Moji su opet skupili neki stomačni vajrus pa me njihovo stereo kmečanje sjetilo na prva dva mjeseca...
Meni niko nikad nije prije rekao da male klince boli.
Šta mislim pod tim?
Ovako.
Bit će situacija, pogotovo na početku (al to sjetimo se prođe), kad će biti siti, suhi, čisti, naspavani al će svejedno plakati. I čak se vidi da nisu bubani. Ne. Samo su kraaaajnje nezadovoljni pa kenjaju. Možda stereo pa je to buka ko dvije pneumatske bušilice, a možda pojedinačno u kojem slučaju te vrlo vjerojatno očekuje "lančana mono reakcija" tj. kad jedno završi- drugo bu počelo.
I šta sad?
Sve si dobro napravila, oni su zbrinuti, al plaču. Pa koji im je kuki?
Dakle, iz mog iskustva, nije im ništa. Oni su samo jaaako mali i u svega par dana života udeseterostruče svoje obroke (od manje od grama do 15, 20 grama); u manje od mjesec dana prošire svoje želučiće nekoliko puta; dobiju par centimetara, istegnu se samo tako; ako si ih rodila prerano a sve ide kako treba i idilično u prva tri mjeseca oni će se utrostručiti. Zamisli koji je to stres na organizam.
Ja sam si njihovo nezadovoljstvo objašnjavala tako. JEdnostavno, nije im lako.
Ja se nažderem za večeru pa mi želudac krulji do ujutro, nemirno spavam, budi me žeđ. A kako li je tek njima...
Meni niko nikad nije prije rekao da male klince boli.
Šta mislim pod tim?
Ovako.
Bit će situacija, pogotovo na početku (al to sjetimo se prođe), kad će biti siti, suhi, čisti, naspavani al će svejedno plakati. I čak se vidi da nisu bubani. Ne. Samo su kraaaajnje nezadovoljni pa kenjaju. Možda stereo pa je to buka ko dvije pneumatske bušilice, a možda pojedinačno u kojem slučaju te vrlo vjerojatno očekuje "lančana mono reakcija" tj. kad jedno završi- drugo bu počelo.
I šta sad?
Sve si dobro napravila, oni su zbrinuti, al plaču. Pa koji im je kuki?
Dakle, iz mog iskustva, nije im ništa. Oni su samo jaaako mali i u svega par dana života udeseterostruče svoje obroke (od manje od grama do 15, 20 grama); u manje od mjesec dana prošire svoje želučiće nekoliko puta; dobiju par centimetara, istegnu se samo tako; ako si ih rodila prerano a sve ide kako treba i idilično u prva tri mjeseca oni će se utrostručiti. Zamisli koji je to stres na organizam.
Ja sam si njihovo nezadovoljstvo objašnjavala tako. JEdnostavno, nije im lako.
Ja se nažderem za večeru pa mi želudac krulji do ujutro, nemirno spavam, budi me žeđ. A kako li je tek njima...
pon oľu 05, 2018 9:46 pm by Twin
» "Rastimo zajedno" radionice za roditelje blizanaca u Rijeci!
ned oľu 06, 2016 8:29 pm by Ivana
» pozdrav mamicama i trudnicama!
sri pro 02, 2015 10:41 am by Twin
» Golubinjak 2015 - godišnje druženje!
uto lip 09, 2015 4:19 pm by Ivana
» Treća,četvrta.. trudnoća pa blizanci, a prava kao za jedno dijete
uto sij 13, 2015 9:27 pm by zana
» pucanje noktiju na nogama
pet sij 09, 2015 4:52 pm by mimi mirna
» jednojajcani ili dvojajcani?!
sub pro 27, 2014 7:36 pm by Twin
» Da li uvesti kravlje mlijeko prije navrsene godine? :/