B L I Z A N C I...

Poštovani članovi,

u slučaju da imate poteškoća pri očitavanju foruma i njegovom korištenju,
preporučamo vam korištenje Mozilla firefox preglednika i čišćenje cookies u vašem sustavu.

Hvala i ugodno druženje!
Smile

Join the forum, it's quick and easy

B L I Z A N C I...

Poštovani članovi,

u slučaju da imate poteškoća pri očitavanju foruma i njegovom korištenju,
preporučamo vam korištenje Mozilla firefox preglednika i čišćenje cookies u vašem sustavu.

Hvala i ugodno druženje!
Smile

B L I Z A N C I...

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
B L I Z A N C I...

DRUŽENJE, SAVJETOVANJE I POBOLJŠANJE KVALITETE ŽIVOTA RODITELJA BLIZANACA, TROJKICA I VIŠE :) ..... I NAŠIH PRIJATELJA

PRIJATELJI FORUMA

Image hosted by servimg.com

http://www.mojedijete.com
http://www.blizanci.info
http://kisnadjevojcica.bloger.hr/
prijateljski forum za roditelje i one koji će to tek postati
Bebin svijet
interaktivni savjetnik za roditelje, specijaliziran za dječju opremu - All4kids

Croatia map

Skijanje

Similar topics

Login

Zaboravih zaporku

Latest topics

» Evo mene nakon dugo vremena
Jedna beba manja od druge :( Emptypon oľu 05, 2018 9:46 pm by Twin

» "Rastimo zajedno" radionice za roditelje blizanaca u Rijeci!
Jedna beba manja od druge :( Emptyned oľu 06, 2016 8:29 pm by Ivana

» pozdrav mamicama i trudnicama!
Jedna beba manja od druge :( Emptysri pro 02, 2015 10:41 am by Twin

» Golubinjak 2015 - godišnje druženje!
Jedna beba manja od druge :( Emptyuto lip 09, 2015 4:19 pm by Ivana

» Treća,četvrta.. trudnoća pa blizanci, a prava kao za jedno dijete
Jedna beba manja od druge :( Emptyuto sij 13, 2015 9:27 pm by zana

» pucanje noktiju na nogama
Jedna beba manja od druge :( Emptypet sij 09, 2015 4:52 pm by mimi mirna

» jednojajcani ili dvojajcani?!
Jedna beba manja od druge :( Emptysub pro 27, 2014 7:36 pm by Twin

» Da li uvesti kravlje mlijeko prije navrsene godine? :/
Jedna beba manja od druge :( Emptyčet pro 18, 2014 5:32 pm by Twin

» Robica za bebe
Jedna beba manja od druge :( Emptysri pro 10, 2014 1:15 am by tamara1989

» Lijep pozdrav svima
Jedna beba manja od druge :( Emptyčet stu 27, 2014 5:57 pm by Mediha

Rezerviraj sada !

+10
blizanci IM
blaza27
BEBANO
blanche
goga
Romi
Sonja
Aleksandra
mallena
babyD
14 posters

Jedna beba manja od druge :(

babyD
    babyD
    novak
    novak

Broj postova : 20
    Proud to be : mama blizanaca

Jedna beba manja od druge :( Empty Jedna beba manja od druge :(

Postaj by babyD sri kol 12, 2009 5:37 pm

Curice moje, molim vas da mi kazete vase iskustvo...
    Danas sam bila na pregledu i malo sam se uplasila...Cekala sam ove bebice 4 godine i sad se jako plasim, i zelim da sve bude dobro...Jas sum u 15+5 dana trudna...Jedna bebica je manja od druge za 7-10 dana..Doktor mi je rekao da je beba dobro, da se na ultrazvuku vidi da je sve dobro ali da je manja..NIje mu jasno zaosto, pa me za nedelju dana narucio na 4D kod jedne druge doktorice...Jako mi je strah da nije mozda nesto lose...Strepicu celu nedelju...Molim vas pisite ako neko ima ovakvo iskustvo...Puno se bojim...Hvalaa vam
    mallena
    starosjedioc
    starosjedioc

