B L I Z A N C I...

Poštovani članovi,

u slučaju da imate poteškoća pri očitavanju foruma i njegovom korištenju,
preporučamo vam korištenje Mozilla firefox preglednika i čišćenje cookies u vašem sustavu.

Hvala i ugodno druženje!
Smile

Join the forum, it's quick and easy

B L I Z A N C I...

Poštovani članovi,

u slučaju da imate poteškoća pri očitavanju foruma i njegovom korištenju,
preporučamo vam korištenje Mozilla firefox preglednika i čišćenje cookies u vašem sustavu.

Hvala i ugodno druženje!
Smile

B L I Z A N C I...

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
B L I Z A N C I...

DRUŽENJE, SAVJETOVANJE I POBOLJŠANJE KVALITETE ŽIVOTA RODITELJA BLIZANACA, TROJKICA I VIŠE :) ..... I NAŠIH PRIJATELJA

PRIJATELJI FORUMA

Image hosted by servimg.com

http://www.mojedijete.com
http://www.blizanci.info
http://kisnadjevojcica.bloger.hr/
prijateljski forum za roditelje i one koji će to tek postati
Bebin svijet
interaktivni savjetnik za roditelje, specijaliziran za dječju opremu - All4kids

Croatia map

Skijanje

Login

Zaboravih zaporku

Latest topics

» Evo mene nakon dugo vremena
porodiljna naknada Emptypon oľu 05, 2018 9:46 pm by Twin

» "Rastimo zajedno" radionice za roditelje blizanaca u Rijeci!
porodiljna naknada Emptyned oľu 06, 2016 8:29 pm by Ivana

» pozdrav mamicama i trudnicama!
porodiljna naknada Emptysri pro 02, 2015 10:41 am by Twin

» Golubinjak 2015 - godišnje druženje!
porodiljna naknada Emptyuto lip 09, 2015 4:19 pm by Ivana

» Treća,četvrta.. trudnoća pa blizanci, a prava kao za jedno dijete
porodiljna naknada Emptyuto sij 13, 2015 9:27 pm by zana

» pucanje noktiju na nogama
porodiljna naknada Emptypet sij 09, 2015 4:52 pm by mimi mirna

» jednojajcani ili dvojajcani?!
porodiljna naknada Emptysub pro 27, 2014 7:36 pm by Twin

» Da li uvesti kravlje mlijeko prije navrsene godine? :/
porodiljna naknada Emptyčet pro 18, 2014 5:32 pm by Twin

» Robica za bebe
porodiljna naknada Emptysri pro 10, 2014 1:15 am by tamara1989

» Lijep pozdrav svima
porodiljna naknada Emptyčet stu 27, 2014 5:57 pm by Mediha

Rezerviraj sada !

+3
Branka
Maja
I&S
7 posters

porodiljna naknada

I&S
    I&S
    starosjedioc
    starosjedioc

Broj postova : 3489
    Proud to be : mama blizanaca

ccc porodiljna naknada

Postaj by I&S čet srp 23, 2009 8:23 am

forumašice...pomoć i savjeti!!!!!
    od 8.6. sam na bolovanju - komplikacije u trudnoći ikoliko znam na to ide 100bolovanje i normalna plaća (tako mi je rečeno).... i sad sam za tih par dana u šestom mjesecu što sam radila dobila mali dio plaće, a ostatak (oko 3000kn po mom saznanju) mi je trebao isplatiti HZZO....ja sinoć provjeravam račun i imam uplatu od 800kn :shock: ..... što sad da radim?????
    od vrtića uplata nije (teta mi je ravnateljica i dosad bi mi uvijek javila sve uplate na moj račun, a i vidjele smo se jučer....tak da bi mi sigurno rekla da mi je vrtić još nešto uplaćivao).....znaći može biti jedino od HZZO-a....ali 800kn :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: ?????????????????
    Maja
    Maja
    starosjedioc
    starosjedioc

Broj postova : 7472

ccc Re: porodiljna naknada

Postaj by Maja čet srp 23, 2009 9:45 am

cekaj, koliko je to sad sve skupa da ti je isplaceno na racun?
    I&S
    I&S
    starosjedioc
    starosjedioc

