B L I Z A N C I...

Poštovani članovi,

u slučaju da imate poteškoća pri očitavanju foruma i njegovom korištenju,
preporučamo vam korištenje Mozilla firefox preglednika i čišćenje cookies u vašem sustavu.

Hvala i ugodno druženje!
Smile

Join the forum, it's quick and easy

B L I Z A N C I...

Poštovani članovi,

u slučaju da imate poteškoća pri očitavanju foruma i njegovom korištenju,
preporučamo vam korištenje Mozilla firefox preglednika i čišćenje cookies u vašem sustavu.

Hvala i ugodno druženje!
Smile

B L I Z A N C I...

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
B L I Z A N C I...

DRUŽENJE, SAVJETOVANJE I POBOLJŠANJE KVALITETE ŽIVOTA RODITELJA BLIZANACA, TROJKICA I VIŠE :) ..... I NAŠIH PRIJATELJA

PRIJATELJI FORUMA

Image hosted by servimg.com

http://www.mojedijete.com
http://www.blizanci.info
http://kisnadjevojcica.bloger.hr/
prijateljski forum za roditelje i one koji će to tek postati
Bebin svijet
interaktivni savjetnik za roditelje, specijaliziran za dječju opremu - All4kids

Croatia map

Skijanje

Login

Zaboravih zaporku

Latest topics

» Evo mene nakon dugo vremena
mala pričaonica za "novake" - Page 7 Emptypon oľu 05, 2018 9:46 pm by Twin

» "Rastimo zajedno" radionice za roditelje blizanaca u Rijeci!
mala pričaonica za "novake" - Page 7 Emptyned oľu 06, 2016 8:29 pm by Ivana

» pozdrav mamicama i trudnicama!
mala pričaonica za "novake" - Page 7 Emptysri pro 02, 2015 10:41 am by Twin

» Golubinjak 2015 - godišnje druženje!
mala pričaonica za "novake" - Page 7 Emptyuto lip 09, 2015 4:19 pm by Ivana

» Treća,četvrta.. trudnoća pa blizanci, a prava kao za jedno dijete
mala pričaonica za "novake" - Page 7 Emptyuto sij 13, 2015 9:27 pm by zana

» pucanje noktiju na nogama
mala pričaonica za "novake" - Page 7 Emptypet sij 09, 2015 4:52 pm by mimi mirna

» jednojajcani ili dvojajcani?!
mala pričaonica za "novake" - Page 7 Emptysub pro 27, 2014 7:36 pm by Twin

» Da li uvesti kravlje mlijeko prije navrsene godine? :/
mala pričaonica za "novake" - Page 7 Emptyčet pro 18, 2014 5:32 pm by Twin

» Robica za bebe
mala pričaonica za "novake" - Page 7 Emptysri pro 10, 2014 1:15 am by tamara1989

» Lijep pozdrav svima
mala pričaonica za "novake" - Page 7 Emptyčet stu 27, 2014 5:57 pm by Mediha

Rezerviraj sada !

+48
miki
maso
jelenko
goga
nestle29
misek
mimi mirna
Josip@
iwa
bridget jones
Tajci
luda klompa
I&S
lotte.123
cicibela
tanja
albra
zuta_zg
sanjakrk
Ana
listek
Oceana
bobo
mallena
Bambi
aldijana
blizanci IM
Pika
Maja-2
Maja
igordana
pčelica maja
lara_31
Gogino
marija-k
Twin
Jorgovan
maksi
didi
jojka
blaza27
Vanja
IVA
mateeaa=)
Branka
Aleksandra
andreja
Sonja
52 posters

mala pričaonica za "novake"

igordana
    igordana
    domaći
    domaći

Broj postova : 1078

up Re: mala pričaonica za "novake"

Postaj by igordana čet svi 28, 2009 2:23 pm

Naručila se za sutra kod stare kozmetičarke. Večeras bum otišla k mojima tak da mi to tam blizu. Ja se pokušala zadnji put sama čak voskom - uz pomoć ogledala - zaljepila se naravno, jer kaj je u ogledalu desno to je u zbilji lijevo roll , morala popraviti britvicom - samo tako mi dlake ful urastaju zato ju izbjegavam. Ma još samo par puta do zime, a onda odmor par mjeseci - kom ne paše njegov problem Wink
    Bambi
    Bambi
    akter
    akter

