B L I Z A N C I...

Poštovani članovi,

u slučaju da imate poteškoća pri očitavanju foruma i njegovom korištenju,
preporučamo vam korištenje Mozilla firefox preglednika i čišćenje cookies u vašem sustavu.

Hvala i ugodno druženje!
Smile

Join the forum, it's quick and easy

B L I Z A N C I...

Poštovani članovi,

u slučaju da imate poteškoća pri očitavanju foruma i njegovom korištenju,
preporučamo vam korištenje Mozilla firefox preglednika i čišćenje cookies u vašem sustavu.

Hvala i ugodno druženje!
Smile

B L I Z A N C I...

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
B L I Z A N C I...

DRUŽENJE, SAVJETOVANJE I POBOLJŠANJE KVALITETE ŽIVOTA RODITELJA BLIZANACA, TROJKICA I VIŠE :) ..... I NAŠIH PRIJATELJA

PRIJATELJI FORUMA

Image hosted by servimg.com

http://www.mojedijete.com
http://www.blizanci.info
http://kisnadjevojcica.bloger.hr/
prijateljski forum za roditelje i one koji će to tek postati
Bebin svijet
interaktivni savjetnik za roditelje, specijaliziran za dječju opremu - All4kids

Croatia map

Skijanje

Login

Zaboravih zaporku

Latest topics

» Evo mene nakon dugo vremena
mala pričaonica za "novake" - Page 30 Emptypon oľu 05, 2018 9:46 pm by Twin

» "Rastimo zajedno" radionice za roditelje blizanaca u Rijeci!
mala pričaonica za "novake" - Page 30 Emptyned oľu 06, 2016 8:29 pm by Ivana

» pozdrav mamicama i trudnicama!
mala pričaonica za "novake" - Page 30 Emptysri pro 02, 2015 10:41 am by Twin

» Golubinjak 2015 - godišnje druženje!
mala pričaonica za "novake" - Page 30 Emptyuto lip 09, 2015 4:19 pm by Ivana

» Treća,četvrta.. trudnoća pa blizanci, a prava kao za jedno dijete
mala pričaonica za "novake" - Page 30 Emptyuto sij 13, 2015 9:27 pm by zana

» pucanje noktiju na nogama
mala pričaonica za "novake" - Page 30 Emptypet sij 09, 2015 4:52 pm by mimi mirna

» jednojajcani ili dvojajcani?!
mala pričaonica za "novake" - Page 30 Emptysub pro 27, 2014 7:36 pm by Twin

» Da li uvesti kravlje mlijeko prije navrsene godine? :/
mala pričaonica za "novake" - Page 30 Emptyčet pro 18, 2014 5:32 pm by Twin

» Robica za bebe
mala pričaonica za "novake" - Page 30 Emptysri pro 10, 2014 1:15 am by tamara1989

» Lijep pozdrav svima
mala pričaonica za "novake" - Page 30 Emptyčet stu 27, 2014 5:57 pm by Mediha

Rezerviraj sada !

+48
miki
maso
jelenko
goga
nestle29
misek
mimi mirna
Josip@
iwa
bridget jones
Tajci
luda klompa
I&S
lotte.123
cicibela
tanja
albra
zuta_zg
sanjakrk
Ana
listek
Oceana
bobo
mallena
Bambi
aldijana
blizanci IM
Pika
Maja-2
Maja
igordana
pčelica maja
lara_31
Gogino
marija-k
Twin
Jorgovan
maksi
didi
jojka
blaza27
Vanja
IVA
mateeaa=)
Branka
Aleksandra
andreja
Sonja
52 posters

mala pričaonica za "novake"

Pika
    Pika
    starosjedioc
    starosjedioc

Broj postova : 3591

up Re: mala pričaonica za "novake"

Postaj by Pika pon kol 31, 2009 11:21 am

cicibela, čestitke od srca za tako velike i zdrave dečke! mi smo od početka bili na prehippu a čini mi se da nam je jedna iskusna sestra iz petrove savjetovala da pređemo na bebimil, no drugi su inzistirali da ne mijenjamo pa na kraju nismo. jedna dr mi je savjetovala aptamil da brže napreduju.
    cicibela
    cicibela
    domaći
    domaći

Broj postova : 864

Postaj by cicibela pon kol 31, 2009 11:30 am

i još samo nešto kako perete bočice prije sterilizacije? deterdžent, obična voda , četka?
    jelenko
    jelenko
    akter
    akter

