B L I Z A N C I...

Poštovani članovi,

u slučaju da imate poteškoća pri očitavanju foruma i njegovom korištenju,
preporučamo vam korištenje Mozilla firefox preglednika i čišćenje cookies u vašem sustavu.

Hvala i ugodno druženje!
Smile

Join the forum, it's quick and easy

B L I Z A N C I...

Poštovani članovi,

u slučaju da imate poteškoća pri očitavanju foruma i njegovom korištenju,
preporučamo vam korištenje Mozilla firefox preglednika i čišćenje cookies u vašem sustavu.

Hvala i ugodno druženje!
Smile

B L I Z A N C I...

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
B L I Z A N C I...

DRUŽENJE, SAVJETOVANJE I POBOLJŠANJE KVALITETE ŽIVOTA RODITELJA BLIZANACA, TROJKICA I VIŠE :) ..... I NAŠIH PRIJATELJA

PRIJATELJI FORUMA

Image hosted by servimg.com

http://www.mojedijete.com
http://www.blizanci.info
http://kisnadjevojcica.bloger.hr/
prijateljski forum za roditelje i one koji će to tek postati
Bebin svijet
interaktivni savjetnik za roditelje, specijaliziran za dječju opremu - All4kids

Croatia map

Skijanje

Login

Zaboravih zaporku

Latest topics

» Evo mene nakon dugo vremena
mala pričaonica za "novake" - Page 10 Emptypon oľu 05, 2018 9:46 pm by Twin

» "Rastimo zajedno" radionice za roditelje blizanaca u Rijeci!
mala pričaonica za "novake" - Page 10 Emptyned oľu 06, 2016 8:29 pm by Ivana

» pozdrav mamicama i trudnicama!
mala pričaonica za "novake" - Page 10 Emptysri pro 02, 2015 10:41 am by Twin

» Golubinjak 2015 - godišnje druženje!
mala pričaonica za "novake" - Page 10 Emptyuto lip 09, 2015 4:19 pm by Ivana

» Treća,četvrta.. trudnoća pa blizanci, a prava kao za jedno dijete
mala pričaonica za "novake" - Page 10 Emptyuto sij 13, 2015 9:27 pm by zana

» pucanje noktiju na nogama
mala pričaonica za "novake" - Page 10 Emptypet sij 09, 2015 4:52 pm by mimi mirna

» jednojajcani ili dvojajcani?!
mala pričaonica za "novake" - Page 10 Emptysub pro 27, 2014 7:36 pm by Twin

» Da li uvesti kravlje mlijeko prije navrsene godine? :/
mala pričaonica za "novake" - Page 10 Emptyčet pro 18, 2014 5:32 pm by Twin

» Robica za bebe
mala pričaonica za "novake" - Page 10 Emptysri pro 10, 2014 1:15 am by tamara1989

» Lijep pozdrav svima
mala pričaonica za "novake" - Page 10 Emptyčet stu 27, 2014 5:57 pm by Mediha

Rezerviraj sada !

+60
jadranka
bokicans
liliputi
duplići
Ivana B.
1980Petra
dupliči
napirai
barboza
twiksići
misek
sanjakrk
MARIJANA-B
leona
BEBANO
doubleeć
Irka
matilda
Ljelja
miki
laura
Romi
blaza27
didi
zaklina
jojka
maksi
irenak
Adriana
Maja
Kapric
nela
MalaDo
mallena
jelenko
Jorgovan
nm
alenka
tami
jasna_
vjecna
dancika
Twin
Sonja
zelja
katarina-
blanche
goga
alex
Aleksandra
Maja-2
Pika
Dorieni
pčelica maja
cicibela
lara_31
Bambi
igordana
Oceana
I&S
64 posters

mala pričaonica za "novake"

Oceana
    domaći
    domaći

Broj postova : 792

mala pričaonica za "novake" - Page 10 Empty Re: mala pričaonica za "novake"

Postaj by Oceana ned sij 31, 2010 7:35 pm

čitam igordanu...ideš ženo pa ti s tim jadna silaženjem s 2 kata..to je misija...baš se jako trudiš!!!sretan vam prvi poluroćkas!!!!!
    MalaDo
    MalaDo
    domaći
    domaći

