B L I Z A N C I...

Poštovani članovi,

u slučaju da imate poteškoća pri očitavanju foruma i njegovom korištenju,
preporučamo vam korištenje Mozilla firefox preglednika i čišćenje cookies u vašem sustavu.

Hvala i ugodno druženje!
Smile

Join the forum, it's quick and easy

B L I Z A N C I...

Poštovani članovi,

u slučaju da imate poteškoća pri očitavanju foruma i njegovom korištenju,
preporučamo vam korištenje Mozilla firefox preglednika i čišćenje cookies u vašem sustavu.

Hvala i ugodno druženje!
Smile

B L I Z A N C I...

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
B L I Z A N C I...

DRUŽENJE, SAVJETOVANJE I POBOLJŠANJE KVALITETE ŽIVOTA RODITELJA BLIZANACA, TROJKICA I VIŠE :) ..... I NAŠIH PRIJATELJA

PRIJATELJI FORUMA

Image hosted by servimg.com

http://www.mojedijete.com
http://www.blizanci.info
http://kisnadjevojcica.bloger.hr/
prijateljski forum za roditelje i one koji će to tek postati
Bebin svijet
interaktivni savjetnik za roditelje, specijaliziran za dječju opremu - All4kids

Croatia map

Skijanje

Login

Zaboravih zaporku

Latest topics

» Evo mene nakon dugo vremena
mala pričaonica za "novake" - Page 13 Emptypon oľu 05, 2018 9:46 pm by Twin

» "Rastimo zajedno" radionice za roditelje blizanaca u Rijeci!
mala pričaonica za "novake" - Page 13 Emptyned oľu 06, 2016 8:29 pm by Ivana

» pozdrav mamicama i trudnicama!
mala pričaonica za "novake" - Page 13 Emptysri pro 02, 2015 10:41 am by Twin

» Golubinjak 2015 - godišnje druženje!
mala pričaonica za "novake" - Page 13 Emptyuto lip 09, 2015 4:19 pm by Ivana

» Treća,četvrta.. trudnoća pa blizanci, a prava kao za jedno dijete
mala pričaonica za "novake" - Page 13 Emptyuto sij 13, 2015 9:27 pm by zana

» pucanje noktiju na nogama
mala pričaonica za "novake" - Page 13 Emptypet sij 09, 2015 4:52 pm by mimi mirna

» jednojajcani ili dvojajcani?!
mala pričaonica za "novake" - Page 13 Emptysub pro 27, 2014 7:36 pm by Twin

» Da li uvesti kravlje mlijeko prije navrsene godine? :/
mala pričaonica za "novake" - Page 13 Emptyčet pro 18, 2014 5:32 pm by Twin

» Robica za bebe
mala pričaonica za "novake" - Page 13 Emptysri pro 10, 2014 1:15 am by tamara1989

» Lijep pozdrav svima
mala pričaonica za "novake" - Page 13 Emptyčet stu 27, 2014 5:57 pm by Mediha

Rezerviraj sada !

+48
miki
maso
jelenko
goga
nestle29
misek
mimi mirna
Josip@
iwa
bridget jones
Tajci
luda klompa
I&S
lotte.123
cicibela
tanja
albra
zuta_zg
sanjakrk
Ana
listek
Oceana
bobo
mallena
Bambi
aldijana
blizanci IM
Pika
Maja-2
Maja
igordana
pčelica maja
lara_31
Gogino
marija-k
Twin
Jorgovan
maksi
didi
jojka
blaza27
Vanja
IVA
mateeaa=)
Branka
Aleksandra
andreja
Sonja
52 posters

mala pričaonica za "novake"

igordana
    igordana
    domaći
    domaći

Broj postova : 1078

up Re: mala pričaonica za "novake"

Postaj by igordana sub lip 27, 2009 1:58 pm

Pročitala pp i eto ako Bog da vidimo se uživo... drži mi se do tada...
    Bambi
    Bambi
    akter
    akter

