisam napravila. A kad vidim kako su vaše bebe lijepe buce, postaje mi uopće glupo da je takvo što spomenula. Moji su na prsima i na dohrani, s tim da je ta dohrana poprimila velikog maha, očito mlijeka više nema dovoljno, samo za predjelo
. Moji tako popiju 90-120 ml. S tim, da je danas neki ludi dan, valjda vrijeme tome pridonosi, i M koji je manji, jede stalno. Do 13 sati je već uz prsa popio 300 ml i sad se probudio u očajno, kao da nije jeo cio dan, traži još.
. Jedino, što dosta bljuckaju. Kako stojite vi s time? Znači li bljuckanje da su se prejeli? .Ja nekako razmišljam da oni stanu kad su siti, ali mi mama a i pedijatrica govori da je bljuckanje znak da su se prejeli. Koja su vaša iskustva ?
Povijate li vi vaše bebe široko ili obično ?Dobili smo kod ortopeda termin za 2,5 mjeseca
, ja ih ne povijam široko, pa sam malo zabrinuta. Imat će tada već 4 mj. pa me strah da će za neku intervenciju po pitanju kukova biti kasno.
Moji su danas jako nemirni, a zbog vremena ne možemo popodne u šetnju. Čekamo pola 7 i tatu, da malo animira svoje sinove, pa da se mama malo odmori.
.
Moji su se isto navikli biti na rukama, baka i dida ih navikli. Srećom brzo su se i odvikli, jer sam ostala sama i uz plač su skužili da je nosanju kad god i po svaku cijenu kraj. Dok jedan traži pažnju, naravno da ih nosim, pjevušim, plešem s njima, ali kad su obojica u "akciji " nosanja nema, samo pjevanja.
pon oľu 05, 2018 9:46 pm by Twin
» "Rastimo zajedno" radionice za roditelje blizanaca u Rijeci!
ned oľu 06, 2016 8:29 pm by Ivana
» pozdrav mamicama i trudnicama!
sri pro 02, 2015 10:41 am by Twin
» Golubinjak 2015 - godišnje druženje!
uto lip 09, 2015 4:19 pm by Ivana
» Treća,četvrta.. trudnoća pa blizanci, a prava kao za jedno dijete
uto sij 13, 2015 9:27 pm by zana
» pucanje noktiju na nogama
pet sij 09, 2015 4:52 pm by mimi mirna
» jednojajcani ili dvojajcani?!
sub pro 27, 2014 7:36 pm by Twin
» Da li uvesti kravlje mlijeko prije navrsene godine? :/