Postaj by I&S čet srp 23, 2009 9:52 am

meni ti je plaća bez prijevoza i toplog obroka 3.600 -3.700kn....kako koji mjesec......
    ja sam za 5 radnih dana od vrića dobila 1200kn (alim mi je teta uračunala još i prijevoz i dio toplog obroka).....kad to oduzmem čista plaća bi mi bila otprilike 600-700kn za tih 5 dana....i sad imam uplatu od 800kn....zvala tetu...kaže nije ona....e pa onda nema ko drugi nego hzzo???? ili je slučajno nečije tuđe....
    I&S
    I&S
    starosjedioc
    starosjedioc

Postaj by I&S čet srp 23, 2009 10:08 am

ja računam i zbrajam samo ovih 700kn (bez prijevoza i toplog obroka jer mi to vrtić nije morao uplatiti - privatnici , ali kak mi je teta ravnateljica dobila sam i to, ali za zavod mi je bitno ovih 700kn bez prijevoza i toplog obroka).....znaći.....da dobijem svoju plaću HZZO mi je trebao uplatiti još približno 3000kn....a ja imam uplatu od samo 800kn....i sad moram čekati popodne da odem u banku i vidim čija je uplata.....
    I&S
    I&S
    starosjedioc
    starosjedioc

Postaj by I&S čet srp 23, 2009 10:10 am

neću ništa poduzimati dok nevidim ko mi je uplatio tih 800kn.....ali nemrem se sjetiti nikoga drugoga osim HZZO-a i vrtića.....
    a vrtić nije....
    Maja
    Maja
    starosjedioc
    starosjedioc

Broj postova : 7472

Postaj by Maja čet srp 23, 2009 10:11 am

ja mislim da ni ja nisam dobivala punu placu kad sam isla na komplikacije. u stazu je bila caka

al ajde, cekaj da se javi netko tko zna vise da ne lupetam Embarassed
    Branka
    Branka
    starosjedioc
    starosjedioc

Broj postova : 3757
    Proud to be : dragi prijatelj

Postaj by Branka čet srp 23, 2009 10:14 am

I&S imaš li ti 12mj neprekidnog staža prije odlaska na komplikacije?
    Ako nemaš, na komplikacijama ćeš primati 831kn.
    No u tom slučaju dobila bi i manje od 800kn, pa vjerujem da nije to u pitanju.
    Najbolje da pitaš tko je uplatio i provjeriš na hzzo-u.
    I&S
    I&S
    starosjedioc
    starosjedioc

Postaj by I&S čet srp 23, 2009 10:16 am

Bolovanje zbog bolesti i komplikacija u svezi s trudnoćom i porođajem

Naknada
    plaće iznosi 100% od osnovice za naknadu. Obračunava ju i isplaćuje
    HZZO-od prvog dana bolovanja na teret svojih sredstava, s time ne može
    iznositi više od 4.257,28 kuna.
    a objasnili su mi na HZZO-u da računaju prosjek plaća zadnjih 6 mjeseci (to sam im donnjela).....znaći kako god okrenem nemre biti 800kn (za preostalih 15 radnih dana)
    Branka
    Branka
    starosjedioc
    starosjedioc

Postaj by Branka čet srp 23, 2009 10:20 am

Ispravak: nije nužno da je 12mj neprekidnog staža, na komplikacijama je dovoljno i da imaš 18mj staža (s prekidima) u posljednje 2 godine. Uvjet za punu porodiljnu je neprekidno 12 mj
    I&S
    I&S
    starosjedioc
    starosjedioc

Postaj by I&S čet srp 23, 2009 10:24 am

nisu mi ništa na HZZO-u spominjali za mjesece radnog staža.....tražili su me prosjek plaća zadnjih 6 mjeseci.....i rekli kako to računaju....a evo i u zakonu koji sam tu prepisala se nigdje mjeseci radnog staža ne spominju...
    ja sam u vrtiću poćela raditi u 2.mjesecu 2008. pa 1.8.2008. i onda sam imala mjesec dana pauze i kod tete u vrtiću radim od 1.9.2008. do 1.9.2009. s time da će mi produžiti ugovor...
    I&S
    I&S
    starosjedioc
    starosjedioc

