Niksi - ja bi na tvom mjestu jos malo pricekala sa bocicom, ako ti nije frka tj. ako nisi preiscrpljena i sl.
Bilo bi steta da si ne zeznes dojenje kad vam tako lijepo ide.
Nikada ne mozes u naprijed znati koji je tvoja beba tip - onaj koji ce bez pol frke kombinirati cicu i bocu ili onaj koji ce biti ljen vuci na cicu nakon sto proba bocu ili pak onaj koji ce dobiti konfuziju bradavice.
Ja sam izdajalicu koristila samo za vrijeme hospitalizacije jednog od bebaca i nakon prve hospitalizacije kako bi si napravila banku miljeka u skrinji.
Meni je ona bila K O M A. Ja se s njom nikako nisam uspijevala izdojiti.
Let down mi ne bi krenuo ni za sta, koliko god se pokusavala opustiti, misliti na bebe, gledati njihove slike i sta ja znam sta sve nisam probala.
Nije palilo.
Tj. uspjelo mi je samo jednom i onda sam bila u cudu kako lako mlijeko ide kad ti krene let down.
Fora na koju sam se ja uspjela izdajati bez frustracije je bila da na jednu cicu dojim, a na drugu izdajam i to mi je bio spas (i da bilo je dosta mlijek ada se oboje nacicaju i da ja jos napunim bocicu za skrinju).
I bas zbog tog svog iskustva mislim da nije dobro koristiti izdajalicu u svrhu "da vidim koliko imam" - jer su sanse da se to zbilja vidi jako, jako male. Pa to moze biti jako demotivirajuce.
Sto se paravila i dojenja tice... Mislim da nema pravila.
Meni su u bolnici isto rekli - podoj 20min i onda skinuti bebu, jer je vise od toga mazenje, a cica je za hranu
.
Nisam ih poslusala i dojila sam onako kako sam ja osijecala da trebam - sto je naravno znalo biti puno duze od tih 20 min.
Kasnije su se decki ustimali i podoj je dosao na nekih 10-15min.
Osim nekada kad se uspavljuju.
Irokdej - i moji su imali fazi odstekavanja od cice i vristanja i to mi je valjda bila najgora faza kad sam zbilja pocela sumnjati da li imam dosta. U nasem slucaju je bilo, jer su tad lijepo dobivali na kilazi.
pon oľu 05, 2018 9:46 pm by Twin
» "Rastimo zajedno" radionice za roditelje blizanaca u Rijeci!
ned oľu 06, 2016 8:29 pm by Ivana
» pozdrav mamicama i trudnicama!
sri pro 02, 2015 10:41 am by Twin
» Golubinjak 2015 - godišnje druženje!
uto lip 09, 2015 4:19 pm by Ivana
» Treća,četvrta.. trudnoća pa blizanci, a prava kao za jedno dijete
uto sij 13, 2015 9:27 pm by zana
» pucanje noktiju na nogama
pet sij 09, 2015 4:52 pm by mimi mirna
» jednojajcani ili dvojajcani?!
sub pro 27, 2014 7:36 pm by Twin
» Da li uvesti kravlje mlijeko prije navrsene godine? :/