B L I Z A N C I...

Poštovani članovi,

u slučaju da imate poteškoća pri očitavanju foruma i njegovom korištenju,
preporučamo vam korištenje Mozilla firefox preglednika i čišćenje cookies u vašem sustavu.

Hvala i ugodno druženje!
Smile

Join the forum, it's quick and easy

B L I Z A N C I...

Poštovani članovi,

u slučaju da imate poteškoća pri očitavanju foruma i njegovom korištenju,
preporučamo vam korištenje Mozilla firefox preglednika i čišćenje cookies u vašem sustavu.

Hvala i ugodno druženje!
Smile

B L I Z A N C I...

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
B L I Z A N C I...

DRUŽENJE, SAVJETOVANJE I POBOLJŠANJE KVALITETE ŽIVOTA RODITELJA BLIZANACA, TROJKICA I VIŠE :) ..... I NAŠIH PRIJATELJA

PRIJATELJI FORUMA

Image hosted by servimg.com

http://www.mojedijete.com
http://www.blizanci.info
http://kisnadjevojcica.bloger.hr/
prijateljski forum za roditelje i one koji će to tek postati
Bebin svijet
interaktivni savjetnik za roditelje, specijaliziran za dječju opremu - All4kids

Croatia map

Skijanje

Similar topics

Login

Zaboravih zaporku

Latest topics

» Evo mene nakon dugo vremena
    Dohrana - Page 7 Emptypon oľu 05, 2018 9:46 pm by Twin

» "Rastimo zajedno" radionice za roditelje blizanaca u Rijeci!
    Dohrana - Page 7 Emptyned oľu 06, 2016 8:29 pm by Ivana

» pozdrav mamicama i trudnicama!
    Dohrana - Page 7 Emptysri pro 02, 2015 10:41 am by Twin

» Golubinjak 2015 - godišnje druženje!
    Dohrana - Page 7 Emptyuto lip 09, 2015 4:19 pm by Ivana

» Treća,četvrta.. trudnoća pa blizanci, a prava kao za jedno dijete
    Dohrana - Page 7 Emptyuto sij 13, 2015 9:27 pm by zana

» pucanje noktiju na nogama
    Dohrana - Page 7 Emptypet sij 09, 2015 4:52 pm by mimi mirna

» jednojajcani ili dvojajcani?!
    Dohrana - Page 7 Emptysub pro 27, 2014 7:36 pm by Twin

» Da li uvesti kravlje mlijeko prije navrsene godine? :/
    Dohrana - Page 7 Emptyčet pro 18, 2014 5:32 pm by Twin

» Robica za bebe
    Dohrana - Page 7 Emptysri pro 10, 2014 1:15 am by tamara1989

» Lijep pozdrav svima
    Dohrana - Page 7 Emptyčet stu 27, 2014 5:57 pm by Mediha

Rezerviraj sada !

+28
    maso
    Dorieni
    Xen@
    MalaDo
    Oceana
    zaklina
    sanjakrk
    Bambi
    mimi mirna
    igordana
    cicibela
    niksi
    listek
    misek
    I&S
    blaza27
    kruna
    meri
    maksi
    mama x3
    mateeaa=)
    bobo
    Twin
    Maja
    Aleksandra
    aldijana
    Pika
    let tri
    32 posters

Dohrana

Xen@
      Xen@
      akter
      akter

Broj postova : 140

Dohrana - Page 7 Empty Re: Dohrana

Postaj by Xen@ sub lip 05, 2010 7:26 pm

Mi smo još malo i 6 mj. stari, tek smo prije dva tjedna krenuli sa dohranom i za sad prihvatili jabuku, krušku, bananu, mrkvicu i kombinacije, sad nakon te voćne kašice izdrže cca 3 sata do flašice. Mene zanima kolko obroka mlijeka bi oni trebali imati sa 6 mjeseci, mi smo sad kakti zamijenili jednu flašicu sa ovim voćnim obrokom. Kako svako svoje priča u vezi dohrane meni su rekli da nakon što jedan obrok zamijenimo sa dohranom da tek nakon mjesec dana zamjenimo i drugi. Još nisam počela sa povrćem tj. tikvicom, korabicom.... i žitaricama, dal da im to sad uvodim nakon ovog voćnog obroka ili Dohrana - Page 7 85897 već mi je puna kapa savjeta u vezi dohrane svako tupi svoje.
      Twin
      Twin
      Moderators
      Moderators

