by zaklina uto svi 15, 2012 3:09 pm
Evo reporta, kozice su skoro prosle, cekamo jos da se oljuste krastice i da smo fit. Imale su temp mozda 2 dana, kad su izbijale, ostalo je OK. Super je sto su sve 3 dobile odjednom tako da cemo to odraditi u najkracem mogucem roku. Bilo je par neprospavanih noci ali ostalo je OK. Najgore je bilo 2-3 dan od izbijanja, tad ih je stvarno bolilo i svrbilo, P&H su najvise imale po licu i u glavi, kosi, ustima, ali vec 4-ti dan je OK, nije im vise ni sirup trebao ni nista. Moje je starno svrbjelo i nista od preparata a mislim da smo imali sve nabrojeno na ovim stranicama im nije pomoglo. Kupali smo ih navecer u hipermanganu, a sad se vise ne moze kupiti onaj u prahu/kamenu jer kako mi je rekla zenska u ljekarni bilo je slucajeva predoziranja pa sad u kapljicama ima tocna uputa, 16kapi u litru vode i to je to. Ja bih dvije okupala u istoj vodi, mala kadica, 5l i 5x16kapi. I onda bih za trecu, kad voda uopce vise ne bi bila roza, dodala jos dvadesetak kapi.
Ako se koja kozica kojim slucajem razgrebe, cim vidite jako crvenilo okolo koje se siri, a crno u sredini, tretira se sa Octeniseptom i Betrion kremom i nama se za par dana povuklo.
Sto se tice izlazaka van, nama su rekli da kad krastice otpadnu, na tom mjestu ostane nova mlada koza i da ona ne smije na jako svjetlo jer bi se mogla trajno izgubiti pigmentacija. E sad, koliko se toga treba drzati ne znam. Moje su jos uvijek u kuci jer je prohladno, ali proslo je vec vise od 10 dana, s druge strane krastice tek sad otpadaju. Sljedeci tjedan ce u vrtic i ne znam da li bi im mozda trebala duge rukave oblaciti ako budu, a vjerojatno hoce, isli van. U cet ili pet cemo do doktorice pa cu je bas pitati, koliko se moramo cuvati sunca?? Mislim, vjerojatno ce mi reci da sunce od 10 do 17 ionako nije zdravo i da ga treba izbjegavati, ali zbog kozica pojma nemam.
pon oľu 05, 2018 9:46 pm by Twin
» "Rastimo zajedno" radionice za roditelje blizanaca u Rijeci!
ned oľu 06, 2016 8:29 pm by Ivana
» pozdrav mamicama i trudnicama!
sri pro 02, 2015 10:41 am by Twin
» Golubinjak 2015 - godišnje druženje!
uto lip 09, 2015 4:19 pm by Ivana
» Treća,četvrta.. trudnoća pa blizanci, a prava kao za jedno dijete
uto sij 13, 2015 9:27 pm by zana
» pucanje noktiju na nogama
pet sij 09, 2015 4:52 pm by mimi mirna
» jednojajcani ili dvojajcani?!
sub pro 27, 2014 7:36 pm by Twin
» Da li uvesti kravlje mlijeko prije navrsene godine? :/