Broj postova : 4891

Jedna beba manja od druge :( Empty Re: Jedna beba manja od druge :(

Postaj by mallena sri kol 12, 2009 5:38 pm

I moj je Ivan bio Manji od marka, a da ga vidiš sada kao zvrk je, na sto strana For you
    nadam se da sam te barem malo utješila
    babyD
    babyD
    novak
    novak

Postaj by babyD sri kol 12, 2009 5:48 pm

Mallena..u kojoj se nedelju vidilo da je manji.. i kolko je bio manji....I sve tako do porodjaja...Izvini sto ti postavljam ovoliko pitanja...ali samo sto sam dosla sa pregleda i puno mi je strah....
    Aleksandra
    Aleksandra
    Admin
    Admin

Broj postova : 12583

Postaj by Aleksandra sri kol 12, 2009 6:06 pm

Ako nisu jednojajčani onda je to sasvim ok. Tko kaže da su začeti istog dana Wink
    Ako i jesu jednojajčani, sada su još premali i jedna mm na uzv je tjedan i više po tablicama a tako preciznu ruku nema , u svakom slučaju smiri se, ne brini, bit će tvoje bebice ok. Često je to da je jedan blizić manji, važno je samo da nije puno manji, da napreduje i da mu brat ne krade - no to se jako dobro vidi ako zaostaje u rastu . Ovo tvoje je po meni netaktično neobjašnjenje doktora.
    babyD
    babyD
    novak
    novak

Postaj by babyD sri kol 12, 2009 6:15 pm

Aleksandra moji su dvojajcani...Nadam se da je sve dobro...Videcemo za jednu nedelju...Hvala ti sto si pisala...I hvala i maleni sto mi je pisala....
    Hvala sto ovaj forum za blizance postoji.....Smile
    mallena
    starosjedioc
    starosjedioc

Postaj by mallena sri kol 12, 2009 6:17 pm

Kod mene se primjetilo negdje sa 5 mjeseci trudnoće, moj je Ivan bio 15 dana razlike od marka, i na kraju je bilo sve dobro, samo smo mirovali.
    Sonja
    Sonja
    Admin
    Admin

Broj postova : 12943

Postaj by Sonja sri kol 12, 2009 6:34 pm

draga, skenirat ću ti kasnije svoje snimke sa UZV-a gdje se jasno od prvog dana vidi da su meni LiL odstupali od veličine od prvog dana, a rođeni sa identičnih 2200 grama roll
    mjerenje veličine bebica određuje se opsegom glavice i mjerenjem dužina udova. meni luka i danas ima sitniju glavicu od luce i to mu je na UZV svaki put "kralo" malo gramića Wink na kraju je jednoj bebi bilo određeno terminski dva tjedna prije nego drugoj, a kažem - rođeni sa identičnih 2200 grama.
    za UZV se podrazumjeva pod normalnim da se može desiti greška ili odstupanje od nekih 10-15 posto
    ne brini se.
    na koncu ne mora biti da su oni začeti u isti dan Wink

samo ti lijepo miruj i laganini uživaj u svojoj trudnoći Wink
    najbitnije je da su bebine sve funkcije u redu, a to ti je i doc potvrdio, a to sitno odsupanje je u redu i očito ti baš nema gin. iskustva ili takta kad te išao tako prestrašiti sa "ne zna zašto je jedno manje od drugog" - apsolutno nigdje ne piše da bebe moraju biti identične Wink
    da li su bebice svaka u svojoj posteljici?

uživaj i nemoj se nepotrebno strašiti i nervirati utje For you
    Romi
    Romi
    starosjedioc
    starosjedioc

Broj postova : 2000

Postaj by Romi sri kol 12, 2009 8:06 pm

Ne brini, možda ti bude situacija kao kod mene?
    Od početka je jedna beba bila veća a druga manja...
    I na kraju sam rodila dečka od 3 ipo kila i curicu od 2800 grama.
    Trenutno on vodi 3 kg (-100 g
    roll ) i savršeno su zdravi!
    goga
    goga
    domaći
    domaći

Broj postova : 1162

Postaj by goga sri kol 12, 2009 9:56 pm

kod mene je erik od nekih 20 tjedana manji .zadna kontrola 33tj doktorica je ozmjerila erika 2300 a davida 2600 a rodili se erik 2090 a david 2940g .čudna im je bila razlika dok sam se porodila ali prije doktorica nije tome pridavala važnost i hvala bogu što nije jer bi ja samo paničarila a zbilja je sve 5! Wink
    bit će sve super!
    Aleksandra
    Aleksandra
    Admin
    Admin