Broj postova : 1438

Postaj by MalaDo ned sij 31, 2010 7:47 pm

Igordana koje su to procedure za setnjicu Smile , ja sam isto na drugom katu, ali ih nosim oboje zajedno, sama gore dole, a kolica mi u autu.. Ja ih obucem do skafandera i ostavim ih u kreveticu ili vrticu, onda se zaletim izvadit kolica iz auta pa trk gore po njih, tad im navucem skaf, kako su mi zabundani kad ih nosim su ful mirni, ali su i inace strpljivi jer su nauceni cekati svoj red, haha... A kupanje, tu sam tata mata, hahaha... Na sve se zivo covjek nauci kad nema izbora Smile
    Aleksandra
    Aleksandra
    Admin
    Admin

Broj postova : 12583
    Proud to be : mama blizanaca

Postaj by Aleksandra ned sij 31, 2010 9:48 pm

sretne poluročkase vam želim. Nadam se da ste ih bar malo i obilježili Wink
    Što se tiče silaska s 2 kata, koliko vidim seliš cure iz as u kolica dakle as ti ne treba pa onda nemoj si natrpavati teret nepotrebno. Stavi jednu curku u meihip a drugu na ruke i odjednom dole ili čak svaku u svoj meihip da imaš slobodne ruke za izvući kolica. Tako ćeš si uštediti i stepenice, i živce i strku i strah što su same. Isto vrjijedi za tebe MalaDO. As ostavi u autu a klince u nosiljke.
    Ja sam tako radila isto s 2 kata i funkcioniralo je odlično s 1 nosiljkom.
    Maja
    Maja
    starosjedioc
    starosjedioc

Broj postova : 7472

Postaj by Maja ned sij 31, 2010 10:28 pm

igordana, evo citam tvoje dogodovstine i podrzavam te i mogu ti slobodno rec "znam kako ti je"

ok, mi smo preselili kad su decki imali 9mj ali slican sistem smo imali

za setnje su mi AS bile u autu a ja bi ih stavila u mei hipp i tu istu ruku na kojoj strani mi je mei hipp a druga ruka je bila slobodna za smece, kolica, torbu, spezu kad se vracamo doma i sta god treba

ok, ja sam bila na 4.katu SA liftom al sam svejedno imala 20-ak stepenica za prec. nije 2 kata ali isto imam stepenice

sto se kupanja i svega tice, moram priznat da nam je bilo skakljivo jer su se bojali tusa a tu imamo samo tus kabinu pa sam hvatala dane kad mi je muz doma da ih kupam (ja pod tus pa jednog k sebi pa drugog) a kad njega nema onda bi ih oprala u lavandinu mala pričaonica za "novake" - Page 10 33288

sto se spavanja tice, brzo smo uhvatili svoj ritam. a i hrane isto, samo jedna napomena, ja sam bila jako puno sama sa njima. mm je radio preko tjedna i samo je vikendom bio doma tako da je vecina bila samo na meni

dakle moze se, samo hrabro mala pričaonica za "novake" - Page 10 283157
    Oceana
    domaći
    domaći

Postaj by Oceana ned sij 31, 2010 11:01 pm

sva sreća mi imamo lift te dva izlaza iz zgrade...tako da mogu s kolicima ravno na cestu i u auto....
    jest..nije lako..ja sam već navikla prije s 2 djece a sada s 4 čini se kao mali zalogajčić...ali umorna sam tek tako...da mi se bar malo odmoriti...sanjam more i miran san...aaaawwww...za jedno 15 godina..... mala pričaonica za "novake" - Page 10 908482
    igordana
    igordana
    domaći
    domaći

Broj postova : 1078

Postaj by igordana pon vel 01, 2010 1:00 am

Imam ja jedan mei hip od Maje mala pričaonica za "novake" - Page 10 283157 , no sad kad su mi u skafanderima i još ja u kaputu činilo mi se preteško neku od njih dvije utrpati u nj. a moram na mei hipu pojačat rubove jer su malko otparani pa da ne odu dalje. Mi mislili držat kolica u autu, ali nam na žalost u kvaru 3mj (grrrrrr) i na popravku već neko vrijeme - odvezli ga čak u italiju (ti od kojih smo ga kupili - bio pod garancijom) Sutra nam stiže zamjenski pa bum vidla kak budem tad. Ma generalno nije problem, jedino ta odjeća me nervira, ali eto vidim svima je skoro tak, Bambi npr isto mora svoje tegliti i evo malaDo. A tak i tak tu smo još neko vrijeme...bumo zgurali nekak. mala pričaonica za "novake" - Page 10 207922
    Maja
    Maja
    starosjedioc
    starosjedioc

