B L I Z A N C I...

Poštovani članovi,

u slučaju da imate poteškoća pri očitavanju foruma i njegovom korištenju,
preporučamo vam korištenje Mozilla firefox preglednika i čišćenje cookies u vašem sustavu.

Hvala i ugodno druženje!
Smile

Join the forum, it's quick and easy

B L I Z A N C I...

Poštovani članovi,

u slučaju da imate poteškoća pri očitavanju foruma i njegovom korištenju,
preporučamo vam korištenje Mozilla firefox preglednika i čišćenje cookies u vašem sustavu.

Hvala i ugodno druženje!
Smile

B L I Z A N C I...

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
B L I Z A N C I...

DRUŽENJE, SAVJETOVANJE I POBOLJŠANJE KVALITETE ŽIVOTA RODITELJA BLIZANACA, TROJKICA I VIŠE :) ..... I NAŠIH PRIJATELJA

PRIJATELJI FORUMA

Image hosted by servimg.com

http://www.mojedijete.com
http://www.blizanci.info
http://kisnadjevojcica.bloger.hr/
prijateljski forum za roditelje i one koji će to tek postati
Bebin svijet
interaktivni savjetnik za roditelje, specijaliziran za dječju opremu - All4kids

Croatia map

Skijanje

Login

Zaboravih zaporku

Latest topics

» Evo mene nakon dugo vremena
Doziranje Hippa Emptypon oľu 05, 2018 9:46 pm by Twin

» "Rastimo zajedno" radionice za roditelje blizanaca u Rijeci!
Doziranje Hippa Emptyned oľu 06, 2016 8:29 pm by Ivana

» pozdrav mamicama i trudnicama!
Doziranje Hippa Emptysri pro 02, 2015 10:41 am by Twin

» Golubinjak 2015 - godišnje druženje!
Doziranje Hippa Emptyuto lip 09, 2015 4:19 pm by Ivana

» Treća,četvrta.. trudnoća pa blizanci, a prava kao za jedno dijete
Doziranje Hippa Emptyuto sij 13, 2015 9:27 pm by zana

» pucanje noktiju na nogama
Doziranje Hippa Emptypet sij 09, 2015 4:52 pm by mimi mirna

» jednojajcani ili dvojajcani?!
Doziranje Hippa Emptysub pro 27, 2014 7:36 pm by Twin

» Da li uvesti kravlje mlijeko prije navrsene godine? :/
Doziranje Hippa Emptyčet pro 18, 2014 5:32 pm by Twin

» Robica za bebe
Doziranje Hippa Emptysri pro 10, 2014 1:15 am by tamara1989

» Lijep pozdrav svima
Doziranje Hippa Emptyčet stu 27, 2014 5:57 pm by Mediha

Rezerviraj sada !

+3
liliputi
Aleksandra
acineri
7 posters

Doziranje Hippa

acineri
    acineri
    novak
    novak

Broj postova : 40
    Proud to be : mama blizanaca

Doziranje Hippa Empty Doziranje Hippa

Postaj by acineri pon svi 23, 2011 11:09 pm

Pozdrav cure!

Evo javljam se s jednim "malim" problemom. Moje princezice trenutno imaju mjeseca i dva tjedna, i malo smo zbunjeni s hranjenjem. Jedemo PreHipp. Prije dva tjedna bili smo kod pedijatrice cure su tada imale 3,5 kg i jele 150ml svaka 4 sata. Pedijatrica je rekla da je to previše za tako male bebe i da smanjim količinu na 90-100ml, pa svaka 3 sata. Cure su sa tim načinom gladne i ne zadovoljne. Sto govore vaša iskustva, dali je bebama te veličine svaka tri sata, 120-135ml previše?! Strah me je da ih ne izgladnim, a također da mi se ne udebljaju previše. Inače hrana im jako odgovara, nemaju grčeve uopće! One su najzadovoljnije s 120ml, svaka tri sata!!