Broj postova : 338

Postaj by Bambi sub lip 27, 2009 1:58 pm

Dobila sam pp i ja tebi poslala svoje podatke, pa se vidimo!
    Taman smo se poklopile u postanju! roll
    pčelica maja
    pčelica maja
    domaći
    domaći

Broj postova : 979
    Proud to be : mama blizanaca

Postaj by pčelica maja sub lip 27, 2009 7:27 pm

Bok curke! Evo moji anđeli spavaju,pa da vas malo pročitam i javim se. Smile
    Gdje nam je Lara......a nema niti Andreje možda je rodila pa se uhodava sa
    smotuljcima. Bambi i Gordana vi ste na istoj valnoj,sad ste obje pred kraj
    nadam se da ćete se družiti i u bolnici sa svojim malenima,ali samo vi ostanite što duže
    2x po 3u1 Wink
    igordana
    igordana
    domaći
    domaći

Postaj by igordana sub lip 27, 2009 9:52 pm

Hej pčelice...lijepo je vidjeti tj čitati te...drago mi da uspijevaš uz male smotuljke sjest za kompjutor...divim se i Tanji koja uz 8-ro djece isto sve uspijeva, čak je i mm za nju prokomentirao "i još je na internetu!!!!"...drži se pa se čitamo...
    Bambi
    Bambi
    akter
    akter

Postaj by Bambi ned lip 28, 2009 5:18 pm

Bok, pčelice majo, tome se i ja nadam. Što duže ostati 3u 1, kad je to tako lijepo! bebe Tvoje su beboline krasne, baš sam ih pokazala MM koji je komentirao: da bar naši budu tako veliki i s tom kilažom! Tome se i ja nadam, zato ne mrdam iz kreveta, slušam doktore, baš sam disciplinirana :sunny: . A ti mi se činiš jako opuštena i pozitivna, bez obzira na dvije male bebe doma i još jedno starije dijete! Moja je prijateljica rodila jedno dijete prije dva tjedna i ne stigne mi se od obaveza i svega javiti od tada!!! Tvoj primjer mi ulijeva nadu. Love
    pčelica maja
    pčelica maja
    domaći
    domaći

Postaj by pčelica maja pon lip 29, 2009 2:49 pm

Bok drage moje,baš vam hvala! Doduše moram priznati da su mi dečki jako dobri,nisu neki baš cendravi
    jedan malo više(od rođenja se vidi karakter),po noći me probude 2-3 puta podojim ih,i dalje spavaju. nevinasce

Imala sam pomoć od prvog dana,bila mi svekrva tjedan dana, pa od mm sestra još dva tjedna.One su mi kuhale čistile peglale .....a ja sam samo spavala,odmarala dojila i oko beba šta treba.Sutra mi mm-ova seka ide doma,te muž i ja ostajemo sami sa tri naša dečka.Danas je točno tri tjedna od poroda i ja se super osjećam,no znam da me od sutra čeka malo više posla,ipak je ženska ruka u kući nezamjenjiva (mm će pomoć koliko bude mogao,ali muško je muško,zar ne?) zlocko Mm je sad mjesec dana na godišnjem, pa pomozi nam Bože!
    Da se pohvalimo bili smo danas u prvoj šetnjici,i prošlo je super,spavali moji dečki,i vadili ih iz kolica i nosili na 3. kat bez lifta i eno ih još spavaju u krevetiću(već puna 2,5 sata) nevinasce

Idemo ručati u miru a onda se bacam na...........dojenje ,naravno!!! bravo
    igordana
    igordana
    domaći
    domaći

Postaj by igordana pon lip 29, 2009 5:23 pm

Halo, evo bila na pregledu i isto kao i zadnji put teže prohodna za jedan prst...kontrola za dva tjedna..., još odnjela doznake u firmu i na zdravstveno...iii došla kući umorna ko pas...
    Odspavala sam puna 2 sata popodne, nisam ni ručak mogla dočekati... kako si ti Bambi nakon danas?
    Bambi
    Bambi
    akter
    akter