Postaj by Maja pon vel 01, 2010 1:01 am

igordana, di su otparani? mala pričaonica za "novake" - Page 10 Suspect

sta se desilo u meduvremenu?
    igordana
    igordana
    domaći
    domaći

Postaj by igordana pon vel 01, 2010 1:14 am

Stigao je takav mala pričaonica za "novake" - Page 10 889846 . Nije bed...počeo se parat kod trake koja ide meni preko leđa na samom spoju sa prugastim dijelom, pa će mama ondnjet krojačici da zašije i pojača jer je to traka koja nosi večinu težine. Nisam ti to ni govorila jer se da srediti mala pričaonica za "novake" - Page 10 889846 , samo moram prije nego ih počnem nosit, jer ako ode dalje onda će se samo parati.
    Maja
    Maja
    starosjedioc
    starosjedioc

Postaj by Maja pon vel 01, 2010 1:16 am

ma ne. molim te daj mi adresu na pp da ti posaljem neku sitnicu jer to zaista nisam vidila. nebi poslala nesto pohabano mala pričaonica za "novake" - Page 10 15653
    igordana
    igordana
    domaći
    domaći

Postaj by igordana pon vel 01, 2010 1:22 am

ma daj mala pričaonica za "novake" - Page 10 512189 ...sad mi glupo kaj sam to uopće napisala...bilo bi naravno bolje da se ne mora prišiti, ali kaj sad...sitnica ne dolazi u obzir, no kad budem prolazila kroz Rijeku svratim na kavu... mala pričaonica za "novake" - Page 10 889846 mala pričaonica za "novake" - Page 10 207922
    Maja
    Maja
    starosjedioc
    starosjedioc

Postaj by Maja pon vel 01, 2010 1:23 am

kava naravno na moj racun mala pričaonica za "novake" - Page 10 889846

kad imate namjeru prolazit?
    igordana
    igordana
    domaći
    domaći

Postaj by igordana pon vel 01, 2010 1:26 am

Kad nam poprave auto, nadam se u sljedečih mj dana da to bude...ali ako ne radi tog razloga već ćemo ni na mali izlet kad se proljepša...
    Maja
    Maja
    starosjedioc
    starosjedioc

Postaj by Maja pon vel 01, 2010 1:27 am

dogovoreno mala pričaonica za "novake" - Page 10 207922

i oprosti jos jednom. zaista sam oprezna kad nesto prodajem, a kako ga nisam jako dugo koristila zaboravila sam ga pregledati. oprosto jos jednom mala pričaonica za "novake" - Page 10 283157
    igordana
    igordana
    domaći
    domaći

Postaj by igordana pon vel 01, 2010 1:29 am

sve je ok...mirno spavaj mala pričaonica za "novake" - Page 10 283157
    Bambi
    Bambi
    akter
    akter

Broj postova : 338

Postaj by Bambi pon vel 01, 2010 9:17 am

Igordana, sretan poluprvi roćkas! Kako vrijeme leti... i cure imaju već 6 mjeseci...
    Bravo za tebe, super si se snašla sama doma! mala pričaonica za "novake" - Page 10 207922 mala pričaonica za "novake" - Page 10 207922 mala pričaonica za "novake" - Page 10 207922 Svejedno nam falite za druženja u šetnji...
    Mi se isto teglimo svaki dan s trećeg kata bez lifta u uskom stubištu. Imamo izrađenu proceduru, nosim ih u as koje su mi gore. Auto nam je s mm...Dolje ih nosim obojicu, a gore kako kad. Ponekad ih uspijem obojicu, a ponekad jednog ostavim na jednom polukatu u stubištu, pa se vratim po njega. Sve dok su mi u stubištu, ne bojim se, jer prije podne nema nikoga . Ubija me ova zimska roba- svi ti slojevi, pa skafanderi...bilo je lakše i jednostavnije na jesen, a i malci su teži, pa na proljeće krećemo s mei hipom ili slingom...
    Vani smo svaki dan i to nam je standard. Meni je dobro, jer uspijem obaviti nabavku i malo prošetati, a dečki se fino vani na svježem zraku naspavaju.
    Pika
    Pika
    starosjedioc
    starosjedioc