Kiss val
    Aleksandra
    Aleksandra
    Admin
    Admin

Broj postova : 12583

Doziranje Hippa Empty Re: Doziranje Hippa

Postaj by Aleksandra uto svi 24, 2011 12:19 am

Ako one toliko traže onda im toliko daj. Neće se udebljati od toga što same traže, ali hoće od toga da im guraš na silu. Prema tome djete kad je gladno pita. Isto tako kad ti počnu spavati u komadu noć po 4,5 sati nećeš ih buditi na svaka 3, kad budu gladne probudit će se.
    Djeca najbolje znaju koliko im treba Wink
    acineri
    acineri
    novak
    novak

Postaj by acineri uto svi 24, 2011 12:31 am

Znači, napraviti 120-135ml pa koliko popiju-. Što ako plaču za još i nakon toga?! One meni spavaju od uvijek cijelu noć, ponekad ih po noći pustim i po pet sati i kokice spavaju, tako da mislim da s spavanjem po noći nije frka, ako ih pustim da spavaju neće se buditi. Dakle, da ih pustim po noći da se same probude i traže, iako su tako male još?! Wink
    liliputi
    liliputi
    novak
    novak

Broj postova : 87

Postaj by liliputi uto svi 24, 2011 12:32 pm

moje cure imaju dva mjeseca i jedu hipp1 plus probiotik i jedu 100ml svaka 3 sata, jedino navecer zadnje hranjenje mi pojedu 120ml oko devet, deset sati i onda spavaju do 5, pol 6 ujutro, i po noci ih nikako ne budim, kad su gladne same ce se probuditi.. po danu ih budim jedino ako mi spavaju duze od 4 sata i to samo zato da bi po noci mogle bolje spavati.. ako ti pojedu u komadu 120ml i sve ok i nakon sat vremena traze jos bolje im nedaj jer ipak trebaju prvo probaviti ono sto su vec pojele, ja barem tak mislim jer mojim curama ako bi dala jos kasnije znale su mi povratiti, pa im ja onda dam dude i smire se.
    Aleksandra
    Aleksandra
    Admin
    Admin

Broj postova : 12583

Postaj by Aleksandra uto svi 24, 2011 6:25 pm

nemoj ih buditi po noći. Dobro napreduju i nema razloga za šopanje, a po danu ako mogu izdržati na 3,5 sata 120 ml i to jeok.
    I&S
    I&S
    starosjedioc
    starosjedioc

Broj postova : 3489

Postaj by I&S uto svi 24, 2011 7:03 pm

nemoj buditi... moja L je sa mjesec i 10 dana počela spavati cijelu noć... nije mi padalo napamet da je budim.... dance
    a I je 3 tjedna kasnije prospavao noć i od tad spavaju cijelu noć... ako se sami iz nekog razloga ne probude ja ih ne budim....
    tako da samo ih pusti... ako spavaju do jutra - pusti ih...
    a daj im jesti koliko traže... pa kad je dosta budu ti pljunule flašicu -tako su bar moji...
    acineri
    acineri
    novak
    novak

Postaj by acineri sri svi 25, 2011 12:07 am

Ok, danas ću ih prvi put ostaviti da spavaju do kada žele (do kada se ne probude) Sleep , pa ćemo vidjeti. Nadam se da im sad već nismo uništili ritam. Iskreno se nadam. Sad su za večeru pojele, jedna 120ml, druga 130ml. Valjda će ih to držat. Preko dana ću ih hraniti s 120-135ml, svaka tri, tri i pol sata, jer ako kažete iz iskustva da je to ok, onda ne vidim razloga zašto ne. One će zasigurno pojesti svih 135ml. Možda ne svaki put, ali više manje budu Wink. Požderuhice male moje. E da, na žalost čisto sumnjam da će izbaciti bočicu ;D, jer one klopaju dokle ima. Wink) Voljela bih da to naprave, barem bih bila sigurna da su site. Ali mislim da one nemaju ili ne znaju granicu Wink))
    Joj, tako mi ih je žao gledati kako cuclaju rukice kad ih hranim s 90ml, svaka tri sata, a znam da hoće još. Ne kužim pedijatricu?! Ali dobro, sad mi je lakše kad kažete da to nije pretjerana doza. Baš me je to mučilo.
    Thnx cure Wink
    cvijece za tebe

