Matilda, ne znam šta da ti kažem, utjeha je samo činjenica da će kad tad sve to proći...
Zapravo ne smijem se više žaliti, postajem dosadna sama sebi jer nemam pravo na kukanje.. Možda mi je malo zbrčkan dnevni ritam, ali sam sretna što su moja djeca zdrava i sve što proživljavam je apsolutno normalno..
Gledajmo to s vedrije strane, ako uspijevamo normalno funkcionirat i tako nenaspavane, i sve dnevne obaveze koliko toliko kvalitetno odraditi, moramo se same sebi smješkati, namignuti u ogledalu i bit ponosne na sebe..
Naravno kad razmišljam o mojoj svakodnevnici radije bi bila na porodiljnom 'kako Bog zapovjeda', i da živimo mm i ja na istoj adresi, i da ju on vozi u školu i na dr obaveze, i da zajedno šetamo i nadopunjujemo se u zajedničkim problemima i situacijama, ali nažalost nije tako i pomirila sam se s tim. Nekako sam posložila u glavi da ne mora sve bit u minutu i ne mora sve apsolutno štimat, i ne nerviram se previše ako nema ručka za mene ili roba nije speglana ili kasnim par dana s poslom..
A da ne govorim da u životu postoje raznorazne iscrpljujuće situacije, ja znam jednu mamu koja ima 5 djece (od toga dvoje blizanci i jedno s cerebralnom) i ne mogu zamislit kako joj je, al si može priuštit pomoć čistilica, čuvalica i fizioterapeuta. Ali šta bi bilo kad nebi bilo novaca..
I zato se ja najviše divim i skidam kapu obiteljima koji su u financijskim problemima a koji uspijevaju ostat pribrani, othranjuju svoju djecu i guraju dalje..
Ja da nemam, sve bi mi bilo stoput teže, a da ne govorim koliko je uopće stresno za ljude i njihovu psihu kad razmišljaju o svakoj lipici i kako ju zaradit u ovim nemoućim uvjetima.
Malo sam skrenula s teme, al htjela sam reći da se više ne želim žaliti jer kad bolje razmislim, to uopće nije razlog za kukanje.. Moramo se međusobno utješiti čisto da znamo da nismo jedine koje to prolaze i čitajući različita iskustva samo unaprijediti svoja i ohrabriti se u iščekivanju mirne i prospavane noći
pon oľu 05, 2018 9:46 pm by Twin
» "Rastimo zajedno" radionice za roditelje blizanaca u Rijeci!
ned oľu 06, 2016 8:29 pm by Ivana
» pozdrav mamicama i trudnicama!
sri pro 02, 2015 10:41 am by Twin
» Golubinjak 2015 - godišnje druženje!
uto lip 09, 2015 4:19 pm by Ivana
» Treća,četvrta.. trudnoća pa blizanci, a prava kao za jedno dijete
uto sij 13, 2015 9:27 pm by zana
» pucanje noktiju na nogama
pet sij 09, 2015 4:52 pm by mimi mirna
» jednojajcani ili dvojajcani?!
sub pro 27, 2014 7:36 pm by Twin
» Da li uvesti kravlje mlijeko prije navrsene godine? :/