Postaj by Bambi pon lip 29, 2009 7:29 pm

Ja sam došla doma i isto spavala na prekide, ali satima. Iscrpio me ovaj dan, još je nekako sparno kod nas, pa sam sva uspavana.
    Moj nalaz je gori od nalaza igordane, pa ja idem za dva tjedna u bolnicu na "trajno", tj. do poroda. Nisam uzrujana kao prošli put, očekivala sam i to, a sad je ionako finish u pitanju. Ja ću igordana čuvati krevet z a tebe! Tko zna, možda te ja i dočekam s porodom, pa ćemo ipak skupa sve privesti kraju. :flower:
    igordana
    igordana
    domaći
    domaći

Postaj by igordana uto lip 30, 2009 1:36 pm

Sam ti meni čuvaj krevet... Smile ... bilo bi lijepo da se družimo i u rodilištu. E, ja provjerila kilažu kad sam došla doma u istoj odjeći i imam 88 kg... mislim da ona sestra ne zna vagat. Kao što smo zaključile nije to ni bitno ali sad mi u papirima piše da sam u 2tj dobila 4 kg... Neutral ...
    evo kiše...
    Bambi
    Bambi
    akter
    akter

Postaj by Bambi uto lip 30, 2009 1:59 pm

Je, meni je fulala 3 kg! Ako ti doktor nije prigovorio, nemoj se uzrujavati. Idući put će valjda biti neka druga sestra, pa će nas izmjeriti kako treba. Što se otvrdnjivanja trbuha tiče, ja osjećam to od jučer navečer. S tim da osjetim duži period. Po par sati i samo u gornjem dijelu trbuha. Ne znam trebam li se zabrinuti... Ništa ne boli, ležim, popila sam Magnezij i normabel, ali se buša ne opušta. Sad možda se jedna beba tamo gore smjestila, pa mi nateže taj dio trbuha...malo sam u nedoumici i brizi. Ali ako ništa ne boli, valjda nije ništa strašno. Rolling Eyes
    igordana
    igordana
    domaći
    domaći

Postaj by igordana uto lip 30, 2009 2:08 pm

Meni se nekad beba zna uprt u gornji dio i ja ju onda lagano pritisnem nakon toga ona se pomakne...ne znam kaj da ti velim za tvoju situaciju, jer mi tak nije bilo - meni se desilo kao i jučer - znaći kod većeg napora - da sam imala vrlo česte kontrakcije preko cijelog dana, al to se smiri uglavnom traju manje od minute... bitno je da se bebice pomiču. No ako si zabrinuta nazovi doktora, rađe pitaš pa si mirna i otvori novu temu (prije će se pročitati) pa pitaj cure tu na forumu za njihovo iskustvo.
    Bambi
    Bambi
    akter
    akter

Postaj by Bambi sri srp 01, 2009 10:36 am

Prestalo je 10 min nakon što sam se odštekala s interneta. Koje olakšanje! Mislim da je u pitanju bila jedna od beba koja se ukliještila gore. Bili su oboje jako mirni dok je to trajalo, a kad je prestalo je krenulo lupkanje.
    Ali thanx na prijedlogu, otvorit ću novi topik, možda netko od cura ima kakav koristan savjet ili iskustvo.
    Nego skužila sam kontrakcije! Smile Imala sam jučer 3 i trajalo je po mojoj procjeni minutu-dvije. Vjerojatno sam ih imala i prije, ali sam se jučer baš skoncentrirala na to kako si mi ih ti opisala i skužila ih. Pa sam happy. Kako nam malo treba za sreću!
    Muči me još nešto: u slučaju nekih tegoba i nedoumica (kao što sam ih imala jučer), kome se javiti? Kojem doktoru? Možda nazvati Vinogradsku, pa pitati dežurnog doktora? Šta ti misliš?
    Joooj, kako je lijepo vidjeti u tickeru 33 weeks pregnant! Nekad mi je to bio san koji mi se činio nedostižan. Još da u komadu dočekam 36, 37 ili 38 weeks... roll
    cicibela
    cicibela
    domaći
    domaći