Broj postova : 3591

Postaj by Pika pon vel 01, 2010 11:42 am

cure koje ste kao i ja na višim katovima: evo vam prijedlog:
    iako međususjedski odnosi kod nas baš i nisu blistavi, spomenite problem svakom susjedu koji vas nasmiješeno pita kako ste i kako djeca. recite da su otežala i da vam je zaista teško uz stube. i vidjet ćete kako će se već naći neka dobra duša koja će reći, "pa slobodno mi pozvonite kad idete gore pa ću vam pomoć".
    ili mislite da je to utopija?
    meni je jednom neka studentica koju nikad prije ni poslije nisam vidjela pomogla nositi jednu jer su obje spavale, a nisam imala košare. sama je pročitala moje misli i pitala "trebate li pomoć?". rekla sam joj naravno da je anđeo.

inače, bildajte se pomalo jer kad vam dođu do ukupno 25 kg i više, pa toliko svako jutro nosite u vrtić... (ja svoje nosim jer mi je to bolje nego da mi krenu svaka u svoju stranu, pa na zemlju, pa u pseću kakicu... pa za 200m treba 20minuta...a za vađenje kolica iz podruma nema vremena)
    jednom su neki radnici kopali rov za novi kabel i pitali me jel mi treba pomoći prenijet kolica s njih dvije. ajme kako sam ih impresionirala kad sam im rekla da sam izbildana na 30kg, pa prebacila kolica ko da su perce mala pričaonica za "novake" - Page 10 33288

ps. bambi, nisi mi rekla koliko litara.
    Adriana
    domaći
    domaći

Broj postova : 1281
    Proud to be : mama trojkica

Postaj by Adriana pon vel 01, 2010 2:56 pm

Slažem s s Pikom, uvika ima susida koji će pomoć.
    Oceana
    domaći
    domaći

Postaj by Oceana pon vel 01, 2010 5:08 pm

cure ja ću se ovdje izjadat malo....morem?
    danas je moja cura išla na prvo odvajanje gdje nema niti jedan rod (školska obveza). I tako mi se lijepo jučer spremale (sto stvari kao da ide na mjesec dana...poznato ženski pristup putovanjima...). Cura moja presretna, jedva čeka, raduje se..smišlja i zove frendice kako će se super družiti. Jutro jedva da je dočekala...i stala spremno kraj vrata s torbom i svim stvarima. MM i ona krenuli sat ranije. Zapeli kod Zapadnog kolodvora, nekakv mes u prometu, prometna. I zove mene mm da mi kaže: ajde nazovi učiteljicu reci da ne odu bez nas, tu smo na 5 minuta od mjesta polaska. Ja njemu da ne mogu do radne sobe po broj jer dojim dečke ali pošto je mob kraj mene da ću nazvati jednu od mama koje su sigurno tamo da kažu to učiteljici. I učini to jedna meni dobra frendica - mama. A učiteljica sva uvrijeđena da kaj ja nisam nju nazvala nego neku mamu. Dovraga djeca su mi tek stala na podoj! Da ih hitim na pod? I mm došao nekoliko minuta nakon tog poziva. Tamo bus i ona mu zatvorila vrata i ne pušta ih unutra. psujem
    Svi ostali roditelji lupaju po busu ona ništa. Kaže vozaču neka ide a neka mm vozi sam do odredišta - Sljeme.
    Bože moj dragi i predragi...ja doma plačem ko kiša ne kužim zakaj takvo ponašanje?? To je pedagogija? Ostali roditelji stoje i ne vjruju...zovu me mame na mob i tješe me ....ja zovem učiteljicu na mob , ona se perfidno ne javlja. pošaljem joj sms da joj zahvalim kako je super bila i jednoj majci kako je u plaču ostavila ovaj prvi odlazak djeteta s još dvoje na grudima. MM jadan vozi 2 m iza busa sve do Sljemena. I ona će njemu tamo kako ona nije znala da je on iza (se.e!). Da , da je gđa. nju sms-ala i da ona nije tako mislila (opet želi biti poštena i j...na) a moj će muž kako zaista to nije bilo lijepo od nje.....bila su druga djeca uokolo tako da nije mogao ništa joj ni reći i da je htio. Ja dočekujem u petak svoje dijete...Bit ću elokventna i jasna...Sram ju može biti! Ako je imala svojih problema nije trebala biti učiteljica...sramotno i jadno...tako sam tužna cure danas...em mi mog djeteta nema em ta koza (moram se ispucati, sori moderatori) je tako napravila sra....uh uh........ Crying or Very sad
    zašto su ljudi tako zli??
    Maja
    Maja
    starosjedioc
    starosjedioc

Postaj by Maja pon vel 01, 2010 5:17 pm

uf uf oceana. nije ti nimalo lako ali ja bi bila kuja. do ravnatelja kao treba
    Oceana
    domaći
    domaći

