B L I Z A N C I...

Poštovani članovi,

u slučaju da imate poteškoća pri očitavanju foruma i njegovom korištenju,
preporučamo vam korištenje Mozilla firefox preglednika i čišćenje cookies u vašem sustavu.

Hvala i ugodno druženje!
Smile

Join the forum, it's quick and easy

B L I Z A N C I...

Poštovani članovi,

u slučaju da imate poteškoća pri očitavanju foruma i njegovom korištenju,
preporučamo vam korištenje Mozilla firefox preglednika i čišćenje cookies u vašem sustavu.

Hvala i ugodno druženje!
Smile

B L I Z A N C I...

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
B L I Z A N C I...

DRUŽENJE, SAVJETOVANJE I POBOLJŠANJE KVALITETE ŽIVOTA RODITELJA BLIZANACA, TROJKICA I VIŠE :) ..... I NAŠIH PRIJATELJA

PRIJATELJI FORUMA

Image hosted by servimg.com

http://www.mojedijete.com
http://www.blizanci.info
http://kisnadjevojcica.bloger.hr/
prijateljski forum za roditelje i one koji će to tek postati
Bebin svijet
interaktivni savjetnik za roditelje, specijaliziran za dječju opremu - All4kids

Croatia map

Skijanje

Login

Zaboravih zaporku

Latest topics

» Evo mene nakon dugo vremena
mala pričaonica za "novake" - Page 6 Emptypon oľu 05, 2018 9:46 pm by Twin

» "Rastimo zajedno" radionice za roditelje blizanaca u Rijeci!
mala pričaonica za "novake" - Page 6 Emptyned oľu 06, 2016 8:29 pm by Ivana

» pozdrav mamicama i trudnicama!
mala pričaonica za "novake" - Page 6 Emptysri pro 02, 2015 10:41 am by Twin

» Golubinjak 2015 - godišnje druženje!
mala pričaonica za "novake" - Page 6 Emptyuto lip 09, 2015 4:19 pm by Ivana

» Treća,četvrta.. trudnoća pa blizanci, a prava kao za jedno dijete
mala pričaonica za "novake" - Page 6 Emptyuto sij 13, 2015 9:27 pm by zana

» pucanje noktiju na nogama
mala pričaonica za "novake" - Page 6 Emptypet sij 09, 2015 4:52 pm by mimi mirna

» jednojajcani ili dvojajcani?!
mala pričaonica za "novake" - Page 6 Emptysub pro 27, 2014 7:36 pm by Twin

» Da li uvesti kravlje mlijeko prije navrsene godine? :/
mala pričaonica za "novake" - Page 6 Emptyčet pro 18, 2014 5:32 pm by Twin

» Robica za bebe
mala pričaonica za "novake" - Page 6 Emptysri pro 10, 2014 1:15 am by tamara1989

» Lijep pozdrav svima
mala pričaonica za "novake" - Page 6 Emptyčet stu 27, 2014 5:57 pm by Mediha

Rezerviraj sada !

+48
miki
maso
jelenko
goga
nestle29
misek
mimi mirna
Josip@
iwa
bridget jones
Tajci
luda klompa
I&S
lotte.123
cicibela
tanja
albra
zuta_zg
sanjakrk
Ana
listek
Oceana
bobo
mallena
Bambi
aldijana
blizanci IM
Pika
Maja-2
Maja
igordana
pčelica maja
lara_31
Gogino
marija-k
Twin
Jorgovan
maksi
didi
jojka
blaza27
Vanja
IVA
mateeaa=)
Branka
Aleksandra
andreja
Sonja
52 posters

mala pričaonica za "novake"

igordana
    igordana
    domaći
    domaći

Broj postova : 1078

up Re: mala pričaonica za "novake"

Postaj by igordana pet svi 22, 2009 2:09 pm

Halo curke i hvala na ohrabrenju... danas je zbilja novi dan i hvala Bogu na tome, ja bolje spavala uz minimalna buđenja, bila u krevetu opet do 10. al nikam mi se ne žuri. Sad tek doručkujem, pa u dućan, pa lagano ručak skuhat. Ja nisam iz Dubrave, al imam neku "vezu" njom, tam sam išla u srednju školu (i okolo nje), onda jedno vrijeme na Agronomski fakultet, pa bila u jednoj vezi u Dubravi - otprilike 7 - 8 godina sam provela tamo. A prije, do 8 godine života, živjela na Bukovcu u Maksimiru. Nedavno išla do jedne prijateljice u te krajeve pa sam usput primjetila kako se tamo sve promijenilo, nema te negdje godinu dana i moš se izgubit u tom kvartu.
    aldijana
    aldijana
    domaći
    domaći