Postaj by Aleksandra sri kol 12, 2009 10:35 pm

oni su "samo" braća/sestre to što su rođeni odjednom ne znači da su isti u svemu. Dvojajčani su i vjerojatno različite građe a tek osobina i sklonosti Wink
    Moji su rođeni sa 40g razlike, po visini 1 cm razlike a od 2 mj do sada indentične su visine no Domi vodi za cca 500g i totalno su različiti po građi tijela, dakle slični su koliko i neka druga dva brata rođena svaki za sebe. Ne brini i nedaj da te tokva info sekira to nije značajno odstupanje.
    blanche
    blanche
    domaći
    domaći

Broj postova : 566

Postaj by blanche sri kol 12, 2009 10:48 pm

Evo da ti se i ja javim sa istim iskustvom koje je kod mene prisutno od samog početka trudnoće i koje mi je zadavalo toliko brige da se prvih 4 mjeseca uopće nisam mogla veseliti od srca svojim bebicama...
    Dakle,već na pregledu u 11-om tjednu doktorica mi je zabrinuto priopćila da je jedna beba manja od druge i da se njoj to NIKAKO ne sviđa te me uredno naručivala na preglede svaka tri tjedna dok je u zraku ostala visiti njena konstatacija da će se majka priroda pobrinuti za uspjeh ili neuspjeh manje bebice.. No
    U međuvremenu,ja sam se ubila tražeći po netu sve što bih mogla naći na tu temu i-uspjela se utješiti saznanjem da je to normalno(evo,i sve cure prije mene ti kažu isto)
    Sada sam u 25-om tjednu,moji blizanci su dvojajčani i to curica i dečkić :dance:i gotovo su dostigli jedan drugoga po mjericama (uvijek je dečkić bio za tjedan dana "veći" po uzv)
    Ne brini se...Bit će sve u redu
    BEBANO
    BEBANO
    akter
    akter

Broj postova : 105

Postaj by BEBANO sri kol 12, 2009 10:50 pm

I moji su bizanci dvojajčani,i otpočetka je curica bila manja i sitnija,čak su mi govorili da ima premalenu glavicu.Rođeni su sa 2410g Sara,i 2750g Jan,što je bilo i očekivano,jer je on bio ona veća beba od začeća.Sada imaju 3 mjeseca,i ona ima 5100g,a on 5400g,i sve je savršeno u redu.Zato ne brini i uživaj u trudnoći mah .
    Aleksandra
    Aleksandra
    Admin
    Admin

Postaj by Aleksandra sri kol 12, 2009 11:00 pm

pa logično je da ne mogu biti isti - a još izraženije kod cure i dečka - cure su obično više šlang Wink a dečki mali "razbijači"
    To bi bilo fora ko da mama koja je rodia prvu bebu od 3800g kad nosi drugi i rodi ju sa 3500g kažu da se ne razvija jednako - pa normalno da ne , to su dvije individualne jedinke
    blaza27
    blaza27
    starosjedioc
    starosjedioc

Broj postova : 3009
    Proud to be : Dupla duplica

Postaj by blaza27 sri kol 12, 2009 11:52 pm

meni su moji isto od pocetka bili jedan manji a jedan veci.rodili se u sto grama razlike ,sta je za blizance skroz normalno.nista se ne brini a i pitanje koliko to dr dobro izmjeri. Wink
    Sonja
    Sonja
    Admin
    Admin

Broj postova : 12943

Postaj by Sonja čet kol 13, 2009 12:05 am

nadam se da smo te uspjele umiriti. Wink utje
    razumijem tvoj strah, takva sam i ja bila. živjela od UZV-a do UZV-a i išla i kad nije bilo nužno, samo da se umirim i uvjerim da je sve ok.
    to što su dvojajčani je dobro za njih, pogodnije..
    babyD
    babyD
    novak
    novak