Broj postova : 5719
      Proud to be : Dupla duplica

Postaj by Twin sub lip 05, 2010 8:14 pm

Xena 5 mliječnih i 1 voćni/povrtni obrok. Sad možeš počet uvodit povrće pa dati povrtni UMJESTO voćnog obroka. Ja sam, koliko se sjećam, u fazi uvođenja povrća, dakle kad su tek zapravo isprobavali okuse, znala dati prijepodne povrće (između 2 flašice) tek toliko da probaju, a popodne voće sa/bez žitarica. Znači povrće možeš i kao neki međuobrok uvesti, ne mora nužno biti obrok. U toj dobi ti se djeca ipak najedu najviše mlijeka. isto tako možeš uvesti žitarice, one su ti neutralne, a možeš ih odlično miješta i sa voćem i sa povrćem pa se dijete ipak zasiti bolje. probaj i uvesti mliječni obrok na žlicu - npr Hipp baby's first milk pap ili hipp hapfer-apfel (zob -jabuka) kašice. to su mliječni obrosi koji se prave s vodom (sadrže prijelazno mlijeko) i odlični su za zasititi se. Ako se još šta sjetim, javim.
      Xen@
      Xen@
      akter
      akter

Postaj by Xen@ sub lip 05, 2010 8:50 pm

Hvala ti TWIN! Dohrana - Page 7 6747 ma to mene muči da sad povrće uvodim ko posebni obrok nakon voća ili da zamijenim voće sa povrćem dok smo još tako friški sa dohranom? Neke frendice mi kažu daj povrće nakon voća tj.kad će i inače imat ručak dok drugi daju povrće nakon voća i flašice. Vidjela sam na Aptamilu 2 da se može dat samo 3 obroka, a mi još nismo pravo zamijenili ni jedan, tako da ćemo ostat na aptamilu 1 još neko vrijeme.
      Twin
      Twin
      Moderators
      Moderators

Postaj by Twin sub lip 05, 2010 9:03 pm

zašto misliš da se može dat samo 3 obroka? to je samo preporuka. ali, realno, ti možeš 1- icu davati do godine dana nema potrebe da daješ dvojku ili trojku.
      Xen@
      Xen@
      akter
      akter

Postaj by Xen@ sub lip 05, 2010 9:34 pm

nisam znala da se jedinica može dat i nakon 6 mjeseci, ne znam šta sam ja sebi zabrijala, ali mislim da na dvojci piše 3 obroka nakon 6 mjeseci. Ma baš ću probat dat taj jedan mliječni obrok šta si preporučila i uvest povrće koje možemo papat sa 6 mj.
      I&S
      I&S
      starosjedioc
      starosjedioc

Broj postova : 3489
      Proud to be : mama blizanaca

Postaj by I&S sub lip 05, 2010 11:55 pm

moji klopaju banane, jabuke, breskve, šljive...ma od voća skoro sve, bobičasto, alergene i to još ne....
      povrče...tikvice, knedle iz juhe, mrkva, karfiol, brokula, riža s mrkvicom...ništa ne miksam, sve je samo podrobljeno...
      onog čega trenutno nema na tržištu dajem u obliku kupovnih kašica...odnosno mix pola iz moje kuhinje, pola kupovno...to mi se prvenstveno odnosi na voće.....
      voćne kašice radim tako da napravim 2 vrste voća + plasmon keksi (oni od 4.mj)....
      kekse podropim sa valjkom pa prokuham u mao vode da se bolje rastope i pomješam sa kašicom...dave se u tome.....
      povrće je već malo teže ali jedu....pojedu pune hippove zdjelice i voća i povrća (ko je dobio paket od hippa zna na koje mislim)....skoro pa do vrha pune.....
      luciji se vratio tek i malati po kašicama......

a mliječne kašice...joj...želudac im se diže....uopće neće.....
      mi smo na 4 mlijeka + 2 obroka na žlicu.....puno mi pojedu na žlicu i bez problema 4-5h ne traže jesti....
      a spavaju cijelu noć tako da utrpamo mlijeko nekak između....
      ovak nam je.....ujutro mlijeko, pa voćna kašica, pa mlijeko, pa povrtna kašica,pa mlijeko i spavanac....
      ujutro i navečer mi piju po 210ml, a između kašica 150-180ml mlijeka.....
      puno piju i vode i soka (krenuli sa pola- pola, a sad je više vode nego soka)......
      Dorieni
      Dorieni
      akter
      akter