Broj postova : 852
    Proud to be : mama blizanaca

Postaj by aldijana sub svi 23, 2009 2:24 pm

Cure, dobro došle na naš forum...Ovo je kuća spasa za duple trudnice Wink sretno i samo hrabro
    lara_31
    lara_31
    akter
    akter

Broj postova : 196

Postaj by lara_31 pon svi 25, 2009 10:08 am

jutro Smile
    ima li koga ovdje za kavicu ???
    Smile Smile Smile
    kako guraju nove mame, trudnice? ja sam danas 36,4 Smile Smile Smile i sve za 5 Smile ..Puna energije, naspavana...sretna, jer svakim danom sam sve blize kraju kada cu napokon ugledati svoje pacice Smile

@jasnatwin - kako ide? I ti si tu sa terminom. Da nisi rodila??
    Vibrice da sve super prodje val

.
    Aleksandra
    Aleksandra
    Admin
    Admin

Broj postova : 12583

Postaj by Aleksandra pon svi 25, 2009 10:14 am

jutro Smile
    Ja nisam trudnica više ali evo moji pačići su veću vrtiću a ja uz sladoled na terasi malo tipkam.
    Kako podnosite ove vručine cure? Tu kod nas je zaista pakleno a još je 5 mj nemogu vjerovati. U ovo doba ja sam bila trudna tek 4 mj ali nije bilo ovako grozno vrijeme, mada znam da sam 7,8 preživjela pod klimom unutra jedva.
    maksi
    maksi
    starosjedioc
    starosjedioc

Broj postova : 5193

Postaj by maksi pon svi 25, 2009 10:50 am

Ja sam srećom saznala da sam trudna u 8 mjesecu pa je ljeto već nekako bilo u odlasku. Ali ono malo vrućina jedva sam izdržala. WTF
    igordana
    igordana
    domaći
    domaći

Postaj by igordana pon svi 25, 2009 1:57 pm

Dobar dan! Stvarno je vruće..., al sam ipak ovu noć kvalitetnije odspavala iako na wc išla u 12 u 3 i u 5..Meni je termin 19.08. ne znam kak bum izdržala do tad. U ovom stančiću di smo sad nema klime, a već sad su nam po cijele noći otvoreni prozor i balkonska vrata. Mi o vlastitom trošku klimu ne mislimo staviti,a ni gazdarica. A nekak bum izdržala...
    Ovaj vikend mi se popravio apetit, nisam naime baš mogla jesti zadnjih mj dana. Al sad evo budem gladna da mi se u glavi zavrti...to mi drago... Super mi da sad ima puno voća...
    Maja-2
    Maja-2
    novak
    novak

Broj postova : 44

Postaj by Maja-2 pon svi 25, 2009 3:10 pm

Zdravo!!! i vo Makedonija e zesko i toa mnogu sinoka zavrna dozd i osvezi malku pa denes moze da se dise Smile inaku celo vreme mislam na moite bebinja dali se vo red, dali rastat pravilno i slicno da imam doma eho sekoj den ke se gledam! sto mi se slucuva? dali e normalno? ova mi e prva bremenost i mozebi panicam po malku ... Rolling Eyes
    igordana
    igordana
    domaći
    domaći

Postaj by igordana pon svi 25, 2009 5:01 pm

Maja-2 slićno je i meni - prva trudnoća, radi krvarenja (hematom) morala sam mirovati prva 3 mj. pa sam se navikla na ultrazvuk svaka 2-3 tjedna. Sve je prošlo super, sad idem jednom mj. na kontrolu. E tu sad primjetim da sam prva 2 tjedna nakon pregleda ok, a onda kako se bliži dan ponovne kontrole postajem napeta i to najčešće na kraju bez razloga. Isto tak sam mm rekla da bi se najrađe prikopčala na uzv da stalno vidim kak su... zaključak mi je da je to valjda relativno normalno - brinuti se - sam netreba pretjerivati... mm mi je zato super, on se ne brine i čvrsto vjeruje da bude sve ok do kraja tak da me on i smiruje. utje Love
    Bambi
    Bambi
    akter
    akter