Broj postova : 338

Postaj by Bambi čet svi 28, 2009 4:32 pm

Bok cure!
    lara 31- stvarno ti zavidim, već si pri kraju! Iz moje perspektive to se čini "miljama" daleko. roll Držim ti fige, bit će krasno konačno upoznati svoje malene, konačno ih izgrliti, maziti... joj jedva čekam! Uživaj u ovim preostalim trudničkim danima.
    igordana- ja sam morala samo jednom na komisiju do sad i ne moram do kraja više :o na sreću. Ja sam slala MM i jadan se dva puta mučio i čekao u redu jer je naravno meni falio jedan papir. Meni moju trudnoću ne vodi soc. ginekologica nego drugi doktor koji mi je od početka propisao mirovanje. Doktorica opće prakse mi je dala sve potrebne papire za komisiju, imala sam povijest bolesti doktora koji mi vodi trudnoću, sestra od doktorice sve pregledala i rekla da je ok, imam sve. No, međutim, vratili su me s komisije (tj. MM) da mi fali preporuka soc. ginekologa da moram biti na mirovanju. Tj. nije dovoljno da je to odredio doktor koji mi vodi trudnoću, već to mora kao odobriti i doktor kod kojega imam karton. Išla sam naravno po to kvazi odobrenje- mali papirić na kojemu piše da mi se do daljnjega preporučuje mirovanje. Moja soc. ginekologica i doktorica opće prakse se nisu stigle načuditi čemu to, da to inače ne rade, da kako mogu trudnici s blizancima to napraviti, da pretjeruju i sl. Na kraju s tim malenim papirom je sve prošlo ok, dobila još 60 dana bolovanja od komisije i više mi i ne treba. Pripazi samo dakle da imaš svu dokumentaciju da ti mamu ne vozaju bez veze. Smile
    Ja sam se do sada depilirala sa epilatorom. Zadnji mi je put bilo već toliko teško, noge nedostupne, da sam si rekla da ću idući put kod kozmetičarke to obaviti. Meni dlake u trudnoći slabije rastu. Jeste vi to primijetile ili sam ja "zabrijala"?
    Aleksandra
    Aleksandra
    Admin
    Admin

Broj postova : 12583
    Proud to be : mama blizanaca

Postaj by Aleksandra čet svi 28, 2009 4:35 pm

lara_31 a zašto inducirani dogovoreni? Mislim nije to loše, bare su spremni i znaš tko će te poroditi i slično ali je rjetka praksa da tako "rano" dogovore inducirani.
    lara_31
    lara_31
    akter
    akter

Broj postova : 196

Postaj by lara_31 čet svi 28, 2009 10:27 pm

@bambi - hvala na podrsci Smile ..naravno da cesi ti dogurati, samo polako...
    i zaista jedva cekam da mi dodju...vec sad imam osjecaj da komuniciram sa njima i da ih "poznajem" ..jedan je mirnije prirode, stalozeniji (tako smo mu birali i ime) a drugi je pravi nemirko Smile Smile ..zanimljivo i to da jedan strasno osjeca mog muza, a drugi mene..Mislim, lako moguce da smo si mi to sve "ufurali" pa..vidjecemo Smile

@ aleksandra - inducirani porod!!! Najbolje da otvorim novu temu pa bih tamo o tome, a ako neko ima iskustva ili je vise informiran pa da "popricamo"..
    blaza27
    blaza27
    starosjedioc
    starosjedioc

Broj postova : 3009
    Proud to be : Dupla duplica

Postaj by blaza27 čet svi 28, 2009 11:26 pm

lara-31.ja sam i cistila i sex i pilates lopta,a po bolnici hodala po cijeli dan ,po stepenicama hodala i poskakivala,ali oni pokucali na sami termin.sada mi je drago zbog toga ali tada sam samo htjela roditi,znaju cure sta sam sve rtadila ali nista.

samo me cudi kao i aleks zasto zele tako rano inducirati?
    maksi
    maksi
    starosjedioc
    starosjedioc

