niksi je napisao/la:Da, često je problem u okolini. Ja sam imala sreću pa su u Vinogradskoj doista bili poticajni, no ipak nitko ne kaže " ići će to" nego čak i pedijatrica kaže "pokušajte pa ako ne bude išlo dodavat ćete", a vidjeli su koliko sam ja spremna jer sam već treći dan sjedečki dojila obojicu( jer sam ovdje vidjela poze za dojenje blizanaca). Istina, imali smo sreću jer su i dečki bili dosta veliki ( 2750 i 2900) pa su vukli od prvog trenutka.
A tek doma: "pa zašto im ne bi dala malo vode ili čaja", bila sam luda, al se nisam dala i baš mi je drago. Išlo mi je užasno na živce što svi misle da su pametniji i iskusniji od mene, posebno "tetke i strine" koje su rađale prije 30 godina. Sa prvim djetetom sam čak ponekad i sumnjala u svoje odluke, ali ovaj put ni slučajno!
Identicna prica i kod nas.
Na izlasku iz rodilista glavna med. sestra me pozvala na stranu da mi nesto kaze (onako dobronamjerno, potiho, jer sam sestricna jedna osobe koja radi u bolnici...)
Prica je isla u smijeru - "Mi kao bolnica moramo zagovariati dojenje i bla, bla... ali ti cim dodes doma ODMAH bebicama daj malo cajica ili vodice - to su male bebe, ljeto, vrucine, dehidrirati ce ti."
Na moje, ali oni doje i tu su ped. zadovoljni kako nam je krenulo...je rekla - "Ma tu su ti oni njima dodavali. Si pitala sta su im davali?(naravno da nisam, jer sam zeljala zivjeti u uvjerenju da jedini dodatni obrok ako su dobili je bilo u onih 5 sati nocne odvojenosti)
Nece ti oni doma napredovati ovako samo od dojenja... Poslusaj ti mene..."
Na srecu sam bila dovoljno informirana da sam odustala od uvjeravanja da se dvije (i vise) beba mogu uspjesno dojiti, zahvalila joj, otisla doma i svojoj djeci 6-7 mjeseci nisam dala ni kap vode, a caj ni dan danas.
Da nisam bila informirana, zbilja bi me uplasila prica koju mi je ispricala, jer sve mi u finalu zelimo samo jedno - najbolje nasoj djeci.
A kad smo dosli doma - od prvog dana u ocima i rijecima patronazne se vidjelo nepovjerenje prema mojoj odluci da dojim. "Dobro mama, dok ide, ali kad nece ici..." "Od nas mozete dobiti kompletno besplatno adaptirano...." Sutra cu odmah donjeti vagu da mi to vidimo..."
Presing, presing, presing i nepovjerenje.
Mislim - Kao da sam luda, pa cu dojiti ako ne ide ????
Ali daj me pusti dok imam konjsku volju, pomogni mi, budi moralna podrska ako ne znas vise - to mi sad treba ili se makni.
pon oľu 05, 2018 9:46 pm by Twin
» "Rastimo zajedno" radionice za roditelje blizanaca u Rijeci!
ned oľu 06, 2016 8:29 pm by Ivana
» pozdrav mamicama i trudnicama!
sri pro 02, 2015 10:41 am by Twin
» Golubinjak 2015 - godišnje druženje!
uto lip 09, 2015 4:19 pm by Ivana
» Treća,četvrta.. trudnoća pa blizanci, a prava kao za jedno dijete
uto sij 13, 2015 9:27 pm by zana
» pucanje noktiju na nogama
pet sij 09, 2015 4:52 pm by mimi mirna
» jednojajcani ili dvojajcani?!
sub pro 27, 2014 7:36 pm by Twin
» Da li uvesti kravlje mlijeko prije navrsene godine? :/