Broj postova : 338

Postaj by Bambi pon svi 25, 2009 6:12 pm

igordana, nama je termin isti dan, koliko vidim! Jes, baš mi je drago... možemo razmjenjivati iskustva!
    Kako se ti osjećaš? Koji su spol bebači? Gdje ćeš roditi?
    Ja sam od danas na strogom mirovanju. Čekam dvojajčane dečke twin . Do sada sam bila jako aktivna, baš sam uživala u trudnoći. Ali eto, tome je došao kraj...otvorena sam za prst, imam lagane grčeve i prilijepila sam se uz krevet, nema mi druge. Embarassed Ja ću roditi u Vinogradskoj. Tamo pripadam po mjestu stanovanja. Nisam do sada nešto puno kg dobila (negdje sam na + 10 kg), iako s obzirom da stvarno nemam teka i malo jedem i to je previše. Nadam se da se to bebe debljaju i da će biti što veće i jače Smile Smile
    Kod mene je vruće, jedva se držim. Nemamo klimu, otvoreni su mi svi prozori, navučene rolete, ali zavjese se i ne miču, nema daška zraka! Joj, kad bi malo zahladilo, spasila bih se da mogu barem jednu noć pošteno odspavati.
    pčelica maja
    pčelica maja
    domaći
    domaći

Broj postova : 979

Postaj by pčelica maja pon svi 25, 2009 6:14 pm

Bokić evo i mene ! Danas bila na pregledu i ctg-u,načekala se baš je bila gužva(idem na Merkur).
    Uglavnom moji dečki su odlično,srčeka kucaju super,jedan je već sišao glavom ,u gaćice ,(kako kaže med. sestra),a drugi je nekako na zadak valjda još (nisam bila na uzv,idem idući tjedan),nisam otvorena,trudova nema. Smile
    Za tjedan opet na kontrolu, ali onda i na uzv da vidimo koliko su dečki teški,jedva čekam... Smile
    Vruće je užasno i mi smo u stanu bez klime,hodamo u gaćicama po stanu i prozori širom otvoreni a rolete odmah ujutro spuštamo,jer sunce piči u prozore od jutra Sad

ostale curke pozdrav i pusa od mene! mah

lara-31 super da si tak pozitivna i vedra,samo tako nastavi bravo
    maja-2 ne brini bit će sve o.k. sa bebicama,uživaj u trudnoći i samo polako!!! utje
    gordana i ja sam imala hematom do 18.-og tjedna,no hvala Bogu resorbirao se,nestao sam od sebe. dobro je da ti je i mm velika podrška,i moj je dobar blago nama Wink
    Maja-2
    Maja-2
    novak
    novak

Broj postova : 44

Postaj by Maja-2 pon svi 25, 2009 6:16 pm

Pa nemam nekoi problemi no ete taka se grizam na kontrola odam 1 mesecno i edvaj cekam da gi vidam srcinja na mama Smile a i mm isto nema gajle Smile pozitiven e do kraj i ubeden 100% deka se e vo red Smile a bi sakala da mi kazete koga prv pat gi osetivte deka se dvizat? mrdaat? mislam toa ke mi bide najubaviot osekaj ...
    pčelica maja
    pčelica maja
    domaći
    domaći

Postaj by pčelica maja pon svi 25, 2009 6:29 pm

da,najljepše kad ih počneš osjećati... Smile
    ja sam u prvoj trudnoći osjetila svog dečka u 20.-om tjednu, a sada malo ranije u 18.-om bravo zlata moja draga!!!
    igordana
    igordana
    domaći
    domaći

Postaj by igordana pon svi 25, 2009 9:24 pm

Bambi taman sam ja skužila da nam je termin isti kad sam pročitala tvoj post na upoznajmo se. Pa se i ja razveselila.. Više manje sam dobro, vruće je i nama u stanu, isto sve otvoreno, al meni ne pomaže. Kak sam napisala, malo šećem no stvarno malo jer osjećam pritisak i bol ak to traje duže od 10 min. pa se znam i zabrinuti, mučio me tvrd trbuh, pa neki iscjedak, no sve je to ok na kraju i bliži mi se kontrola 01.06. pa sam malo napetija. meni je na pregledu rekla da sam uloživa za vršak prsta, al da je to ok. Zasad znam da je jedno cura, a druga beba se sakrila. Nadam se da bumo vidli na slj kontroli za drugu bebicu. Planiram, ako Bog da, rodit u Vinogradsku, tam isto spadam po mjestu stanovanja, jer sam prijavljena još kod mame na Jarunu iako to nije glavni razlog. Sad kad čtam kaj sam napisala vidim da mi rečenice i nisu baš neke, nadam se da buš skužila. Eto izdrži još malo u krevetu, imaš ovaj forum pa tipkaj...
    igordana
    igordana
    domaći
    domaći

Postaj by igordana pon svi 25, 2009 9:35 pm

Bambi - možda se sretnemo u bolnici...i kak su meni rekli uživaj i u mirovanju, jer kad rodiš neće više biti vremena za mirovanje...