Postaj by I&S čet srp 23, 2009 10:33 am

znaći koliko kužim po ovom zakonu za isplatu naknada za bolovanje po komplikacijama u trudnoći ti staž nije toliko bitan inaće bi to u zakonu morali navesti.....
    a da je bitan za visinu PORODILJNE NAKNADE to je istina i to znam.....
    I&S
    I&S
    starosjedioc
    starosjedioc

Postaj by I&S čet srp 23, 2009 10:52 am

evo kako mi je objasnila moja mama koja radi s pravnicima:
    da za bolovanje i komplikacije u trudnoći ti nije bitan veći radni staž....bitno je da radiš duže od 6mjeseci jer te traže prosjek plaća zadnjih 6 mjeseci i prema tom prosjeku mi isplaćuju plaću....znaći nema šanse da bude 800kn....pogotovo što sam ja i dalje u radnom odnosu i što je bolovanje - bolovanje iz bilo kojeg razloga....ovisi jedino postotak visine naknade.....za neka bolovanja je 70%, a za neka 100% (tu spadamo sve mi trudnice).....
    znaći ja pošto sam u radnom odnosu imam pravo na 100%prosjeka moje plaće u zadnjih 6 mjeseci......a taj prosjek nije nikako 800kn.....sad mi preostaje jedino odvući se u banku (koja danas radi popodne) i pitati čija je to uplata....
    pčelica maja
    pčelica maja
    domaći
    domaći

Broj postova : 979

Postaj by pčelica maja čet srp 23, 2009 1:22 pm

i&s jesi bila u banci? kaj se desilo?
    I&S
    I&S
    starosjedioc
    starosjedioc

Postaj by I&S čet srp 23, 2009 1:47 pm

nisam još....ova kod mene radi od dva.....idem prvo skuhat ručak.....
    Carica
    Carica
    akter
    akter

Broj postova : 292

Postaj by Carica čet srp 23, 2009 3:09 pm

Ovak...ja sam radila 2 mjeseca (prije čega nisam bila na zavodu) i onda išla na komplikacije i dobivala 800 kn mjesečno, i na temelju ta dva mjeseca su mi izračunali prosjek. Trebala bi bit 3 mjeseca (tak su mi rekli), ali meni su na temelju 2. Ja mislim da dobivaš 800 kn neovisno o visini plače, jer te čim odeš na komplikacije preuzima zavod i on ti isplačuje sve naknade uključujući i porodiljni.To nema veze sa tvojim poslodavcem...on ti više ništa ne isplačuje dok ne počneš radit. Možda se u zadnje 3 godine nešto promijenilo...tak je bilo kad sam ja išla.
    I&S
    I&S
    starosjedioc
    starosjedioc

Postaj by I&S čet srp 23, 2009 4:25 pm

ma je.....evo zvala ja i imate cure pravo......dobivat ću samo 800kn Sad .....samo ne kužim zašto....nigdje u zakonu to nisu napisali.....mislim na to o stažu.......a nitko mi se nije udostojao reči......čak ni moja teta koja koja je ravnateljica vrtića i vodi sve te financije...pa bar me ona mogla "upozoriti" na to....trebala bi imati nekog pojma Sad Sad Sad Sad
    pčelica maja
    pčelica maja
    domaći
    domaći

Broj postova : 979

Postaj by pčelica maja čet srp 23, 2009 5:19 pm

ajoj,žao mi je draga! kako ti nitko to nije rekao??? utje

ajde ne sekiraj se,misli na bebice Smile
    I&S
    I&S
    starosjedioc
    starosjedioc

Postaj by I&S čet srp 23, 2009 5:49 pm

pa nitko!!!! baš nitko!!!! čak ni ovi sa hzzo ni oni mi nebi rekli a da ih ja nisam zvala i pitala zašto.....samo ne kužim kako ta stavka koja je očito bitna ne stoji u zakonu u narodnim novinama koji sam ja pročitala....????? kaže mi mama da ih tražim da mi pošalju izračun po kojem su oni to obračunali sa kopijom zakona gdje to piše......jer ja riješenje o naknadi nisam dobila što ona smatra da sam trebala dobiti neko riješenje ili obavjest o visini naknade......
    ma mislim....mogu ja to tražiti samo neznam što će to sad promjeniti.....
    I&S
    I&S
    starosjedioc
    starosjedioc