Broj postova : 164

Postaj by Dorieni ned lip 06, 2010 1:23 am

Xen@, Twin, nisam čitala prethodne stranice samo nekoliko zadnjih postova... Reći ću kako smo mi to prema jednom naputku koji mi se svidio radili:
      dohranu smo počeli sa 6 mj uvođenjem žličice po žličice : soka od jabuke, a nakon tjedan dana soka od mrkvice... davala sam im u početku malo prije vremena mliječnog obroka i koliko bi pojele nisam se opterećivala nego sam im nakon toga dala njihov redovni mliječni obrok (cicu!!). Tako su sa svakim danom (tjednom) pojele koju žličicu voća ili povrća više, a mlijeka pocicale malo manje. Tek kad su počele papati za ozbiljno dohranu (kao cjeloviti obrok) nisam im više dodavala mlijeko. Ako imate voćni obrok ja bih krenula na povrtni neovisno, kao slijedeći ili večernji obrok i dodavala mlijeko sve dok ne počnu papati na žličicu za ozbiljno :-)
      Xen@
      Xen@
      akter
      akter

Postaj by Xen@ ned lip 06, 2010 9:59 am

Hvala cure! Moji količniski ovog voćnog obroka dosta pojedu tako da su siti cca 3 sata nakon toga, a sad ćemo vidjet kak će im se povrće svidjeti, idući tjedan ćemo početi sa mrkvicom, mrkvica+malo krumpira, tikvica, korabica pa ćemo valjda i palentu probat. I&S šta se taj plasmon keks mora prokuhati?
      Twin
      Twin
      Moderators
      Moderators

Postaj by Twin ned lip 06, 2010 10:18 am

Xen@ ne treba se kuhati, ali cure ga prokuhaju da dobiju glatku kašicu jer od keksa ostanu mrvice onak "oštre", ako me razumiješ. Ja sam to "furila", odn zdrobljeni keks prelila sa 2-3 žl vruće vode u kojoj sam kuhala voće (kompot od suhih šljiva i jabuka) ili obična voda/čaj od komorača ako sam davala friško voće.
      Nisam baš preferirala keks pa sma im davala rižine pahuljice s voćem.

A što se AD mlijeka tiče, možeš davati ako ćeš jedinicu zauvijek, nije bitno, samo ne smiješ sa dvojkom ili trojkom prerano početi. Dvojka se daje djeci koja već imaju 1-2 obroka dohrane. Zato piše 3 oboka na kutiji (to je samo okvirno, a ne da smiju samo 3).
      I&S
      I&S
      starosjedioc
      starosjedioc

Postaj by I&S ned lip 06, 2010 12:32 pm

ma twin to sam htjela reći......kad voda prokuha dodam kekse.......i nedibijem glatku masu meni i dalje ostanu mrve ali ne one "oštre".....ja uopće ne želim glatke mase zato ništa ni ne miksam......kod mene je sve podropljeno sa vilicom.....
      a moji rižine ne žele više...pili u mlijeku kao mali od svega 2-3 tjedna pa do pred mjesec dana i neće više da pojedu ako ima rižinih.....tako da smo mi na tim plasmon keksima, ali uskoro ćemo prijeći na petit beuere kekse za jedno 2 mjeseca....skupi ovi plasmon....
      haha...pa moji već sad imaju 3 mliječna obroka.....ma mi ćemo i dalje AD1......njima dobro.....
      Twin
      Twin
      Moderators
      Moderators

Postaj by Twin ned lip 06, 2010 12:40 pm

dobri ste vi I&S. ja nisam bila tako slobodna, mislim da sam im ja petit dala s 10 mj. iz ove perspektive vidim da sam mogla i ranije.
      ja sam bila "stara škola" moji bili na bebimil 1, a od 3.-eg mj po prep.pedijatra i rižine u svaku drugu flašu radi bljuckanja,a s 4 mj su prešli na bebimil 2.
      jedino je što je jedinica "jača" pa ako je dijete bucko možda bolje na dvojku ići.
      Xen@
      Xen@
      akter
      akter

Postaj by Xen@ ned lip 06, 2010 3:24 pm

TWIN jedan je bucko, drugi nije Dohrana - Page 7 33288 Dohrana - Page 7 33288 I&S pa kad ste vi krenuli sa dohranom, mlađi od nas, a već tolko namirnica tamanite Dohrana - Page 7 889846
      I&S
      I&S
      starosjedioc
      starosjedioc