Broj postova : 185
    Proud to be : mama blizanaca

Postaj by jelenko pon kol 31, 2009 3:28 pm

Cicibela čestitam For you Ja mslim da je najhigijenskije prati s malo deterdženta i četkom za bočice Smile Mislim da sam tako prala bočice s prvom bebom. Ne sjećam se najbolje jer ih nisam stalno koristila, ali sad bih tako.
    Aleksandra
    Aleksandra
    Admin
    Admin

Broj postova : 12583

Postaj by Aleksandra pon kol 31, 2009 3:57 pm

cicibela čestitam Smile Smile
    mi smo bili od rođenja na prehippu i skroz do 13 mj nismo mjenjali baš ništa. Pokušali preći na prenan ali nisu prihvačali. Za blizance imaš popust kod euroalbe 15% pa ako prelaziš pređi na Humanu - kvalitetna je a razlika ti je ipak financijski prilična
    bobo
    bobo
    akter
    akter

Broj postova : 384

Postaj by bobo pon kol 31, 2009 5:46 pm

Čestitam Cicibela na tvojim malim lavićima. Lijepa imena si dala dečkima. For you
    Mi smo od bolnice bili na Prenan-u, pa Nan-u, pa nisam htjela mijenjati, jer su ih dobro prihvatile.
    Bočice smo prali s običnim deterđentom za suđe i dugačkim četkama za boce. Mora ga se malo staviti, jer su ta mlijeka dosta masna i samo topla voda ne bi oprala bočice.
    Aleksandra
    Aleksandra
    Admin
    Admin

Postaj by Aleksandra pon kol 31, 2009 6:38 pm

deterđenti topla voda, dooobro isprati, ja sam kasnije u mašini prala boce i dude
    pčelica maja
    pčelica maja
    domaći
    domaći

Broj postova : 979

Postaj by pčelica maja pon kol 31, 2009 9:16 pm

cicibela još jednom i ovdje javno,čestitam na dečkima!!! For you

ja sam sa prvim sinom bila na Bebimilu od njegovih 1,5 mjesec
    jer sam ga samo toliko dojila pa negdje do 10 mjeseci onda smo prešli na razrijeđeno
    kravlje mlijeko. Bebimil je super podnosio!
    I sada sa blizićima,pošto nismo isključivo na cici,koristimo ,pijemo,Bebimil
    i dečki ga do sad dobro podnose tj.samo jedan jer mi P sad samo cica.
    Nama je pedijatrica a i patronažna rekla za Bebimil i ja nisam nikad niti probala ništa
    drugo.

Drago mi je da nam se možeš javiti malo ovdje.

E da,a bočice perem sa malo deterdženta i vrućom vodom i dooooobro
    isperem prije steril.tj. kuhanja.
    cicibela
    cicibela
    domaći
    domaći

Postaj by cicibela uto ruj 01, 2009 10:57 am

cure hvala, još jedno jutro stiglo. Luka je cijelu noć proplakao , prestrašno, neznam šta mu je, jede svako dva sata, i nema druge. Patronažna kaže da bi rebali izdržati tri sata između obroka ali to je nemoguće, kao da im treba češće a manje. Sjetila sam se Aleksandra kad si rekla da u malom stanu nitko na kraju ne spava i to je stvarno koma, non stop smo svi budni pa smo konstantno svi umorni, jer se jedan ne može odvojiti pa naspavati. I evo Luke..............
    jelenko
    jelenko
    akter
    akter

Broj postova : 185

Postaj by jelenko uto ruj 01, 2009 2:15 pm

Drži se cicibela, još su bebači premali i treba im vremena da se ustabile. Evo, piše u Sretnoj bebi da je potpuna fizička i emocionalna iscrpljenost u početku sasvim normalna, ali proći će. Ako plače samo zbog hranjenja, nema ti druge nego se strpjeti. utje
    Aleksandra
    Aleksandra
    Admin
    Admin

Postaj by Aleksandra uto ruj 01, 2009 3:06 pm

A gdje je molim te zakonski određeno da jedu svaka 3 sata. Ne slušaj gluposti nego lijepo daj djeci jesti kad traže. Oni su maleni, želučići maleni i malo količinski popiju. Kad budu mogli popiti 120, 150 i i više normalno da će ih držati ali sad na početku sa tih jadnih 40,60, 80ml pa nemože to trajati dugo. Ne postoje kruta pravila za sve. svaka beba je idividua i neka će papati svakih sat a druga svaka 4.
    Izdrži draga, ustalit će se i to , prvih par mjeseci je najgore. Sada je to stvar preživljavanja a kasnije idu pravila .
    blaza27
    blaza27
    starosjedioc
    starosjedioc

