curka je napisao/la:Molim cure koje su mame duplića da kažu što sve i koliko toga trebamo nabaviti za dolazak naših bebica.
Kolica smo izabrali - Mc lauren twin techno
a usnimili smo i ormarić s kadicom za kupanje i prematanje
Kinderbeti - drveni ili oni prijenosni ??
Pelene - platnene ili pampersice ??
Robica - koliko čega ( bodići, odjelca ... ) i koja veličina ??
Jastuci za zamatanje - jel se to još uopće koristi ??
Autosjedalice - one s bazom ili bez nje ??
Tzv. "vrtić" tj. ogradica za igranje - jedna ili dvije ??
Dude i flaše - koje ( firma ), kakve ( staklo, plastika ) ??
Sterilizator - da ili ne ?
Izdajalica - da ili ne ?
Što od kozmetike koristite za bebe i koja firma ??
Što još trebamo ????????????????
Bebači bi trebali stići u 6. mj. !
Koliko ranije da krenemo u šoping ( ne bi htjela prerano, a opet s obzirom kako mi je trbuh krenuo rast bojim se da poslije neću moći a želim ..) ??
Nase iskustvo je ovakvo:
-
sling i marame - prvih 6 mjeseci. U maramama sam ih mogla nositi istovremeno kad sam bila solo, a kad smo bili zajedno svaki bi nosio jendoga
-
kolica smo koristili od 6 mjeseci, pa dok nisu prohodali, onda dosta vremena nisu bas htjeli u njih.
Krenuli s velikom i konfornim TFK, na kraju zavrsili sa HouckSunSpeedDuokisobran, ali i dalje zalimo za TFK.
-
kinderbeti: kupili smo i drvene i putne, na kraju su nam svi osim jednog drvenog ispali neiskoristeni, jer je ekipa prvih 6 mjeseci spavala u tom jednom koji je i danas spojen uz nas krevet. Kad vis enisu stali zajedno u tu kimbicu smo se neko vrijeme mucili u dva kindica, sto je meni bilo koma nezgodno zbog dojenje. I na kraju smo zavrsili svi zajedno u krevetu- jedan do mene, a drugi u spojenom kindicu i tako spavamo i danas (2.5god).
Prednost drvenog je sto se podnica dize, pa je lakse za leda i to sto se moze namjestiti u razinu madraca bracnoga kreveta, pa bebice mogu spavati uz mamu (meni je to straaasno puno znacilo kod bezbroj nocnih budenja, istovremenog dojenja, jer sam si ih tako mogla sama dodati i vratiti i sl. sto ne znam kako izvesti ako ti se drugi probudi u kinderbetu na drugom kraju sobe kad ti prvi vec cica). Da nema ovog segmenta, putni bi mi bili sasvim ok.
Pelene - prva tri tjedna su bili u jednokratnima, jer nisam imala dovoljno NB velicine platnenih i onda smo presli iskljucivo na platnene. Meni nisu bile tlaka, vec gust. Imali smo uglavnom fitted (pamucne) prala sam ih na 75 stupnjeva, a uloske sam napravila od prerezane tetre i njih prala na 90. Peglati smo na kraju prestali.. Od zastitnih gacica smo koristili i PUL (propustaju unutra zrak, ali ne van tekucinu) i vunene(meni draze).
Robica - kombinirali smo novo i rabljeno. Na kraju smo imali svega previse. Sto se velicina tice najmanje sto smo imali je bio 42, pa nadalje. Moji su bili ljetne bebe, pa su dosta vremena provodili i samo u bodicima.
Jastuci za zamatanje - imala sam doma stare od brata i mene, ali ih nismo ni jednom upotrijebili.
Autosjedalice - definitivno uzmi s bazom!!! Mi smo prvo imali Maxi Cosi bez baze (jednu posudenu i jednu novu) i koliko god sam mislila da nam to nece smetati, jer kao i tak ih necu u njima vaditi van i nositi na 4. kat bez lifta... Zao mi je sto nismo uzeli s bazama od starta, jer smo bili dosta u pokretu i svako stajanje smo ih morali cupati iz ovih, pa poet gurati u njih. Na kraju smo uzeli Gracove s bazama, bili jako zadovoljni i dugo ih koristili.