Postaj by I&S ned lip 06, 2010 7:56 pm

mi smo po preporuci pedice kad su navršili 4 mj.....malo iza.....iako moji su od prve svaki poijeli po 1 malu hipp kašicu....pa im nisam ograničavala....samo kad prvi put nešto kušaju onda pričekam do drugog dana da vidim reakciju....ako oni meni u 24h ne dobiju nikakvu reakciju....a hoće jesti nemam ih što držati na par žličica svega....ja im dam da jedu koliko jedu....tak da ja ne tupim 5 dana po istome ...max 2 dana i onda nova namirnica.....tako da imamo sad mixeva koliko hoćemo Dohrana - Page 7 207922
      I&S
      I&S
      starosjedioc
      starosjedioc

Postaj by I&S ned lip 06, 2010 7:56 pm

zasad ništa više ne uvodimo....
      možda žgance....
      maso
      maso
      akter
      akter

Broj postova : 132

Postaj by maso pon lip 07, 2010 10:44 am

Marko je po preporuci perijatra s napunjenih 5 mj poceo s dohranom, nedavno smo napunili 6 i on sada ima jedan obrok vocni uglavnom i tako ce biti dok ne napuni 7 , 7 i pol pa cemo lagano uvoditi drugi obrok ...nista ne forsiram, u biti se jos navikava na krutu hranu, za sada papa jabuku, krusku, mrkvicu, proso, rizolino,... poceli smo nedavno s jednom kasikom keksolina jer on sadrzi gluten, pa idemo polagano -1 kasika dnevno , iduci mjesec 2 kasike dnevno i tako povecavati unos kolicine namirnica koje sadrze gluten...i za sada sve ide ok, nema reakcija nepozeljnih , fino napreduje.
      Ana je jos na sisi i kad brat jede ona proba pokoju kasiku , cisto da proba okus, ne svidja joj se nista od toga pretjerano isto ni nju ne forsiram , mislim da sve treba ici lagano, ustvari kako I&S kaze dajem onoliko koliko beba zeli pojesti ...Ana nece i ne forsiram, napreduje super cak je i bucka .
      Eto tako je kod nas, i da Marko je sa 6. mj poceo piti Nan 2 -on ne doji ali se izdajam pa pije i moje i adaptirano ali mogao je nastaviti i Nan 1 ali 2 u principu ne bi se trebala davati prije navrsenih 6. mj...
      I&S
      I&S
      starosjedioc
      starosjedioc

Postaj by I&S pon lip 07, 2010 11:05 am

ma ni ja ne forsiram,..eto mi već skoro 2 mjeseca jedemo to što sam napisala....moji još ništa nisu odbacili da im se ne sviđa, a meni jedino žao da jedu svaki dan isto...pa od namirnica što nam je doktorica dala (a dala je puno) su sve probali tako da samo sad na mixevima i svaki dan nešto drugo.....
      nisam ni ja forsirala...samo ono...probamo ako nema reakcije u roku 24h.....super...vozi dalje....i tak dok nismo sve isprobali i sad sad fino papamo....
      a oni toliko pojedu da uredno imaju 2 obroka na žlicu i tri mlijeka....
      nema mi smisla nakon voća/povrća dati mlijeko kad se na nima vidi koliko su se najeli....jer im ja ne ograničavam...koliko hoće toliko jedu.... kad im je dosta sami prestanu,okreću glavicu, guraju žlicu i sl.....
      iako je moja pedica rekkla da po novome....nema pravila....roditelji su ti koji određuju s kojom namirnicom započinju dohranu (pa makar to bila i jagoda, juha, meso i sl).....
      znači po novome, medicinu baš briga.....već su toliko toga isprobali da stvarno možeš početi s čim hoćeš.....
      leona
      leona
      akter
      akter

Broj postova : 176

Postaj by leona pon lip 07, 2010 12:48 pm

moji su sami sa 4mj poceli odbijati mlijeko ,pa sam primjenila zlicu i za cudo prihvatili su ju ,doktorica mi je rekla da nista prije 6 mj -gluposti! sad papaju medolino,frutolino,keksolino,jogurte,pire krompir,voce sve vrste,ali i dalje im dajem mlijeko barem 2 -3 obroka dnevno! (moji su stalno gladni)...
      I&S
      I&S
      starosjedioc
      starosjedioc