Postaj by I&S čet srp 23, 2009 5:56 pm

Naknada plaće u iznosu 100% od osnovice

• za vrijeme bolovanja zbog rane, ozljede ili bolesti koja je neposredna posljedica sudjelovanja u Domovinskom ratu,
    • za vrijeme bolovanja zbog bolesti i komplikacija u svezi s trudnoćom i porođajem,
    • za
      vrijeme korištenja rodiljnog dopusta i prava na rad s polovicom punog
      radnog vremena iz članka 15. stavka 2. i 3. Zakona o rodiljnim i
      roditeljskim potporama,
    • za vrijeme
      korištenja dopusta za slučaj smrti djeteta, u slučaju mrtvorođenog
      djeteta ili smrti djeteta za vrijeme korištenja rodiljnog dopusta,
    • za vrijeme njege oboljelog djeteta mlađeg od tri godine života,
    • za vrijeme bolovanja zbog transplantacije živog tkiva i organa u korist druge osobe,
    • za vrijeme dok je osiguranik izoliran kao kliconoša ili zbog pojave zaraze u njegovoj okolini.
    I&S
    I&S
    starosjedioc
    starosjedioc

Postaj by I&S čet srp 23, 2009 5:56 pm

pa tu se nigdje ne spominje staž.....ili sam ja luda ili nas neko vara?????
    I&S
    I&S
    starosjedioc
    starosjedioc

Postaj by I&S čet srp 23, 2009 7:09 pm

sad sam čula da zbog te najniže naknade neću moći imati PUNU PLAĆU kad rodim :shock: :shock: :shock: :shock: ????
    I&S
    I&S
    starosjedioc
    starosjedioc

Postaj by I&S pet srp 24, 2009 10:45 am

mene sad zanima jel netko zna hoće li mi ovih 800kn kaj budem dobivala za vrijeme trajanja bolovanja utjecati na iznos naknade za prvih 6 mjeseci na porodiljnom......????? s HZZO-a mi kažu da ne....pa ću imati puni prosjek svoje plaće, a od nekih cura sam čula da navodno hoće......
    a sad HZZO-u više ne vjerujem zbog svega što su mi napravili iako mi je više ljudi sa HZZO-a potvrdilo da ću imati puni prosjek plaće......međutim to su mi rekli i za bolovanje, a ja nisam dalje provjeravala i evo kako je ispalo......
    za ovo bolovanje su mi u pravnoj službi rekli da ću imati puni prosjek plaće, na obračunu su mi to rekli, mojoj mami su sve to ponovili i zbog te informacije s obzirom na hrpu ljudi koji su mi rekli da je to tak (a nitko ni jednom riječi nije staž spomenuo) ja dalje nisam pitala nikoga jer smo svi tu informaciju smatrali vjerodostojnom....i MM i ja se upustili u minus za materijal (mislili smo da je bolje da to tak riješimo nego da se natežemo s kreditom)zbog preuređenja kuće i gradnje još jedne sobe i ja sad neznam ni kako će banka na to reagirati jer ja bum dobivala 800kn a 4000kn sam u minusu, kojeg nemam kako pokriti.......a kad mi ukinu minus (što vjerovatno hoće s obzirom na iznos koji ću dobivati) još me budu i tužili.....
    baš sam se lijepo uvalila, jel da?????
    sad mi je nezgodno nekoga i pitati da mi posudi (a neznam ni koga) da zatvorim taj minus jer smo se sad tak uvalili da ja jedino mogu reći da ćemo mi to vratiti ali trenutno neznam kad!!!!
    joj!!!! Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad rigolino No
    Carica
    Carica
    akter
    akter