Broj postova : 5193

Postaj by maksi čet svi 28, 2009 11:33 pm

lara_31 je napisao/la:
    ..jedan je mirnije prirode, stalozeniji (tako smo mu birali i ime) a drugi je pravi nemirko Smile Smile

roll roll Tako je bilo i kod nas. S imenima tada nisam baš pogodila( kasnije sam im vidjela značenje)
    Sada je situacija potpuno drugačija pa im i značenje imena odgovara! roll
    Maja
    Maja
    starosjedioc
    starosjedioc

Broj postova : 7472

Postaj by Maja pet svi 29, 2009 12:21 am

lara_31 je napisao/la:Puno je beba rodjenih u 32 tjednu pa i malo ranije koje su savrseno zdrave...Sve je to individualno.
    Moja pozitivna postapalica Smile - ti daj sve od sebe, a ostalo kako Bog dragi da...

da se ubacim

je, puno je beba rodeno tako rano i sve je ok, ALI... sa razlogom trudnoca traje 40, odnosno 38 odnosno manje sa vecim brojem beba

mi smo bili na neonatologiji i cura koja je lezala samnom je rodila ranije, tj u 32.tj i mogu ti samo rec da joj nije bilo lijepo. djeca su joj ostala duze od mojih u bolnici jer su bili sitni i cekali su tezinu, imali su milion pregleda(okulista, neonatolog, neuropedijatar, psiholog, fizijatar, eeg itd itd)

samo zelim rec da je bebama bolje unutra nego vani... ok bilo je obrnutih primjera, ali ja bi rekla od 36 nadalje ste na konju

i da, mislim da je Bog rekao, pomozi si pa cu ti pomoc Wink
    Pika
    Pika
    starosjedioc
    starosjedioc

Broj postova : 3591

Postaj by Pika pet svi 29, 2009 12:30 am

da, maja, istina. i ne bih nikom poželjela da vidi svoju bebicu s kilu ili manje!!! tada im se vide samo rebra i koža i to izgleda jako uznemirujuće.. i kad vidiš da kilažica još počne padati (što je naravno normalno, al tebi teško) onda teško vjeruješ doktorima čak i ako ti kažu "ma on/ona vam je sasvim dobro, bit će to sve u redu"
    maksi
    maksi
    starosjedioc
    starosjedioc

Postaj by maksi pet svi 29, 2009 12:38 am

Dobro kaže Maja. Ranije se bebe rađaju sa nekim razlogom. Ali bolje to spriječiti i doslovno slušati doktore. Moji su čekali kilažu. I obavili sve pretrage. U rodilištu rtg pluća, uzv srca i mozga. Svako malo vađenje krvi. Okulisti smo išli do očekivanog termina(tada je retina završila svoj razvoj). Imamo još jedan pregled kod neuropedijatra i fizijatra. Na sreću kod mojih dečki je bilo sve ok pa ni na vježbice nismo morali ići.
    I naravno što se rodi kasnije to bolje. Moj je cilj bio izdržati do 34 tjedna. Ali eto do tada nismo uspjeli.
    blaza27
    blaza27
    starosjedioc
    starosjedioc

Postaj by blaza27 pet svi 29, 2009 1:04 am

ja vidim veliku razliku sta znaci donijeti do kraja,.kada se sjetim svih pretraga sa marinom i laurom,i kilometarsko otpusno pismo a sa petrom i luciojom sam pitala gdje mi je otpusno,kazu pa tu vam je ,a ja pa nista ne pise.naravno nema sta ni pisati kada je bilo sve okcuvajte se cure i potrudite se da su bebice sto duze u vama.svaki dan njima puuuuuuuno znaci.
    Aleksandra
    Aleksandra
    Admin
    Admin

Postaj by Aleksandra pet svi 29, 2009 9:17 am

ne zaboravite da su blizanci za 2 tjedna terminski zreliji od jednoplodnih trudnoća. Moji su rođeni sa 36+4 i moj acimerica je rodila sa 36+5 i njezin je imao istu kilažu ko moji a puuuno slabije napredovao u svemu jer su blizići ipak bili "kao sa 38" rođeni.
    Kad se pređe 32 recimo da je manje rizično a kad se pređe 36 na konju ste. Puni termin kao Blaža i Ivana to se baš s duplićima ne dešava često. Po meni je čak i prerizično toliko čekanje ali..
    maksi
    maksi
    starosjedioc
    starosjedioc

