Moja prica: Nakon godinu dana porodiljnog dopusta krenem raditi budem na poslu nekih 6 mj. Za to vrijeme nadjemo tetu cuvalicu od 8-16-16:30 . Izgleda da je sve kako treba,ali nije bas tako... U tom periodu sam imala problem sa mm koji nikako da shvati da je nenormalno svaki dan kasniti na posao,a za to naravno krivim njega,jer ja odradim sve sto se tice djece,teta ulazi na vrata u 7:30 i po mom misljenju se mi trebmo odmah spremiti i otici. ALI dok stariji sin i ja stojimo na vratima obuceni,on jos ima nesto obaviti,tipa popiti casu vode,uzeti malo meda,pa nama nosi teglu da nama ne fali vitamina,pa dok uzme jos nesto... I tako ja dodjem na posao u 8:45... Nije sad stvar sto ce meni neko prigovarati,nego se ja grozno osjecam...
Onda kada treba krenuti doma ja ga cekam sigurno pola sata,tako da pola sata kasnimo i teti sto cuva djecu. Naravno u povratku moramo otici jos po starijeg sina u vrtic... I tako svaki dan..
Nakon 6 mj. ja se razbolim (dokazano pad imuniteta),dobijem razne upale,popijem hrpu antibiotika i ostanem doma mjesec dana...i vise. U tom momentu odlucim da cu ostati s djecom jos godinu dana (do famozne trece godine ),a i stariji polazi u skolu na jesen,a ni tu neznam sta me ceka..
U svemu tome,mene ne popusta moja (nerealna) ambicija da se dokazem u svom poslu jer kaskam vec prilicno vremena... Moram reci i da je moj posao takav da ima vise posla (citaj:zarade) poslije podne,ali s obzirom da su djeca mala i takva je situacija promijenim smjenu tako da sam radila samo ujutro,ali to nije donosilo nikakve rezultate... Samo svakojutarnji stres,zarada sica,osjecaj da sam bogla biti bolje "iskoristena" kod kuce...
Poanta je u tome sto ja mislim da se sve moze ako su partneri slozni i imaju istu viziju zivota. Ovako,ja sam uvjerena da su i kuca i djeca na meni(bez obzira imali tetu ili spremacicu u kuci ili ne). Ne kazem da je mm los ili bilo sta slicno,cak naprotiv,ali jako me ljuti sto cijelo vrijeme imam osjecaj da sam sputana... Mislim da se uz dobru volju (i malo novca) moze stosta organizirati.. Ovako,imam stalni pressing,a mene nigdje..
Nadam se da cete razumjeti poantu...
pon oľu 05, 2018 9:46 pm by Twin
» "Rastimo zajedno" radionice za roditelje blizanaca u Rijeci!
ned oľu 06, 2016 8:29 pm by Ivana
» pozdrav mamicama i trudnicama!
sri pro 02, 2015 10:41 am by Twin
» Golubinjak 2015 - godišnje druženje!
uto lip 09, 2015 4:19 pm by Ivana
» Treća,četvrta.. trudnoća pa blizanci, a prava kao za jedno dijete
uto sij 13, 2015 9:27 pm by zana
» pucanje noktiju na nogama
pet sij 09, 2015 4:52 pm by mimi mirna
» jednojajcani ili dvojajcani?!
sub pro 27, 2014 7:36 pm by Twin
» Da li uvesti kravlje mlijeko prije navrsene godine? :/