Postaj by Oceana pon vel 01, 2010 5:21 pm

ma....mama moja veli da se boji da na maloj ne bi ova onda trenirala strogoću...bit ću joj jasna u petak, pristojna i jasna. nikada do sada nije bilo problema. Mislim naša curica stvarno je odličan đak i jako mirno i pristojno dijete. Mislim kako si ona uopće daje pravo da se tako ponaša? ne bi li djeci trebalo davati primjer drugarstva (btw meni je to lijepa riječ, tako topla, bez jugonostalgije)? Da druga djeca nauče kako je lijepo sačekati prijatelja? Mislim da je jako ružno postupila.........djeca su sat vremena u busu vikala ime moje curke i mahali joj kroz prozor a ona će mm gore na Sljemenu kako nije znala da je ona slijede?!!! WTF???? Mislim fakat ajmo izigravat budale...
    tako sam ljuta i tužna odjednom....
    irenak
    irenak
    domaći
    domaći

Broj postova : 1195

Postaj by irenak pon vel 01, 2010 5:52 pm

Draga moja, ti u petak pristokno i diplomatski je posalji tam di joj je mjesto! Istina je da moras pametno i ko po jajima, jer bi inace mogla iskaliti se na tvojo curki. Iskreno se pitam tko lo sve u danasnje vrijeme moze biti ucitelj ili profesor. A ti ne brini previse, klinci takve stbari ne kuze pretjerano jer su im na pameti druge stvari! Bitno da je ona stigla na Sljeme i da ce uzivat s curkama!!! Btw i ja sam plakala ko kisna godina kad mi je Kiara prvi put otisla bez mene, ali je njpj bilo super, a to je najbitnije!!!
    Oceana
    domaći
    domaći

Postaj by Oceana pon vel 01, 2010 5:59 pm

hvala irena.....svi zaspali u međuvremenu....da baš će mi ta kava goditi...žao mi je znaš zašto? Jer ja stvarno nisam zločesta ni loša osoba, dapače rado pomažem i volim ljude. I onda kada vidim ovako iskompleksirane osobe zgadi mi se....
    Aleksandra
    Aleksandra
    Admin
    Admin

Broj postova : 12583

Postaj by Aleksandra pon vel 01, 2010 6:20 pm

Zaista je za ne povjerovat - čista zloba.
    U petak kad ih dočekaš lijepo dogovori termin u 4 oka za konzultacije i tamo joj jasno i glasno reci šta imaš uz jasan stav da ako ikada primjetiš da je prema tvom djetetu i jednu stvar nepošteno napravila da ideš istog trena na višu instancu na razgovor a ona posljedice će za nemar o povjerenom djetetu snositi ona.
    Ružno zvuči ali ne zaslužuje bolje !!!
    Uf meni para ide na uši a nije moje djete ali sličnu situaciju sam imala ja sa vrtićem/tetom i busom bez pojaseva pa sam to riješila i sad se klanjaju.
    maksi
    maksi
    starosjedioc
    starosjedioc

Broj postova : 5193

Postaj by maksi pon vel 01, 2010 6:31 pm

Maja je napisao/la:uf uf oceana. nije ti nimalo lako ali ja bi bila kuja. do ravnatelja kao treba

U potpunosti potpisujem Maju. Oceana ta učiteljica bi me dobro čula.
    Mi u srednjoj školi za svaki klinac imamo inspekciju. A svakakve sam već priče čula iz osnovnih škola! I muka mi je od pojedinaca.
    Vjeruj mi strogo i bez milosti. A da primjetiš bilo kakvo "maltretiranje" tvoje cure odmah do ravnatelja pa i do prosvjetne inspekcije. Pa da vidiš onda!
    Nitko ne želi da mu inspekcija sjedi na satovima i promatra svaki korak!

Zadnja promjena: maksi; pon vel 01, 2010 6:36 pm; ukupno mijenjano 1 put.
    Oceana
    domaći
    domaći

Postaj by Oceana pon vel 01, 2010 6:33 pm

aleks jako jadno zapravo...ja sam po prirodi jako meditativna ali kada me u krivo pikneš uh jao! Mislim da dotična pati od malograđanštine. E ako morat potkupljivati i ulizivat se učiteljici raz nastave e fakat gdje je svijet došao?? Bude ona lijepu priču u pet čula...pa ću se onda ja bedasta praviti...hvala curke na potpori

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: pet stu 15, 2024 7:48 am.