Postaj by maksi pet svi 29, 2009 10:12 am

Da, meni je ono sa Blažom ipak bilo malo previše.
    Tako su i meni rekli da su blizići 2 tjedna zreliji. Moji rođeni u 32 tjednu su bili super, osim male kilaže. U rađaoni sam ih dobila i na ruke Smile
    Dok malecki od cure koja je rodila u istim tim tjednima je bio duže u bolnici, puno duže u inkubatoru dok su moje izvadili nakon 4 dana i malo sporije je napredovao.
    pčelica maja
    pčelica maja
    domaći
    domaći

Broj postova : 979

Postaj by pčelica maja pet svi 29, 2009 9:19 pm

di ste drage moje? ajde nove ženice stavite slikice trbuščića na "višeplodna trudnoća----- multi bombastični trbuščići" pa da se uspoređujemo malo Wink ajmo nove slikice na sunce Wink
    igordana
    igordana
    domaći
    domaći

Postaj by igordana pet svi 29, 2009 10:22 pm

Evo ja stavila slike... Wink
    pčelica maja
    pčelica maja
    domaći
    domaći

Postaj by pčelica maja sub svi 30, 2009 10:21 am

jutro! ima li koga na kavici ovdje? Smile
    igordana
    igordana
    domaći
    domaći

Postaj by igordana sub svi 30, 2009 1:00 pm

Hej Pčelice... izgleda da mi ovdje slabo pijemo kavu... :D
    Ja bila kod kozmetičarke...ipak otišla novoj, 1 min od stana...a staru otkazala... i recimo da sam zadovoljna nedostatke ću prilikom druge posjete ispraviti... bilo je brzo... uh sad bih mogla natrag prileć...stan mi u neredu, a ne da mi se ni prstom mrdnut - uostalom rekla sam da mirujem... :o nadam se da mi neće nitko danas svratiti...
    lara_31
    lara_31
    akter
    akter

Broj postova : 196

Postaj by lara_31 sub svi 30, 2009 3:48 pm

ola cure Smile
    igordana, evo mene na kavu , ne brini nered i ne primjecujem Smile ...
    pogledala sam ti busu, i postavila svoju. Kilaza ti je super, busa super, majica najbolja - hehe bas fora..
    A sto se velicine buse tice, mislim da smo ja i ti tu negdje (mislim, dok sam bila u tvojim tjednima)..
    Blaza je imala diiiiiivan trbuh, i pcelica maja takodje - ipak su one i radjale..svaka cast.
    Ja jos malo uzivam u svom, za 3 dana ce ispuhati i to vjerovatno sve sa posljedicama (strije, pa ono da trbuh visi)..ah...ma sta bude...samo da bebe i ja budemo dobro, i da sa porodom prodje sve ok.
    pčelica maja
    pčelica maja
    domaći
    domaći

Postaj by pčelica maja sub svi 30, 2009 8:50 pm

di ste žene? mah
    igordana
    igordana
    domaći
    domaći

Postaj by igordana ned svi 31, 2009 7:39 am

Dobro jutro! Evo ja malo uranila... sve me boli od ležanja...kičma, zdjelica...noćas išla 3x na wc i legnem kad ono - krul, krul - u želucu i muka od gladi - pokušala ignorirati - neuspješno, pa eto mene. Uzela željezo, pojela pola mjerice jagoda i sad čekam da malo to probavim pa ću nekaj konkretno.

Dal netko zna koliko vremena bi trebalo proći nakon što se uzme željezo da možeš popit mlijeko. Ja obićno pričekam 2h, no sad ću ranije jer idem u crkvu pa nemrem čekati...

Meni bi sada baš odgovarao jedna porcija zobenih pahuljica s cornflakesom, uz dodatak meda, (naribanih) jabuka i (mljevenih) oraha...

Nikak da se Pcelice ti i ja potrefimo u isto vrijeme...