Pčelica maja...moj se isto resorbirao. Koristila sam na početku utogestane da ne dođe do kontrakcija ili čega već - zaboravih, al to nekak daju iz opreza. Joj ti si već pri kraju trudnoće...super...e a muževe trebamo čuvati i Love... da nam ostanu takvi...
    Pika
    Pika
    starosjedioc
    starosjedioc

Broj postova : 3591

Postaj by Pika pon svi 25, 2009 11:38 pm

ne mogu a da vam, drage moje koje čekate, ne ponovim da dobro proučite i poglavlja o njezi u prva 3 mjeseca jer ja sam za vrijeme trudnoće stizala čitati samo onaj mjesec u kojem sam bila - i onda me zadesila moja sreća u 32./33. tjednu i skužila sam da NEMAM BLAGE VEZE o npr. "što učiniti ako beba..." i kad sam to pitala pedijatricu pri posjetu mojim klinkama u inkbator, rekla mi je iznervirano "pa to vam piše u svakom vodiču-časopisu za novorođenčad!"
    EH, da draga moja, mislila sam si ja, AL JA NEMAM VREMENA VIŠE, A NITI KONCENTRACIJE da to čitam na dugo i široko. (morala sam na brzinu sve pripremiti, prijaviti bebe, izdajati se...)
    Bambi
    Bambi
    akter
    akter

Broj postova : 338

Postaj by Bambi uto svi 26, 2009 11:38 am

igordana, super, družit ćemo se u bolnici Wink !
    Ja sam svoje malene osjetila u 18. tjednu. I mene često uhvati osjećaj da bih išla na ultrazvuk svaki dan, samo da ih vidim i da se uvjerim da je sve dobro...Imamo uzv ua 10 dana i jedva čekam da vidim svoje beboline!
    Vama cure, koje ste blizu termina iskreno zavidujem. Držite se i želim vam što kasniji, ali to veseliji susret s malenima!
    blaza27
    blaza27
    starosjedioc
    starosjedioc

Broj postova : 3009
    Proud to be : Dupla duplica

Postaj by blaza27 uto svi 26, 2009 3:52 pm

pcelica maja,drago mi je da je sve ok i da nisi otvarana.lezi i odmaraj.
    igordana
    igordana
    domaći
    domaći

Postaj by igordana sri svi 27, 2009 1:33 pm

Dobar dan! Nema nešto novaka danas online...konačno pala kiša u Zg. I odmah se lakše diše... :P

Bambi kak si ti?
    blizanci IM
    blizanci IM
    domaći
    domaći

Broj postova : 829

Postaj by blizanci IM sri svi 27, 2009 1:38 pm

igordana pa ne kavici nas ima dosta dođi da nisi sama
    igordana
    igordana
    domaći
    domaći

Postaj by igordana sri svi 27, 2009 1:41 pm

Ovo pitanje sam postavila na drugom topicu - često fulam mjesto :o , pa kako su tamo cure koje su već davno to prošle i zaboravile, postaviti ću pitanjce ovdje - Moram na komisiju da mi produže bolovanje kakva su vaša iskustva s tim?
    Kaj moram ponjeti?
    Kod mene je specifićno to da sam radi promjene
    radnog mjesta morala zatvoriti bo negdje 80 dan (90 se može bit prije
    komisije). "Radila sam" ko fol 15 dana i ponovno otvorila bo. E sad mi
    moja opce prakse veli da sam ipak trebala odmah na komisiju, jer prekid bi trebao biti mjesec dana (po novom zakonu) da se može iznova
    otvoriti. Nisu ni oni skužili u domu zdravlja pa su mi svejedno dali
    bolovanje..Mislim da mi budu produžili no tko će na komisiju slušat
    špotanciju..
    blizanci IM
    blizanci IM
    domaći
    domaći

Broj postova : 829

Postaj by blizanci IM sri svi 27, 2009 1:46 pm

ja i da nisam dugo čekala se tog djela nesjećam al znam da su me preko reda zvali
    pčelica maja
    pčelica maja
    domaći
    domaći

