B L I Z A N C I...

Poštovani članovi,

u slučaju da imate poteškoća pri očitavanju foruma i njegovom korištenju,
preporučamo vam korištenje Mozilla firefox preglednika i čišćenje cookies u vašem sustavu.

Hvala i ugodno druženje!
Smile

Join the forum, it's quick and easy

B L I Z A N C I...

Poštovani članovi,

u slučaju da imate poteškoća pri očitavanju foruma i njegovom korištenju,
preporučamo vam korištenje Mozilla firefox preglednika i čišćenje cookies u vašem sustavu.

Hvala i ugodno druženje!
Smile

B L I Z A N C I...

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
B L I Z A N C I...

DRUŽENJE, SAVJETOVANJE I POBOLJŠANJE KVALITETE ŽIVOTA RODITELJA BLIZANACA, TROJKICA I VIŠE :) ..... I NAŠIH PRIJATELJA

PRIJATELJI FORUMA

Image hosted by servimg.com

http://www.mojedijete.com
http://www.blizanci.info
http://kisnadjevojcica.bloger.hr/
prijateljski forum za roditelje i one koji će to tek postati
Bebin svijet
interaktivni savjetnik za roditelje, specijaliziran za dječju opremu - All4kids

Croatia map

Skijanje

Login

Zaboravih zaporku

Latest topics

» Evo mene nakon dugo vremena
Kuckanja u cervixu Emptypon oľu 05, 2018 9:46 pm by Twin

» "Rastimo zajedno" radionice za roditelje blizanaca u Rijeci!
Kuckanja u cervixu Emptyned oľu 06, 2016 8:29 pm by Ivana

» pozdrav mamicama i trudnicama!
Kuckanja u cervixu Emptysri pro 02, 2015 10:41 am by Twin

» Golubinjak 2015 - godišnje druženje!
Kuckanja u cervixu Emptyuto lip 09, 2015 4:19 pm by Ivana

» Treća,četvrta.. trudnoća pa blizanci, a prava kao za jedno dijete
Kuckanja u cervixu Emptyuto sij 13, 2015 9:27 pm by zana

» pucanje noktiju na nogama
Kuckanja u cervixu Emptypet sij 09, 2015 4:52 pm by mimi mirna

» jednojajcani ili dvojajcani?!
Kuckanja u cervixu Emptysub pro 27, 2014 7:36 pm by Twin

» Da li uvesti kravlje mlijeko prije navrsene godine? :/
Kuckanja u cervixu Emptyčet pro 18, 2014 5:32 pm by Twin

» Robica za bebe
Kuckanja u cervixu Emptysri pro 10, 2014 1:15 am by tamara1989

» Lijep pozdrav svima
Kuckanja u cervixu Emptyčet stu 27, 2014 5:57 pm by Mediha

Rezerviraj sada !

5 posters

Kuckanja u cervixu

RozaGroza
    RozaGroza
    novak
    novak

Broj postova : 64

Kuckanja u cervixu Empty Kuckanja u cervixu

Postaj by RozaGroza sub stu 22, 2008 12:09 pm

Jutro cure,

ne bih otvarala novu temu radi ovako naizgled bezazlenog simptoma, al kako me je toga jako strah (u prvoj trudnoći sam se prerano otvorila i imala sličan feeling) moram vas pitati o ovom.

Osječam kuckanja u cervixu. Osječaj ponekad kao da mi srce jako jako kuca dole, a ponekad kao da me beba drma točno u cervix. Često je popračeno feelingom da mi se piški, a kad odem na wc ni kapljice. Ne traje non stop. Evo sad je počelo i svako malo kucne, moguče da se donja bebica nekako nezgodno namjestila?

Nije bolno, al je neugodno, pogotovo kad to prati strah kao kod mene. Jel se otvaranje osjeti? I jel moguće da, ako su mi brisevi i urinokultura dobri, ja prije 12 dana bila zatvorena cervix neomekšan, i ležim 80-90% vremena, ne izlazim, ne gibam se, ništa, sam se ipak otvorila i sad je to neki feeling vezan za to?

