tanja je napisao/la:cure u nekom sam razmisljanju... kad bi vam se pruzila prilika da odselite iz sredine u kojoj sad zivite, zajedno sa obitelji, na neko drugo mjest, npr cure s mora u unutrasnjost ili obratno, bi li se odlucile na takav drastican korak? ponovo poceti sve od nule, ostaviti obitelj( mamu, svekrvu Razz , rodjake i prijatelje) i sve sto volite ovdje gdje sad zivite, u zamjenu za jednu neizvjesnost, gdje neznate nikoga ni na poslu ni u skoli djeca itd...
jel bi mogle? zasto da i zasto ne, obrazlozite molim vas...
maksi je napisao/la:E ja sam to davno napravila kada sam odselila u Umag. Ostavila obitelj, prijatelje, krov nad glavom. Jedino što sam tada bila sama. Bez dečka, muža, dječice.
Sada bih isto to napravila(rado bih se vratila doma). Naravno pod određenim uvijetima a tu prvenstveno mislim na posao i moj i od M.
A zašto bih se vratila doma???? Manji grad i život puno mirniji.
U Rijeci mi se čini da trčim za vremenom. WTF
tanja je napisao/la:ajmo konstruktivne razloge, zasto da i zasto ne odseliti u nepoznato( recimo to tako)
biljana je napisao/la:Tanja, a kuda bi ti? I zašto?
Meni je svojedobno padalo na pamet da se preselimo u ŠI, zbog mora naravno. Ali sad je Ivan u školi tu ima prijatelje.
Nakon ove situacije svi su mi rekli da odem k svojima da se odselim i sl. Ali ne bih. Sviđa mi se tu puno je zelenila, a i prvenstveno zbog djeteta kojem je ovdje lijepo.
Od idućeg ljeta imat ćemo obnovljene bazene 10 min od kuće. Ljulja
tanja je napisao/la:biljana, samo sam napisala da sam u takvom nekom razmisljanju... pa me zanima bi li koja od vas to napravila i pod kojim uvjetima...
ako se ikad odlucimo na takav korak, prvo cu vas obavijestiti...
[quote="maja"]mi smo svojevremeno htjeli odselit na novi zeland i u njemacku
zasto? pa imamo velike apetite a u ovoj drzavi je to nemogu ostvarit. nista nas nije vezalo za rijeku ni hrvatsku osim rodbine ali i to se moze "obavljat" jenom godisnje u 8.mj roll
odustali smo jer... nemam ni ja pojma zasto. da nam se pruzi prilika otisli bi sa vrlo malo razmisljanja
[quote="sonja"]ja - bi
radi mene ne bi bilo problema, navikla sam. sa 13 sam otišla od kuće, prošla samobor, varaždin, šibenik...
al pošto su u pitanju djeca koja već sad imaju neke navike i prijatelje tu, malo teže, ali sve se da i može.
uvjet bi mi bio da bi se na taj način stambeno zbrinuli i da M i ja imamo osigurane poslove. dakle, uvjet mi je financijska sigurnost. što vjeorjantno ne bi bilo toliko puno bitno da smo sami, al obaveze i djeca ne pitaju. pa od sad ipak razmišljam ovako Wink
dakle, bi... nemam problema sa navikavanjem. ne straši me nova sredina ni ljudi. bilo bi mi žao da djeca pate zbog toga, al vjerujem da se sve da izvesti.
[quote="maksi"]Ma Zagreb mi je super. Barem ima ceste. roll
[quote="sonja"]i mi smo htjeli na Zeland Smile
možda bi i otišli da nisam bila sumnjičava prema online priskrbljivačima papirologije.. bla, bla... pa tad nešto novo uletilo u plan i tako ostali. al isto mislim da bi jako lako zaprašili preko granice. ja bi rado u Qatar. tamo M ima rodbinu, al nisu baš raspoloženi za pomoć Sad
tanja je napisao/la:a ona utopija o idilicnom zivotu? selo, kucica u cvijecu, voce povrce iz vlastite proizvodnje? eko uzgoj kao nacin zarade? mislite li da je moguce? s djecom? naviknutom na asfalt?
sonja je napisao/la:odrasla na selu, sad živim na asfaltu.
žao mi je moje djece koja nemaju ono što sam ja imala na selu.
ma koliko se taj život nekome činio "zakinutim", zakinuta su djeca u gradu.
za djetinjstvo je selo idealno. kasnije sa srednjom školom, faksom... mijenjaju se potrebe i grad je pogodniji. al ja da mogu birati sretno djetinjstvo za svoju djecu. odabrala bi selo
sonja je napisao/la:a o čem razmišljaš tanja, slavoniji ili??
tanja je napisao/la:ma spremamo se na put krajem mjeseca u slavoniju pa mi malo proradila masta o tome kako bi bilo tamo zivjeti. ja i B bi bez beda mogli, al neznam za djecu iako vole tamo biti.. skola je blizu, vrtic isto, doktori, jedino mm ne bi imao tamo posao kao sto ima ovdje al mastam o tome da imamo neko svoje eko imanje, bla bla bla..
ma samo ser silent bezveze, kad os tog ionako nikad nece nista biti... al da bi voljela, voljela bi...
Zadnja promjena: Maja; sri lip 10, 2009 11:01 pm; ukupno mijenjano 3 put/a.
pon oľu 05, 2018 9:46 pm by Twin
» "Rastimo zajedno" radionice za roditelje blizanaca u Rijeci!
ned oľu 06, 2016 8:29 pm by Ivana
» pozdrav mamicama i trudnicama!
sri pro 02, 2015 10:41 am by Twin
» Golubinjak 2015 - godišnje druženje!
uto lip 09, 2015 4:19 pm by Ivana
» Treća,četvrta.. trudnoća pa blizanci, a prava kao za jedno dijete
uto sij 13, 2015 9:27 pm by zana
» pucanje noktiju na nogama
pet sij 09, 2015 4:52 pm by mimi mirna
» jednojajcani ili dvojajcani?!
sub pro 27, 2014 7:36 pm by Twin
» Da li uvesti kravlje mlijeko prije navrsene godine? :/