Postaj by babyD čet kol 13, 2009 12:41 am

Curiceeee moje hvalaaa vam punooo...Malo mi je lakse kad znam da nisam jedina i da je to normalno....Evo pricala sam i sa jednom prijateljicom koja je rodila blizance odavno...i ona mi je rekla da su njeni od samog pocetka bili razlike 4 nedelja i da je sa njima sve u redu..Imaju po 7 godina...Stvarno mi je malo laknulo...ja sam mislila da nesto nije u redu...Toliko sam se namucila za ove bebice da se sad od svega bojim...Hvalaaa vam puno,puno svima koje ste mi pisali...Izvinite za moj hrvatski...ako nije kako treba..jas sam iz Makedonije pa mozda ima greske...Smile Bas sam i ja razmisljala i moguce je da su se ugnezdili razlicito..pa i to je moguce...al mi doktor nije to spomenuo..
    Sonja bebe su u razlicitim posteljicama...Reko mi e je dr da ih samo nosim malo dole...i da su posteljice dole...ali rekao mi je da ce se bebice podici gore...Rekao mi je da ako bude potrebno radice mi serklaz...Sada idem sledecu nedelju a 4D kod jedne druge doktorice...pa nadam se da je sve u redu...I pisacu vam sta ce da mi kaze...
    A da zaboravila sam da vam kazem...Najverovatno i obe su devojcice Smile Ali i to ce se sledecu nedelju potvrditi na 4D...Hvalaaa vam josh jednom za sve...
    babyD
    babyD
    novak
    novak

Postaj by babyD sri kol 19, 2009 1:54 pm

Curee...
    Danas sam na pregledu na 4D pa javi cu vam sta mi je dr rekao...Pusaaa
    blizanci IM
    blizanci IM
    domaći
    domaći

Broj postova : 829

Postaj by blizanci IM sri kol 19, 2009 2:13 pm

babyd ja ti nisam htjela ništa pisat jer su ti sve rekle ma bit će sve o.k al samo se javi danas val
    babyD
    babyD
    novak
    novak

Postaj by babyD sri kol 19, 2009 2:37 pm

Javicu vam obavezno...Na pregledu sam od 19 h.....
    Pusaaaaa i hvala vam za sve sto ste mi pisali...jako ste me umirile..i jako verujem da je sve u redu sa manjom bebicom..Pozitivna sam Smile
    Javicu vam kasnije...kiss
    Pika
    Pika
    starosjedioc
    starosjedioc

Broj postova : 3591

Postaj by Pika sri kol 19, 2009 3:25 pm

cure koje nas poznaju, znaju da je meni razlika bila 100%, odnosno veća blizanka je bila duplo veća od manje!!
    za sve buduće mame ukratko sam prevela i sažela što o razlici u veličini kaže jedna vrlo kompetentna njemačka knjiga o blizancima:

uzrok razlike u veličini i težini leži gotovo uvijek u različitoj opskrbljenosti hranom unutar maternice.
    ta će se razlika izjednačiti unutar 2 godine, pa će si i različito veliki jednojajčani blizanci više sličiti nego pri porodu.
    pri većoj razlici u težini treba računati na mogućnost da će manjoj bebi biti potrebna duža i opsežnija medicinska skrb (moja je bila 3 tjedna ostala sama u bolnici) što je mamama i tatama posebno teško. no ima i to svoju dobru stranu: s jednom se bebom uhodate, pa vam je daleko lakše nego odjednom dobiti dvoje nedonošćadi. (no to obično tek shvatite nešto kasnije, kad prođe to prvo, fizički i emocionalno vrlo teško razdoblje)
    nemojte si nikako predbacivati da jednom djetetu dajete više pažnje a drugo zapostavljate: jedna ugledna njem. psihologica to gleda kao prednost, jer "sa svakim ćete moći izgraditi individualan odnos i itekako mu nadoknaditi "propušteno". ponekad će tata sam moći posjećivati bebu koja je u drugoj bolnici/gradu - to dakako mami nije lako, ali vjerujte da djetetu isto puno znači. (ja sam dugo imala osjećaj da je moja mala koja je prvih dana više vidjela tatu nego mene puno više vezana za njega, no to se sada sve više mijenja)
    uglavnom, ako ste bez pomoći onda ćete po povratku kući s jednom bebom biti jaako preopterećeni jer vam odlasci u posjete drugom djetetu (uz hranjenje, kuhanje, kućanske poslove.....) predstavljaju gotovo nemoguću misiju (meni je do bolnice i natrag trebalo ca. sat i pol!! pa sam si naravno predbacivala za svaki dan kada nisam uspjela ići)
    idealno bi bilo da i tata može uzeti godišnji pa se posvetiti obitelji (moj nije mogao, radio je od jutra do mraka a jedini slobodni tjedan čuvao za povratak druge - a onda glavom bez obzira pobjegao natrag na posao roll )