Bdw,
    javim kako je prošlo i kako prolazi Wink
    acineri
    acineri
    novak
    novak

Postaj by acineri sri svi 25, 2011 12:49 pm

Evo prospavali smo od 22 do 04 sati. Mislim da smo im već poremetili noć i cijelo noćno spavanje s buđenjem po par puta usred noći, ali morali smo jer su jako male došle doma (2500), pa smo ih morali hraniti svaka tri sata točno. Sad je ok, kako kažete, da ih pustim, jer sad već imaju ok kilažu Wink
    A od jutra mi se bude svaka tri sata ko urice. Papati, papati i samo papati mljac! Znači u 04, 07, 10.... Eto za sada nam ide tako. Jedna jede manje, druga sve, pa obrnuto.
    Meni je samo da su one zadovoljne i sretne! Kao trenutno Wink
    Žofice malo spavaju, malo budne slušaju muziku, malo pričaju... i izgledaju mi zadovoljno <3
    dupla sreća
    novak
    novak

Broj postova : 14

Postaj by dupla sreća pet svi 27, 2011 12:03 am

moji su dečki sa 2 mjeseca papali 160 i više,toliko su tražili i ja sam im davala nisam branila.
    Twin
    Twin
    Moderators
    Moderators

Broj postova : 5719
    Proud to be : Dupla duplica

Postaj by Twin pet svi 27, 2011 12:31 am

nikako mi nije jasno po kojoj to logici pedijatar i itko drugi kaže koliko je to potrebno da netko bude sit? ima neka točna formula? gluposti. a što je s majkama koje doje? jel i njima mejre mililitre? neka dječica papaju koliko žele i kad žele. ja nisam nikad imala problema s tim.
    1980Petra
    1980Petra
    akter
    akter

Broj postova : 137
    Proud to be : dragi prijatelj

Postaj by 1980Petra pet svi 27, 2011 3:24 pm

Ma nemoj ih buditi (probuditi će njih glad bez brige).....one bolje znaju od pedice koliko njima treba, samo se opusti i spremi bočicu kad je zatraže, evo moji su na 120 ml (dečki znaju na sat bolje od mene-točni su svaka 3 sata), jedan dobije cicku a drugi bočicu.
    acineri
    acineri
    novak
    novak

Postaj by acineri pet svi 27, 2011 4:52 pm

Baš to što kažeš twin ;)E da, navodno i ima formula, a to je 100ml+mjesec u kojem beba je. Što znači moje bi trebale jesti 120ml (kao što i jedu), ali problem je navodno što su one rođene s manjom tj težinom (2820gr i 2640gr). Pa je zato rekla češće, pa manje. Što je kod nas bilo ne izvedivo. A i nije mi baš najjasnije zašto. Zato mi je trebao savjet od vas Wink i pomoglo mi je. Sada klopaju svoju dozicu i mirne su. 'appy!!!!
    Već polako mislim da će one tražit i više. Naravno ima trenutaka kada pojedu samo 80ml, ali onda su brzo gladne. A šta ću?! Sad hihihihi
    Da ne zaboravim, još uz to one dobiju i cicu, ali izgleda da ništa ne izvuku je je glad i dalje postojana i to jako. good one) Da, da, da i moje su ko urice. Ali u minutu, nevjerovatno!! Više ih ne budim. Poslije kupanja čorkica do jutra. Makar mislim da bi one već u ovom hranjenju prije kupanja odrapile čoranac. E tu ih moram buditi, jer imamo kupanje svaki dan u 21 sat. Nakon toga klopica i put snovi Wink
    acineri
    acineri
    novak
    novak

Postaj by acineri pet svi 27, 2011 5:06 pm

E, a dali ih budite preko dana svaka tri sata ako spavaju?! Ili da ih pustim dok se same ne probude i zaplaču?! To mi je isto enigma?! Jer u 80% slučajeva se same bude, ali ima i onih 20% gdje ostanu spavati i dulje od tri i pol sata. Što tada?!

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: pet stu 22, 2024 7:01 am.