Postaj by I&S pon lip 07, 2010 2:48 pm

i meni lucija....cijeli prošli mjesec...ajme...jedva da je išta htjela....potrošila para na 3 mlijeka po preporuci pedice, i nakraju joj dala keksolino i vratio se maloj apetit....
      I&S
      I&S
      starosjedioc
      starosjedioc

Postaj by I&S pon lip 07, 2010 2:50 pm

leona...koliko su ti stari klinci?
      irenak
      irenak
      domaći
      domaći

Broj postova : 1195

Postaj by irenak pon lip 07, 2010 3:36 pm

I&S, pa vi to stvarno fino tamanite!!!! A ovo kaj si napisala za prehranu, moja susjedica bila kod nutricionistice u Klaićevoj i isto joj rekla da klinci nakon 6 mjeseci mogu gotovo sve. Čak i u juhu staviti normalno celer, peršin, biber ... na što su meni Dohrana - Page 7 Affraid i samo na kraju malo razrjediti takvu juhu vodom. Izgleda da doista nema pravila kada i kaj dati!!! Mi smo počeli nadohranu dan prije napunjenog 4 mjeseca jer Miha nije htio jesti normalno, i malo po malo uveli skoro sve namirnice. Sada su nam zapravo ostale samo one koje su hiperalergene!!
      I&S
      I&S
      starosjedioc
      starosjedioc

Postaj by I&S pon lip 07, 2010 7:20 pm

pa i moja luce hoće povrčea li samo iz juhe koja je normalno začinjena......
      ovak da joj skuham...nema šanse......
      mimi mirna
      mimi mirna
      akter
      akter

Broj postova : 178

Postaj by mimi mirna uto lip 08, 2010 12:46 am

mi smo danas bili na redovnoj kontroli (sve 5 Dohrana - Page 7 104545 ) i pedijatrica kaže da mogu sve jesti.
      kaže čak da po novome od 4.mj. mogu sve. e pa sad ti znaj.
      moji već uglavnom dosta toga jedu i ja im naravno kuham posebno, ali mislim da ću sada ono što nama kuham samo prilagoditi njima (grašak mladi npr. danas)

pitala sam je i za kravlje mlijeko i kaže da se može od 9. mj tako da ću ovih dana početi miješati adaptirano i kravlje i lagano preći na kravlje (iako mi ona kaže da mogu odmah bez ikakvog prijelaza preći na kravlje i to najmasnije).
      Xen@
      Xen@
      akter
      akter

Postaj by Xen@ uto lip 08, 2010 1:15 pm

Mi smo danas probali tikvicu i nije im se baš svidjela Dohrana - Page 7 71910 Mlađi je skoro povratio, al ipak nešto sitno su pojeli, koja je dobitna kombinacija sa tikvicom?sutra sam im opet mislila malo dat možda sa mrkvicom.
      Cure koje ste malo ranije od nas krenule sa dohranom kako izgleda vaš jelovnik kroz dan? jel vam problem napisat?Tipa u tolko i tolko flašica, nakon toga to i to.......
      Meni je problem što im po noći moram dat flašicu, nekad zavijaju i neće se smirit dok ne popiju mlijeko, pa mi poremete jutarnji koncept, a onda i od cijelog dana
      kruna
      kruna
      domaći
      domaći

Broj postova : 1380

Postaj by kruna uto lip 08, 2010 1:33 pm

moji se obavezno sisali po noći i ujutro su normalno nakon buđenja oko 7.30h -8h opet sisali.
      oko 11-11.30h ručak: povrće, žitarice
      oko 14.30h sisanje
      oko 18h. žitarice s voćem
      oko 20.30h sisanje i spavanje.

a ja sam ti svako povrće uvodila s mrkvicom jer su nju obožavali. Wink
      I&S
      I&S
      starosjedioc
      starosjedioc

Postaj by I&S uto lip 08, 2010 2:27 pm

probaj sa mrkvicom......mrkvicu uglavnom sva djeca vole (moji jedno vrijeme samo kupovnu iz kašice Dohrana - Page 7 85897 )

meni je ovak....između 7-8h bočica - 210ml
      11-12h povrće - puna zdjelica
      15- 15:30h bočica - 150-180 ml
      18:30h voće s keksima - puna zdjelica
      21- 22h bočica 210ml

mimi mirna.....da...po novome je tak....nema više prvo ovo pa ono...kako hoćeš.....tak ide sad dohrana....

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Similar topics

-

Sada je: sub stu 23, 2024 3:48 am.