Moje sljedeće javljanje biti će, ako Bog da, sutra popodne kad se vratim kući sa kontrole...pa do tada ugodan ostatak vikenda...

lara 31 vidjeh tvoj trbuščić super ti je... bravo mah Smile

nekaj me tu zafrkava s ovim smajlićima neće ih staviti di ja hoću i tekst mi čudno izgleda, a nemam ni one ikonice za umetanje slikica i ostalo...valjda je prerano za to.. pa, pa cure
    pčelica maja
    pčelica maja
    domaći
    domaći

Postaj by pčelica maja ned svi 31, 2009 10:51 am

jutro ! Smile ima li koga?

ja upravo ispratila mm i Nou kod bake u BiH Sad ,počela plakat ko kiša........

dijete moje drago,prvi put ćemo ga ostaviti kod bake,uvijek smo mi bili sa njim

a nekad i moj mm sam sa njim na par dana,ali sada bi trebao ostati kod bake bez mame i tate i to oko mjesec dana Sad

što se njega tiče on jedva čeka da dođe kod bake,ali rekao mi je:falit ćeš mi mama! Crying or Very sad

a valjda će sve biti o.k. moja sveki je stvarno super,tako da ne brinem puno Smile
    pčelica maja
    pčelica maja
    domaći
    domaći

Postaj by pčelica maja ned svi 31, 2009 11:03 am

igordana i ja idem sutra na kontrolu u bolnicu pa se tipkamo popodne da čujem tj. čitam kako je prošlo Smile
    Aleksandra
    Aleksandra
    Admin
    Admin

Postaj by Aleksandra ned svi 31, 2009 11:04 am

uu mjesec dana , puno je to. Ne postoji šansa da ti netko dođe pomoći tu? Čisto zato da se on ne osjeti odbačeno jer došle su nove bebe a njega šaljete ća.
    Ni s druge strane mislim da će i uživati kod bake - reakcija će vjerojatno nastupiti kad se vrati jer bit će puno promjena koje su se desile bez njega.
    pčelica maja
    pčelica maja
    domaći
    domaći

Postaj by pčelica maja ned svi 31, 2009 11:21 am

pa mislili smo kad se ja vratim iz bolnice sa bebama,odmah ići po njega (mm bi išao sam naravno),a doći će od mm sestra meni pomoći

jer ja bi mogla još malo pa da me ostave u bolnici na čekanju,a mm radi u Hitnoj u smjenama
    a da je Noa ostao u vrtiću ne bi tko imao ići po njega dok je mm na poslu.
    kod nas je to uvijek bio problem,pogotovo subotama jer sam ja radila svaku a i mm isto(a vrtić ne radi u subotu)

možda neće ni biti tako dugo dolje kod bake......e da mi je znati kad će moji maleni pokucati Smile
    blaza27
    blaza27
    starosjedioc
    starosjedioc

Postaj by blaza27 ned svi 31, 2009 11:56 am

majo ma nebrini draga,bit ce njemu dole super.ima ga ko cuvati a ima i drustvo.moji su uzivali dole,kad smo im rekli da ce nazad u split nisu htjeli ni cut.dole im je sirina i vani su i uzivaju.znam da ti je tesko bez njega,i ja sam plakala bez svojih i molila sam boga da rodim sto priej da ih mogu sto priej vidjeti.kad smo izlazili iz bolnice tad su i oni dosli po bracu i seku.ja sam izasla i kad sam ih vidjela nakon 28 dana rasplakala se kao kisa.cijela cekaon je gledala u nas.a oni puni dozivljaja i presretni pricaju kako im je bilo u bosni.na bebice nisu bili ljubomorni niti se osjecali odbaceni jer sam im odmah dala da sudjeluju u svemu.i kad bi bebice zaspale ja bi se igrala sa njima.

nista se ti nebrini ,bitno samo da si sto duze 3 u 1 i da bude sve ok.a vejikom braci ce biti super dole kod bake.ako budem isla u bih obavezno cu ici da ga vidim.pusa.
    pčelica maja
    pčelica maja
    domaći
    domaći

Postaj by pčelica maja ned svi 31, 2009 12:04 pm

joj blažice utješila si me malo sa svojom pričom,baš sam te htjela pitati kako je tvojima bilo

bravo

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: pet stu 22, 2024 11:20 pm.