Broj postova : 3009
    Proud to be : Dupla duplica

Postaj by blaza27 uto ruj 01, 2009 4:34 pm

ja sam davala kad god bi trazili i ni dan danas ne gledam na sat.moji jos uvijek jedu svaka 2 3 sata.napreduju super i jos uvijek samo cikimo.

samo ti njima slobodno daj kada god traze.
    Maja
    Maja
    starosjedioc
    starosjedioc

Broj postova : 7472

Postaj by Maja uto ruj 01, 2009 4:41 pm

ma nema krutih zakonskih pravila nego je preporucljivo da prode 3h jer je to umjetno mlijeko i treba duze da ga zelucic preradi pa da ga se ne optereti

kad beba ciki onda je svejedno kad jede

cestitke jos jednom i izdrzite nekoliko mjeseci i onda ce ti zivot postat malo jednostavniji Wink
    Bambi
    Bambi
    akter
    akter

Broj postova : 338

Postaj by Bambi uto ruj 01, 2009 5:55 pm

Evo još jedne iscrpljene mame...
    Otišli su baka i dida, otali smo sami s djecom, većinom sam ja potpuno sama i sad je sve teže. Stignem ja uz klince i skuhati i počistiti, ali u petoj brzini pa sam na kraju dana mrtva. Moji cicaju ali im dajem i nadohranu, za sada zbog probavnih smetnji Pregomin.Noću se bude samo dva puta klanj , što je u odnosu na početak fenomenalno. Po danu znaju satima cicati i poslije još plakati, tako da su meni sada dani postali luđi.
    Ja isto mislim cicibela, da su takva pravila gluposti. Vidim ja po svojima. Evo Tomo je bio na cici 20 min i sad spokojno spava, a Marin koji je popio 80 ml adaptiranog nema šanse da zaspi. Sit je, ali ne spava.
    Aaaa kreće mi popodnevna smjena! WTF WTF WTF WTF
    Pusa svima
    igordana
    igordana
    domaći
    domaći

Broj postova : 1078

Postaj by igordana sri ruj 02, 2009 1:39 am

Halo cure, škicnem ja u zadnje vrijeme da vidim kaj ima novoga, al jednostavno nemam uvijek inspiracije za pisanje... umorna, no zahvaljujući mužu i mami svaki drugi dan im ostavim bebe, a ja odspavam bar 3-4 h. SAD IMAMO PROBLEMA SA GRČIĆIMA. Lidija mi kaka svaki drugi dan i danas se pokakala ko velika i usput joj je sve prešlo i to po mužu zlocko koji ju je držao u rukama - sve po majici i hlačama roll , a da ne opisujem koliko je sama sebe pokakala. Više me brine manja jer ona kaka stalno...Čim cika u usta ona stisne nogice i opali par rafala...sam kaj to zna biti i vodenasto i sad kako vidim uhvati ju grč i ona zavrisne ispruži nogice i napuni pelenu. Ne znam dal joj nekaj smeta u hrani, jer u zadnje vrijeme bude jako nervozno i kad ciki i kad iz bočice jede. plus kaj vidim da bude i malo zelenkasto...ne uvijek, no na kraju dana obično. Sutara idemo kod pedijatrice na prvu kontrolu pa ću vidjeti kaj mi bude rekla...
    baš sam postala mama kakva sam mislila da ne budem - previše brinem i onda ne znam na kraju kaj da napravim... Sad

Što se tiće hranjenja...Žao mi je kaj nemam mlijeka za obje, a to zato jer veća L nije htjela odmah cikiti, a ja se nisam oko nje trudila. Primjetila sam da mi se cike napune svaka 4h "do vrha" i onda se izdojim da mi veća popije bar dva puta na dan i moje mlijeko. Inaće ju stavim pomalo dok čekamo da tata napravi adaptirano, al je ona lijena, gušta se i ciki dok samo curi, a dok dođe faza da treba vuć sam ju drži u ustima A manja H stalno na ciki pa se brinem dal i ona pojede dovoljno, ako neće zaspati onda i njoj ponudim adaptirano i to u zadnje vrijeme češće. Mala je mudrica, da joj je cijeli dan cika u ustima ne bih ni znala za nju...
    Moram sada ići... puno me ustvari stvari brine i zanima, al evo nemam na žalost vremena pitati... pokušat ću u narednim danima da se više ne vrtim u krug...
    Znam da nisam baš povezano pisala al znam da je to i razumljivo s obzirom na opće stanje "uma i tijela"... Smile .
    Pozdrav curke...
    CICIBELA
    BAMBI... divim ti se kak sve uspijevaš...samo se drži i dalje...
    igordana
    igordana
    domaći
    domaći