Broj postova : 292

Postaj by Carica pet srp 24, 2009 11:08 am

Naknada od za komplikacije ti nema veze sa naknadom za porodiljni.Prvih 6 mj. dobivaš punu plaču, a sljedećih 6 mj. 2500 kn. Nakon toga sljedeće dvije godine 1663 kn. I tu ti pomoći nema...jedino možeš prekibut porodiljni i ići radit. Meni 28.8 istiće porodiljni i idem na zavod dok se ne zaposlim. I trebala bi valjda primat naknadu nekoliko mjeseci...tu ulogu igra staž. Još nisam sve ispitala. I još jedna stvar koju mi nitko nije rekao...termin mi je bio 2.10. a rodila sam 28.8. Tako da sam s obzirom na to da sam rodila više od mjesec dana prije termina imala pravo i da mi za taj jedan mjesec produže i plate porodiljno. samo sam trebala podnijet zahtjev prije nego su klinci navršili godinu dana. Nitko mi nije rekao i saznala sam kad su imali godinu i 2 mj. i to mislim na forumu. Sad bi mi jako dobro došao još taj mjesec. Sve moraš sama ispitat...one kokoši na šalteru i sve ostale koji bi ti mogli nešto korisno reći boli ona stvar za tebe. samo se izderavaju i čekaju da idu doma.
    I&S
    I&S
    starosjedioc
    starosjedioc

Postaj by I&S pet srp 24, 2009 11:21 am

a dobro....znaći ipak kada rodiš je "po starom" to su mi onda dobro rekli.......
    a što se bolovanja tiće....pitala sam i to na više mjesta(ako si mogla skužiti u gornjem postu) i svi mi rekli isto.....
    nije da nisam pitala....
    za staž nisam pitala jer ni sama nisam znala da je bolovanje s tim povezano.....a svi ti ljudi koje sam pitala nitko ni jednom riječi to nije spomenuo......
    a kak su mi svi dali isti odgovor....smatrala sam da je to - to!!!
    međutim hrpa ljudi je od mene napravila VOLA!!!!
    a kada mi je sjela ta mizerija pa sam ih zvala da ih pitam zasto sam tak malo dobila...onda su ONI MENE začuđeno pitali : da kak ja nisam znala da je to povezano sa stažem.....????
    a ja njima kažem : pa lijepo sam vas pitala kada sam nosila dokumente koliko cu dobivati i rekli ste mi puni prosjek plaće??? i da mi nije jasno zasto BAŠ nitko od vas mi nije rekao da je to usko povezano sa stažem i da ima više arijanti te naknade ????
    e onda je ta dotična gđa. zašutila!!!
    a bitno da su me sad sj******
    Branka
    Branka
    starosjedioc
    starosjedioc

Postaj by Branka pet srp 24, 2009 6:26 pm

Napisala sam ti na prethodnoj stranici, veo ponavljam. Za komplikacije treba imati 12mj kontinuirano staža ili 18mj s prekidima u posljednje 2 godine. To je na snazi već 4 godine i piše u zakonu. Sa donošenjem novog zakona taj se dio ili nije mijenjao ili ga ja nisam pronašla.
    Porodiljna naknada: novi zakon od 1.1.2009. kaže da se mora imati 12mj neprekidnog radnog staža prije otvaranja porodiljnog da bi se imalo prosjek svoje plaće (u protivnom se ima 1663kn). E sad, kad budeš otvarala porodiljni ti ćeš morati opet donijeti potvrdu poslodavca od kad si zaposlena da ti naprave "ispravak" staža i nadam se da neće raditi ponovni izračun prosjeka jer bi tad pala na mininalac. Oni te sad vode u papirima kao osobu koja nema dovoljno staža i ako to pustiš da tako ostane dobivat ćeš porodiljnu 1663kn. tako da pitaj opet na hzzo-u da li trebaš donositi tu novu potvrdu i upozori ih da u tom trenu imaš 12mj neprekidnog staža (komplikacije i porodiljni se računaju u staž).
    Ako želiš, skini si ovaj excel dokument, ima sve po mapama (mape su na dnu, druga je o rodiljnom dopustu):
    http://www.hzzo-net.hr/dload/obvezno_os ... otpore.xls

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: pet stu 22, 2024 6:26 am.