Broj postova : 864

Postaj by cicibela sri srp 01, 2009 11:20 am

Bambi ma dočekat ćeš ti svojih 37,38 tjedana, samo hrabro naprijed. Držim ti fige.
    Ja sam isto presretna zbog svojih 30 tjedana i polako pratim tebe i gordanu.
    I inače sve mi se nešto lijepo događa, bila mi je seka sa mm i bebaćicom u posjetu tjedan dana, u petak mi dolazi mama. Polako kompletiram stvari za bebaće , dobila sam super vipere , hrpu robice kadicu, mama kupila krevetić , još kolica i as i to je to. i da posteljinu i preostale sitnice ali to kad mama dođe.
    Dakle, ni kod mene ništa bez mame Smile
    igordana
    igordana
    domaći
    domaći

Postaj by igordana sri srp 01, 2009 12:19 pm

Bambi je napisao/la:

Muči me još nešto: u slučaju nekih tegoba i nedoumica (kao što sam ih imala jučer), kome se javiti? Kojem doktoru? Možda nazvati Vinogradsku, pa pitati dežurnog doktora? Šta ti misliš?

Iskreno ne znam, kad sam ti pisala zadnji post o tome isto mi je pitanje prošlo kroz glavu. Mislila sam si kad bi nazvali našu socijalnu da bi sve ovisilo kakve je volje, a opet tak i tak se sestra prva javi pa bi ona mogla znat koga pitat. S druge strane trudnoću sad dalje vodimo u bolnici i oni su u biti odgovorni - da ti se nekaj dogodi u pola noći bolnica bi bila jedino rješenje. Eto nisam ti niš pomogla vjerojatno samo ponovila tvoj tok misli. roll Naš kaj ustvari mislim, nazoveš bolnicu i vidiš kaj bi rekli - to je sve prek telefona, oni tak i tak nemaju pojima tko si i ak te naribaju ili kaj god ne moraš se sekirati, ali mislim da se to ne bi dogodilo mislim da bi pomogli, bolje dić paniku bezveze, nego kasnije cijeli život žaliti...ha, ha moram se sama sebi nasmijati kako znam puno napisati, a tako malo reći... i da i mene vesele ta 33 tjedna - teško mi je povjerovati da je uskoro svemu kraj...stalno si mislim sad će mi se život (3 put) zaokrenuti za 100 posto - više nema mjesta za egocentričnost i razmaženost u životu, sad netko drugi x2 preuzima kontrolu... Smile

cicibela super da si sve nabavila, ja se sad prisjetila da mi treba onaj ormarić za prematanje beba ne toliko radi prematanja već za robicu. U dućanima su preskupi, a jedna mi gospođa nudi svoj za 400 kn, ali star je 9 godina, plastični - jedino, poznavajući nju, vjerujem da je u dobrom stanju. Vipere mi rekla frendica kupit - ustvari ne znam jel mislila oba ili samo jedan - nije joj lako zlocko
    cicibela
    cicibela
    domaći
    domaći

Postaj by cicibela sri srp 01, 2009 3:33 pm

Bambi ja mislim da ti je najbolje nazvati za početak, a onda ako ne budeš zadovoljna odgovorom odeš tamo osobno pa moraju provijeriti. Ništa ne treba prepustit slučaju.