Postaj by igordana sri ruj 02, 2009 1:39 am

aaaauuuuuu kako sam veliki post napisala... Smile
    cicibela
    cicibela
    domaći
    domaći

Postaj by cicibela sri ruj 02, 2009 11:11 am

Ma da to adaptirano bi radi porobave trebalo davati rijeđe
    Međutim rekla je baba (ilitiga moja pametna mater kad su gladni daj im jest i to je to) , potom im doda malo čaja od koromača i kake ko veliki,imali su problema s probavom ali da kucnem krenilo je....
    Nego jučer smo bili u prvoj šetnji, FENOMENALNO.
    Sinoć su spavali cijelu noć osim dva hranjenja svaka tri sata (jupii) pa se mislim idemo danas ponovo u šetnju, možda ih je svježi zrak "iscrpio" Smile
    A i ja sam nakon doslovno sto godina karantene izišla i čak smo popili kavicu u pravom kafiću di izlaze veliki ljudi,vau, pa sam i ja bila kao preporođena.
    Baka je odma jutros šmugnula u grad da malo proskiće po Zagrebu i da nam kupi još neke dekice( btw. izbor King Cross, Kika katastrofa) pa će ići u Namu.
    Njen osmijeh pri odlasku trebalo je dokumenirati, volim ja svoje unuke ali ipak doći u Zagreb i ne otići na špicu, srašno Wink
    I.... Roko je krenuo ,ali točno nakon tri sata, ma ljubi ga mama pametnoga.
    Pusa
    igordana
    igordana
    domaći
    domaći

Postaj by igordana sri ruj 02, 2009 11:45 am

Evo mi se vratili od dr. Lidija sad ima 4350gr, a cm nisam umemorirala WTF
    Veli dr da je super. Hana sad ima 3560 i 50 cm. Za kakanje veli dr da je to normalno. E sad dobili uputnicu i za kukiće i sa Hanom kod ginekologa jer joj mala "žabica naotečena. To je kao još tolerirajuće, ali veli dr rađe da to spec vidi. 22 idemo i na neonatologiju u Vinogradsku. Hanu su naručili još u rodilištu, ali nisu Lidiju, no dobile i jedna i druga uputnicu za uzv mozga??? :shock: i to zato jer su blizanke pa kao za svaki slučaj... :shock: Napisala je neurorizicno dijete i za jednu i drugu. I sad sam ja zbunjena opet...
    Bambi
    Bambi
    akter
    akter

Postaj by Bambi sri ruj 02, 2009 5:20 pm

igordana, tvoje su cure super, popale bi moja dva pišulinca!!! Smile Moji napreduju lijepo, ali tvoje napreduju fenomenalno! good job
    Mi smo isto dobili uputnicu za uzv mozga i moji su isto neurorizični. Meni su to još u rodilištu priopćili. E sad, nakon početnog šoka sam se raspitala i saznala da je za bliziće takva dijagnoza jako česta, ništa zabrinjavajuće.Nakon uzv će odlučiti da li su potrebne dodatne vježbice kod fizijatra- isto jako često kod blizanaca. To sam saznala, ali ako imate kakva iskustva iz prve ruke, cur pišite, puno bi nam to pomoglo!Što se zelene stolice tiče, mi je imali prvi tjedan pri izlasku iz rodilišta. Doktorica sumnjala na virozu. Kako došlo, tako i prošlo. Moja šogorica ima iskustvo s tim staro 18 g.Ona je svojedobno s tim bila i na hitnoj i rekli joj da je to nekako čišćenje crijeva beba dok se probavni trakt ne uhoda. E sad... ne znam.
    cicibela, znam doživljaj prve šetnje, čaroban je...uživajte samo na svježem zraku!
    Aleksandra
    Aleksandra
    Admin
    Admin

Postaj by Aleksandra sri ruj 02, 2009 7:04 pm

blizanci su 90% po defoltu neurorizični pa pretrrage na koje vas šalju su preventivne, bolje spriječiti ili otkriti na vrijeme nego prekasno. Tako da ne sekirajte se , sve je to "normalno"
    Zelena stolica je kažu neki "stolica gladi" no nebi se složila s time, stolica fermentira ako dulje ostane u crijevima i ako to nije učestalo i stalno nije zabrinjavajuće. Treba dok se probavni trakt ustali malo vremena
    Bambi
    Bambi
    akter
    akter

