na tvoje pitanje o zahtjevnosti moje iskustvo kaže DA, uvijek mi se činilo da je jedna zahtjevnija a u tom trenutku druga se pretvara u anđelčića "vidi mama kako sam ja dobra a samo seka radi scene". kad su bile sasvim male isto je bilo tako, uloge su se izmjenjivale otprilike svaka 3 mjeseca. no nije čudo: svako dijete je drugačije i možda jednog muči probava a drugog ne... kasnije kad počnu kužiti da u biti mama prvo rješava onog koji žešće plače - e onda možda usvoje strategiju "tko jači taj kvači". inače uloge anđelčića i vražićka kasnije mijenjaju ovisno o kontekstu. jednom mi je jedna mama rekla za jednu od mojih cura da je uvijek tako dobra i nježna, a ova druga uvijek radi scene - baš mi je bilo drago to čuti jer je doma tih dana ta "dobrica" u biti bila u strašno zločestoj fazi.
željka, i moje su bile dugo u zajedničkom krevetiću - kad ih već i u inkubatorima negdje stavljaju zajedno. pogledaj ovo http://www.najboljamamanasvetu.com/2011/09/zagrljaj-spasa/
melina, i kod jedne od mojih cura je dugo trajala faza "plačem kad te ne vidim". rješila sam ju tako da mi je dozlogrdilo pa sam rekla "e sad ću te zalijepit za sebe i nosit svukuda 0-24! - pa da vidiš što ja radim kad nisi sa mnom!" - upalilo je (tako mi se barem činilo) već nakon par dana. svugdje sam ju nosila i pritom objašnjavala kamo idem, što ću tamo raditi, zatim što radim i zatim gdje smo bili i što smo upravo napravili. mislim da to djetetu pomogne da otprilike nauči što znači "IDEM SAMO... i ODMAH ću se vratiti..."
pon oľu 05, 2018 9:46 pm by Twin
» "Rastimo zajedno" radionice za roditelje blizanaca u Rijeci!
ned oľu 06, 2016 8:29 pm by Ivana
» pozdrav mamicama i trudnicama!
sri pro 02, 2015 10:41 am by Twin
» Golubinjak 2015 - godišnje druženje!
uto lip 09, 2015 4:19 pm by Ivana
» Treća,četvrta.. trudnoća pa blizanci, a prava kao za jedno dijete
uto sij 13, 2015 9:27 pm by zana
» pucanje noktiju na nogama
pet sij 09, 2015 4:52 pm by mimi mirna
» jednojajcani ili dvojajcani?!
sub pro 27, 2014 7:36 pm by Twin
» Da li uvesti kravlje mlijeko prije navrsene godine? :/