Postaj by pčelica maja sri svi 27, 2009 5:40 pm

gdje nam je lara-31 da nije rodila? Smile
    gordana ja nisam išla na komisiju već bi uvijek slala mm,tako mi reče i moja dr.opće prakse,pošto kao ako si na mirovanju i trebaš mirovati a ne hodati okolo. nosiš onaj papir od dr.opće prakse i svoju trudničku dokumentaciju tj.knjižicu ili nalaze...
    a što se tiče ovih 80 ili 90 dana što ti spominješ i promjene posla to ne znam.
    lara_31
    lara_31
    akter
    akter

Postaj by lara_31 čet svi 28, 2009 12:57 pm

tu smo, jos uvijek u komadu Smile Smile Smile

po najnovijem - inducirani porod planiran za utorak (37+5) ..CTG uredan, sve ok..
    Znati datum!!!! Cure moje pa to je grozno Smile ..Mislim, nije grozno, neka mi samo dodju zivi i zdravi ali ja bih da oni meni sami pokucaju, pozvone..pa ako im treba malo pomoci ok, ali ovako inducirati na cisto..nekako, ne sjeda mi to bas Sad ....
    No, ja sam nakon jucerasnjeg pregleda i tog zakazanog poroda fino pocistila cijeli stan..Ne opterecujem se preko granica ali se nadam da ce to barem malo potaknuti porod..Danas sredjujem terasu i ostavu (opet nista pretjerano) i seeeetam....!!!!! Citala sam da i sex pomaze Smile ali to ne zelim, ma strah me u stvari, heheheehe..Mislim da i nje preporucljivo Embarassed ...

Citam danima kako je kod vas vruce. Bogu hvala ovdje je ugodnih 28 stupnjeva, dva tri dana nesto malo vise, pa opet po starom Smile ...

Za cure koje miruju evo kavica (doduse sad podnevna vec )...i javite se Smile Smile

i da..sistem bolovanja, trudnickog, porodiljnog..je kod nas sasvim drugaciji, tako da nemam informacija, ali rado bih pomogla nekome u NL jer je meni trebalo vreeeeemena da polovim kak sve ide i sredim na vrijeme!
    igordana
    igordana
    domaći
    domaći

Postaj by igordana čet svi 28, 2009 1:30 pm

Hvala na odgovoru. Kako u pon idem kod gin, tak bum odmah svratila i do svoje opće prakse, pa kad sve saznam i obavim onda bum napisala kako je prošlo tako da znaju cure za ubuduće. Inaće već sam se dogovorila da će umjesto mene ići mama, jer ja nemrem, baš kak je i pčelica maja napisala - ja moram mirovati - što je i istina. :D

Ja ti malo i zavidim Lara 31 - na dobar način to mislim, ja bih rado da sam već u tvojim "mjesecima". No stići ću i ja tamo... Wink

Ja moram na depilaciju :o i sad se sve hrabrim - moja na koju sam navikla mi je predaleko, a imam tu jednu odmah u zgradi do moje - no prvi put kod nekog novog to mi koma - pogotovo sad kad od trbuha niš ne vidim...Moožda ipak odem sutra do moje stare s autom... ne znam
    lara_31
    lara_31
    akter
    akter

Postaj by lara_31 čet svi 28, 2009 2:12 pm

@igordana- samo polako i evo te u 32 tjednu, a tad se vec puno lakse dise Smile ..No meni se po tvom opisu zaista nista ne cini kao da ne bi dogurala i do 37,38...
    U krajnjem slucaju ko garantira i tada neku sigurnost za bebe..Puno je beba rodjenih u 32 tjednu pa i malo ranije koje su savrseno zdrave...Sve je to individualno.
    Moja pozitivna postapalica Smile - ti daj sve od sebe, a ostalo kako Bog dragi da...I uticem na ono sto mogu ili najbolje sto mogu Smile ..

Ja se oduvijek depiliram sama. Kod kozmeticarke i sa voskom samo jednom - cisto da probam sta je to i kako to ide Smile ..Super stvar za po ljeti prije mora, i za one koje su bas dlakave pa da si na taj nacin prorijede korijen...
    Ja to fino britvicom, svaki drugi treci dan po malo..i nikakv problem. Ustaljen dugogodisnji ritual koji ne oduzima previse vremena i uvijek daje osjecaj glatkoce Smile

A sad je to vise onako napamet, naslijepo jer vec tri mjeseca dolje nis ne vidim Smile ..Muz malo popravi i super Smile

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: pet stu 22, 2024 5:50 pm.