"Vrtić" - nikada ga nismo planirali nabaviti, niti imali potrebu. Od 4. mjeseca su bili na podu na puzlama. Sto je trebalo se prilagodilo i super je funkcioniralo.
Dude/flašice/sterilizator- posto sam jako zeljela dojiti, rekla sam da te stvari ne zelim unaprijed u kuci, jer ako su blizu puno lakse se poklekne i u nekom tezem trenutku se uvali bocica/duda. Imala sam teoriju da dijete ne moze umrijeti od gladi, da u krajnjem slucaju dezurna apoteka uvijek radi i da ce se skociti ako ce bas biti frka .
Izdajalica - iako nije nepohodna za pocetak, ja sam se bojala odvojenosti nakon carskog, sta ako ce biti mali...ako nesto krene po zlu... i htjela sam biti spremna za izdajanje u slucaju odvojenosti, pa sam ju nabavila unaprijed i ponjela s nama u rodiliste. na srecu nam tada nije trebala, no dosla je u upotrebu sa 7 i ponovo sa 9 mjeseci kad su mi jedan po jedan zavrsili u bolnici zbog upale bubrega/uha, a tad su jos uvijek skoro samo cicali.
Kozmetika - nismo nista koristili (samo neka hladno presana ulja) dok nam se nisu pojavili lisajevi na nogicama i neki problemi sa kozom. no i to ja na kraju proslo. Sad se kupamo u medu i maslinovom ulju. Imamo sampon za oprati kosicu i mlijeko za tijelo i kremicu za tu i tamo sad po zimi (ali jako rijetko) kad nam je koza suha od centralnog.
Jastuk za dojenje - Definitivno! Koristila sam ga i u trudnoci i za dojenje, a dan danas navecer citamo price zavaljeni u njega.
Prematalice - meni je sasvim ok investicija. No uglavnom smo ju koritili (i koristimo) kao ormaric. Njenu kadicu nikada (tj ravno 2 puta), plohu za prematanje do zime, a ona smo se preselili u kupaonu, jer sam ja kod svakog mijenjanja pelene decke prala pod pipom, pa da ih ne nosam iz sobe u kupaonu + kupaona nam je najtoplija. Na vesmasinu smo stavili veliku plohu i kupili onaj veliki jastuk za prematanje, pa nam je to bila prematalice (no moze i s klasicnom podlogom).
TummyTub - mi smo ga koristili umjesto prve kadice, a onda presli u fliperice.
Viperi - moji ih nisu voljeli, pa ih skoro uopce nismo koristili. Za nas su bili promasena investicija.
BabyGym - nam je bio puuun pogodat i to onaj plasticni koji na prvu mozda izgleda bezveze (barem meni je). naigrali su se s njim ko u prici, dok onog mekanog nisu ni gledali.
Ja sam prikupljati stvarcice pocela dosta rano. Htjela sam u svemu sudjelovati i ne propustiti to, a kako se s blizancima zna zakomplicirati i zna se zavrsiti na mirovanju...ja bih i da ostanem opet trudna u pripreme krenula odmah.
Sretno!
pon oľu 05, 2018 9:46 pm by Twin
» "Rastimo zajedno" radionice za roditelje blizanaca u Rijeci!
ned oľu 06, 2016 8:29 pm by Ivana
» pozdrav mamicama i trudnicama!
sri pro 02, 2015 10:41 am by Twin
» Golubinjak 2015 - godišnje druženje!
uto lip 09, 2015 4:19 pm by Ivana
» Treća,četvrta.. trudnoća pa blizanci, a prava kao za jedno dijete
uto sij 13, 2015 9:27 pm by zana
» pucanje noktiju na nogama
pet sij 09, 2015 4:52 pm by mimi mirna
» jednojajcani ili dvojajcani?!
sub pro 27, 2014 7:36 pm by Twin
» Da li uvesti kravlje mlijeko prije navrsene godine? :/