postoji i još jedna prednost razlike u veličini: manja bebica još iduću sezonu može nositi ono što je veća prerasla, a nasljeđena robica različite veličine/kroja paše uvijek - bar jednoj Smile

i vrlo brzo vas ljudi prestanu gnjaviti s "to su blizanci???" jer misle da su to dvoje različito stare djece, haha. a vi im se smijuljite kad vas pitaju: "a kolika je razlika među vašima?" "3 kile!" roll roll

babyD
    babyD
    novak
    novak

Postaj by babyD čet kol 20, 2009 12:22 am

Cao curice....
    Evo mene opet...Bila sam danas na pregledu...Ali nazalost nemam dobre vesti...Srce mi se kine kad vam ovo pisem,nemam snage..al se moram boriti za drugu bebicu... Sad Sad Sad
    Jako sam tuzna....a bila sam toliko optimist da ce sa drugom bebom biti sve u redu...Znaci doktorica je gledala...ali ima tesku anomaliju srca..leva komora je puno manja i arterija je manja...Ali nije samo to...nesto nije u redu i sa mozokom itd..Radi se o nekom sindromu ali josh neznaju tacno..Ondah je doktorica zvala kardioilogoa pa me on gledao,pa josh jednog doktora i svi su konstatovali da nije u redu...U utorak su mi zakazali konzilijarno misljenje i opet pregled pa da rese sta cemo dalje....Jako se bojim za drugu bebicu...iako su mi rekli da se ne brinem da ima ona svoju postelicu i sve..Al neznam kako ce se ovo sve resiti...Doktorica kaze da je najbolje da bebi samo prestane srce kucati...Ali ako se i dalje razvija ondah neznam....Rekli si mu da moram da idem na amniocentezu...ali se jako,jako bojim..Jao curiceee nemogu vam opisati kako mi je sada...Kako sam volela ove dve bebice...Kako mi se srce lomi sto se ovo sve desava...Plakala sam..ali sam resila da se moram boriti za drugu moju curicu...Da moramo zajedno izdrzati do kraja...Nadam se da ce sve biti u redu....Hvala vam sto ste tu,sto mogu podeliti svoju tugu sa vama.....
    Jorgovan
    Jorgovan
    starosjedioc
    starosjedioc

Broj postova : 5967

Postaj by Jorgovan čet kol 20, 2009 12:29 am

Žao mi je zbog tvoje bolesne bebice. Sad

Budi jaka. utje

Zadnja promjena: Biljana; čet kol 20, 2009 2:16 am; ukupno mijenjano 1 put.
    mallena
    starosjedioc
    starosjedioc

Postaj by mallena čet kol 20, 2009 12:48 am

baby drži mi se, ja sam rodila svog marka sa rijetkom srćanom manom, da ga sad vidiš momak i pol, još nisu ništa znali dok nisam rodila, kod tebe več znaju.
    ivan mi je imao 2 šuma koji su srasli do 3 mjeseca njegovog života, samo imaj vjeru i misli pozitivno. utje
    blanche
    blanche
    domaći
    domaći

Broj postova : 566

Postaj by blanche čet kol 20, 2009 7:20 am

Sad Ovo je užasno i jaaako mi je žao,mogu samo misliti kako se osjećaš....Ako ti nešto znači,u mislima sam s tobom,i nadam se da će sve biti u redu...
    pčelica maja
    pčelica maja
    domaći
    domaći

Broj postova : 979

Postaj by pčelica maja čet kol 20, 2009 10:25 am

draga babyD jako mi je žao ,suosjećam sa tobom utje

pokušaj biti jaka i boriti se do kraja,možda ipak ima nade i za tu bebicu Smile

mislimo na tebe i drži se !!! Love

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: čet stu 21, 2024 7:55 pm.