Tko sve prakticira cosleaping s duplicima? Stanete li u krevet ? Naspavate li se?
Kako to kod vas funkcionira?
Ovako je nekako isla nas prica:
Prije trudnoce nisam bas imala neko previsoko misljenje o zajednickom spavanju s djecom. Prica susjede kad sam bila malada, da ona nije htjela kinderbet i da je spavala sa svojim bebom mi se cinila - sta ju nije bilo strah da ne zdrobi/ugusi bebu? Kad mi je frendica ispricala da je malac ipak stigao k njima u krevet, cinilo mi se to prilicno neprakticno i pod utjecajem tradicionalnog odgoja ne bas "pametno".
I tako...ostala sam u drugom stanju i ja odmah zakljucila da zbog dojenja zelim bebe blizu sebe, pa smo montirali jedan kinderbet uz moju stranu.
U njemu je ekipa spavala prvih 6 mjeseci, onda su postali preveliki i jedan je odselio u drugu kimbicu (nije imao nikavih problema s tim da vise nije pored mame).
To mi je bilo koma razdoblje. Buditi mm-a da mi ga doda posto bi mi cesto vec prvi bio na cici...
Bilo je to jos nekih kratkih faza i pokusaja, pokusaja moje mame da mi pomogne, koji mi je ostavljao gorak okus u ustima, jer se ja nisam dobro osjecala kad bi mi Erik bio u drugoj sobi i sl... i onda sam odlucila da se Erik vraca k nama u krevet.
Imali smo fazu kad smo izbacivali nocne podoje kada su u sobi ostali sami s tatom i onda jednu fazu kad su bili sasvim sami u sobi, a mi u sobi do.
I onda kad sam zakljucila da je mozda gotovo s nazicavanjem nocne cice vratili smo se u sobu i sada opet spavamo zajedno.
Meni oni ne smataju u tome da se naspavam (smata mi sto sam jos budna),
ne mogu reci da se budim sa koljenom u nosu i sl. Zbilja lijepo spavaju
svaki na "svom mjestu".
Eto, ne zato jer nemamo sobu extra, ne zato sto doje cijelu noc (jer vise ne doje nocu), ne zato jer ne bi spavali da me/nas nema blizu, nego iskljucivo zato jer nam to svima pase.
Zadnja promjena: listek; čet oľu 11, 2010 5:08 am; ukupno mijenjano 1 put.
pon oľu 05, 2018 9:46 pm by Twin
» "Rastimo zajedno" radionice za roditelje blizanaca u Rijeci!
ned oľu 06, 2016 8:29 pm by Ivana
» pozdrav mamicama i trudnicama!
sri pro 02, 2015 10:41 am by Twin
» Golubinjak 2015 - godišnje druženje!
uto lip 09, 2015 4:19 pm by Ivana
» Treća,četvrta.. trudnoća pa blizanci, a prava kao za jedno dijete
uto sij 13, 2015 9:27 pm by zana
» pucanje noktiju na nogama
pet sij 09, 2015 4:52 pm by mimi mirna
» jednojajcani ili dvojajcani?!
sub pro 27, 2014 7:36 pm by Twin
» Da li uvesti kravlje mlijeko prije navrsene godine? :/