Postaj by Bambi čet ruj 03, 2009 3:33 pm

Hvala Aleksandra! Uvijek probam misliti pozitivno pa sam nekako utuvila u glavu da nije to ništa strašno.
    bobo
    bobo
    akter
    akter

Broj postova : 384

Postaj by bobo čet ruj 03, 2009 7:27 pm

Mojima su utz napravili u rodilištu preventivno. Nisu proglašene kao neurorizična djeca, i nismo išli na nikakve kontrole ni vježbe.
    Mislim da je to stav svake pojedine Klinike, odnosno tamošnjih pedijatara da blizance proglašavaju neurorizičnom, jer koliko sam uspjela zapamtiti vaša dječica su rođena s urednim Apgarom, težinom itd. Utz mozga pretpostavljam predviđaju također preventivno.
    Kao što je rekla Aleksandra, nekad su zelene stolice smatrali stolicama uslijed gladovanja, pa sam i ja bila zabrinuta, jer su moje imale često takve stolice, poslije sam pročitala da je to uslijed drukčije probave.
    I, naravno, stolice su rijetke i ne radi se o proljevu.
    Sve novopečene mame, znam da vam je teško i zato vam želim puno snage za što bolju fizičku i psihičku prilagodbu. To je kod mama blizanaca teže (barem bilo meni). Ako se netko ponudi i za malu pomoć, peglanje, kupovina ili sl. nemojte odbiti. moje najdraze
    lara_31
    lara_31
    akter
    akter

Broj postova : 196

Postaj by lara_31 čet ruj 03, 2009 10:48 pm

cao cure Smile

nije me bilo, pa dosta vec...kompjuter nam nije radio pa je trebalo vremena da odaberemo novi..no citam vas ja preko moba ali mi je strasno tesko pisati...
    vidim da su se nove mame super uhodale, i da manje vise prolazimo sve isto, ultrazvuk,fizijatar, stolica, cijepljenje, prve temperaturice,nespavanje,uhodavanje...uhodavanje.. Smile Smile

mi u subotu putujemo na odmor, i ostajemo punih mjesec dana Smile
    tako da me opet nece biti, ali provirit cu nadam se barem tjedno..

Bilo bi korisno mozda otvoriti novu temu koja bi se zvala - nasih prva tri mjeseca u kojem bi starije mame opisale svoje iskustvo sa bebama u vezi svega : ishrana, ponasanje beba, motoricki razvoj, stolica, cijepljenje, temperatura...bla, bla ...mislim sve ono sto bi pomoglo novim mamama i da bi trudnice barem od oka mogle da zamisle kako ce to izgledati..Evo ja bih otvorila tu temu, ali tek smo spojili kompjuter i jos se moram pakirati..pa??????

I moji decki su imali zelenu stolicu, doktorica je prvo rekla da je mozda neka bakterijica, ali smo mi sami primijetili da je zbog nove hrane - hipoalergene, onog trenutka kad smo presli na obicnu stolica je promijenila boju.
    I moji su bili na uzv mozga, nalaz je u redu, ali ipak radimo vjezbice jer jedan malac je malo nervozan pa se zna dosta kruto drzati, a drugi je pak dosta opusteniji.
    sada nakon 3 mjeseca situacija je potpuno drugacija, klinci su super, sve za 5.

Evo jos jednom da vas sve pozdravim (da ne nabrajam ponaosob Smile neke vas imam na FB pa javim se i tamo. Pusa i citam vas
    Pika
    Pika
    starosjedioc
    starosjedioc

Broj postova : 3591

Postaj by Pika pet ruj 04, 2009 12:03 am

ha, problem je samo što s 3 mj još nemaš vremena za detaljno opisivanje a sa 6 si već sve to zaboravila roll

mislim da ću kad dođem u penziju organizirati firmu (sa stručnjacima i volonterkama) za pomoć mamama duplića roll
    Maja
    Maja
    starosjedioc
    starosjedioc

Broj postova : 7472

Postaj by Maja pet ruj 04, 2009 12:58 am

Pika je napisao/la:

mislim da ću kad dođem u penziju organizirati firmu (sa stručnjacima i volonterkama) za pomoć mamama duplića roll

pa valjda smo zato osnovale Udrugu fuf
    I&S
    I&S
    starosjedioc
    starosjedioc

Broj postova : 3489

Postaj by I&S pet ruj 04, 2009 10:14 am

cure......di nam je jelenko???
    nije valjda već rodila?????

Sponsored content