A što se tiče opreme spasilo me što sam dobila dosta toga a uopće se nisam nadala, odjednom svi nešto nude. Jer problem je što je sve skupo, a još k tome duplo. Pa ja kontam ako mi netko kupi i jedno opet mi je lakše. Nažalost ormarić nemam di stavit tako da ću samo onu čvrstu prematalicu kupit.
    igordana pregledaj malo po njuškalo.hr oglase za ormarić ,zna se stvarno naći super stvari a povoljno.
    Bambi
    Bambi
    akter
    akter

Postaj by Bambi sri srp 01, 2009 4:08 pm

Hvala cure na savjetu! Bude li se ponovilo, a nadam se da neće, zvat ću Vinogradsku.
    Mi smo našim dečkima kupili baš veliki gardrobni ormar. Išli smo s logikom da će nam duže trajati, tj. moći će se uklopiti u njihovu buduću sobu s pravim krevetima. Ormar je velik, sve stane unutra. A kupili smo čvrstu prematalicu koja se na kinderbetu drži.
    Jedino nemamo vipere. To se nadam da bi nam možda netko ili neki mogli pokloniti...A ako ne, kad se osovim na noge i kad će dečki moći van, kupit ćemo ih, jer mislim da su zbilja potrebni pogotovo što ću nakon mjesec dana ostati sama s njima doma svaki dan do 7 navečer.
    Nego u čemu ćete vi bebe iznijeti iz rodilišta? Ja sam mislila u AS. Jel to ok, šta mislite? Bilo mi je nepotrebno kupovati one jastuke za bebe, jer će ih praktički koristiti samo jednom.
    cicibela
    cicibela
    domaći
    domaći

Postaj by cicibela sri srp 01, 2009 11:13 pm

Ma ja sam nakon svega pročitanog isto odlučila u as ali moran priznati da me još nekako uhvati jeza kad vidim onaj nagib u as-u. ja imam te jastuke od sestre i rodice ali neznam jel smin njih u tome u as, a u biti nemogu jer ih moran zavezat , jel tako? onda jedino preostaje lagana dekica do auta pa u as. Ma neznam????????
    Aleksandra
    Aleksandra
    Admin
    Admin

Broj postova : 12583

Postaj by Aleksandra čet srp 02, 2009 1:16 am

Cure obavezno u AS - koliko god mali bili u AS su najsigurniji. Jednu as na zadni sic, jednu na prednji a mama sjedne iza suvozačkog mjesta na zadnji sic i obe bebe ima na oku.
    Nedajte da vam utuve u glavu da su premali ili pre... oni koji to kažu su pre-neobrazovani kad riskiraju bebu voziti doma u jastuku.
    Na temi o AS je slika moje mrve sa 2200g u As
    cicibela
    cicibela
    domaći
    domaći

Postaj by cicibela čet srp 02, 2009 3:06 pm

Ja ću morat obe iza montirati jer mi se neda isključiti zračni jastuk.
    Onda bi bilo dovoljno ih iznijeti u dekici ili bi se mogli u jastuku montirati u as?
    I&S
    I&S
    starosjedioc
    starosjedioc

Broj postova : 3489

Postaj by I&S čet srp 02, 2009 3:14 pm

eh i mene to zanima good one)))))
    meni ovi moji "stariji" članovi obitelji "navijaju" za taj jastuk pod izlikom "tako je bilo prije" ali ja uopće ne navijam za njega.....
    zapravo neznam ni koja mu je svrha prije bila......i zasto su bebe bile u tom jastuku.....
    kod svojih prijateljica koje su rodile nijedna nije imala taj jastuk niti su bebe bile u njemu......a ja se sjecam još da su i moja braća i seka svi bili u tom jastuku......u čemu je fora????
    igordana
    igordana
    domaći
    domaći