Pregled mi je za 5-6 dana i nadam se izdržat do tad bez previše frikiranja. Prečesto sam radi p*zdarija išla na vanredne preglede, a sad i da želim morala bih na hitnu jer mi je doki na god. par dana.

Thanks svima Love
    Sonja
    Sonja
    Admin
    Admin

Broj postova : 12943
    Proud to be : mama blizanaca

Kuckanja u cervixu Empty Re: Kuckanja u cervixu

Postaj by Sonja sub stu 22, 2008 12:38 pm

meni je otvaranje pratilo lagano grčenje, lagane kontrakcije.
    mislim da to pulsiranje ipak ne bi bila popratna otvaranju, al možda netko ima koju info, konkretnije.
    ono što znam sto posto, da isključivo mirovanje može odgoditi početak poroda ili samo otvaranje, ali nažalost i ne mora, a mala otvorenost ne bi bila niti čudna niti baš isključivo opasna.

a to titranje živca, možda ipak mrvice izazivaju pritiskom ili nezgodnim položajem.

u kojem si sad tjednu??
    opusti se, dok nisu kontrakcije u pitanju, mislim da se definitivno ne radi o otvaranju, al kako bi se reklo, dobro je da si svjesna opasnosti, pa ćeš znati reagirati ako zatreba, pa makar to bio i "nepotrebni" pregled.
    mada... bolje da i ne prčkaju dolje u visokim tjednima.
    niksi
    niksi
    domaći
    domaći

Broj postova : 1989

Postaj by niksi sub stu 22, 2008 12:46 pm

Meni je jedna beba sasvim nisko u zdjelici i ono što ja osjetim je jaki pritisak, ponekad također kao da trebam piškiti, a zapravo ne ide, ali također ne osjetim kuckanje. ponekad je pritisak poprilično jak da se također isprepadam, ali bila sam kod dr prije 2 dana i nisam još otvorena( sad sam 30 tjedana trudna). Ne mogu ti reći ništa pametno, osim da možda do pregleda potražiš kakve informacije na netu.
    RozaGroza
    RozaGroza
    novak
    novak

Broj postova : 64

Postaj by RozaGroza sub stu 22, 2008 12:59 pm

Malo sam se prosurfala i uglavnom govore da je normalno...na Roda forumu, pdf za blizance mame govore da su osječale tako kuckanja, ali nema previše odgovora na moj post, izgleda da nije to neki prečesti feeling.

Ja sam sada u 21 tjednu.

A sad se malo smirilo od jutros, ležim, i stvarno je jedino gibanje u danu odlazak u kuhinju na doručak i ručak. A ponekad malo sjedim u fotelji sa nogama na tamburinu, svo ostalo vrijeme sam u krevetu, uglavnom na ljevom boku.
    irenak
    irenak
    domaći
    domaći

Broj postova : 1195

Postaj by irenak sub stu 22, 2008 1:34 pm

Draga moja Roza,

ja sam ti već rekla kako je kod mene i znam da se bojiš. Prije svega samo mirno i nazovi ako teba hitnu pa im reci o čemu se radi. Možda ti je tako najbolje da se smiriš. Objasni im sve u detalje pa će ti oni reći da li da dođeš ili ne. Meni su rekli da se javim u hitnu i na kraju nije bilo ništa. a još uvijek imam te bolove i bolove u preponima. Ali sigurno je sigurno!!! Ja bi na tvom mjestu nazvala,pa ako treba otišla i na hitnu jer ćeš za 5-6 dana već prolupat od brige, a to će ti više štetit nego da te odeš u hitnu i da te pregledaju!!! Svakako se javi kako je!!!
    maksi
    maksi
    starosjedioc
    starosjedioc

Broj postova : 5193

Postaj by maksi ned stu 23, 2008 1:07 am

Roza i ja bih ti savjetovala da odeš na pregled. Da se umiriš. A i zbog opreza zbog prve trudnoće. Bolje da odeš pa da nije ništa nego čekati još koji dan pa izluditi! Ajde pa nam javi! Love

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: čet stu 21, 2024 7:57 pm.