Postaj by igordana čet srp 02, 2009 3:51 pm

Zdravo! Ja sam dobila dvije AS korištene - jedna je sa bazom druga bez. ne znam koje su marke. Inaće sam skroz za AS i ne bih bez njih. E, a mi još nemamo auto WTF . Moramo kupiti neki polovni do 5000 eura po mogućnosti sa što većim prtljažnikom.
    Što se tiće ormarića sjetila se ja da je moj braco stolar i napravit će mi on točno onakav kakav želim - po jednom starom ikeinom modelu i to mi je super tak da ću jeftinije proći, besplatno nisam sigurna, al ne da moj braco ne bi htio nego znam da stvarno nije pri novcima.
    pčelica maja
    pčelica maja
    domaći
    domaći

Postaj by pčelica maja čet srp 02, 2009 7:55 pm

Evo da se malo javim. Dečki mi danas dobro spavaju,pa sam čak uspjela ispeći voćni kolač sa višnjama. Smile
    Vrijeme je stvarno ludo,čas sunce prži,čas pada kiša....htjeli smo van u šetnju ali se bojim da nas kiša ne bi potjerala.
    Cure trudnice držite se još malo pa gotovo,a onda tek dolaze muke....slatke muke naravno Wink Pusa!
    I&S
    I&S
    starosjedioc
    starosjedioc

Broj postova : 3489

Postaj by I&S pet srp 03, 2009 11:28 am

jel mi netko može objasniti sto su to viperi........????????
    Bambi
    Bambi
    akter
    akter

Postaj by Bambi pet srp 03, 2009 12:02 pm

I&S, viperu su ležaljke za bebe. Imaju više položaja, među ostalim i ležeći. Fora je kad si u stanu s njima, pa kuhaš ili nešto radiš, bebe neće htjeti uvijek biti u krevetu, pa ih staviš u to da su ti na oku, i usput ih možeš i zabavljati, Na opremi imaš topik i Aleksandra je sve lijepo opisala, ima slika, pa pogledaj. Ja sam iskreno mislila da mi ne trebaju, ali nakon što sam pročitala cijeli post o viperima, skužila sam da to moram imati. Jer u AS ne mogu biti duže od 2 sata, a u krevetu im baš i neće biti zabavno samima. U svakom slučaju jako korisna stvar koju ću nabaviti nakon što rodim, jer sam sada prikovana za krevet.
    Pčelice Majo, ti si super-mama, uzor si mi! Stigneš još i kolač propremiti! klanj Ja obožavam kuhati i raditi kolače i jedva čekam kad ću doći u fazu da to opet mogu s guštom raditi.
    Danas mi baš i nije nešto dobro. Bila mi je frendica u posjeti i dok je bila, počeli me neki lagani grčevi "prati", kakve nisam imala već više od mjesec dana. Popila sam Normabel koji inače pokušavam izbjegavati i sad je popustilo. A baš sam se prepala. Doktorica je rekla u tim slučajevima da uzmem tabletu, pokušam se smiriti i opustiti, a ako se nastavi, da dođem u bolnicu. Za sad je stalo. Samo da tako ostane!
    igordana
    igordana
    domaći
    domaći

Postaj by igordana pet srp 03, 2009 12:30 pm

Drži se Bambi, bit će sve ok. utje Mislim, nemreš sad prije mene rodit, dogovorile smo se da me pričekaš u bolnici Wink
    Ja opet imam isto neke bolove na lijevoj strani trbuha, onak više bočno, tak da po noći nemrem spavat na lijevom boku i na dodir me boli. Ne boli me jedino kad sjedim. Bol je poput one kad se negdje lupiš pa ti nastane šljiva - kak sam ja to stručno objasnila roll .

E, pa odoh ja sad pokušati napraviti jedan kolač koji je Jojka na bla, bla stavila. Jučer sam čitala recepte za kolače i sad bi ja to sve htjela isprobati i napraviti - sam da mi netko donese sastojke. Ja inaće nisam takva, mm radi super kolače pa ja to njemu prepustim. No, sad mi se čini da se polako pretvaram u pravu mamu kaj se tiće želje za kuhanjem i pećenjem. Smile

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: pet stu 22, 2024 11:17 pm.