B L I Z A N C I...

Poštovani članovi,

u slučaju da imate poteškoća pri očitavanju foruma i njegovom korištenju,
preporučamo vam korištenje Mozilla firefox preglednika i čišćenje cookies u vašem sustavu.

Hvala i ugodno druženje!
Smile

Join the forum, it's quick and easy

B L I Z A N C I...

Poštovani članovi,

u slučaju da imate poteškoća pri očitavanju foruma i njegovom korištenju,
preporučamo vam korištenje Mozilla firefox preglednika i čišćenje cookies u vašem sustavu.

Hvala i ugodno druženje!
Smile

B L I Z A N C I...

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
B L I Z A N C I...

DRUŽENJE, SAVJETOVANJE I POBOLJŠANJE KVALITETE ŽIVOTA RODITELJA BLIZANACA, TROJKICA I VIŠE :) ..... I NAŠIH PRIJATELJA

PRIJATELJI FORUMA

Image hosted by servimg.com

http://www.mojedijete.com
http://www.blizanci.info
http://kisnadjevojcica.bloger.hr/
prijateljski forum za roditelje i one koji će to tek postati
Bebin svijet
interaktivni savjetnik za roditelje, specijaliziran za dječju opremu - All4kids

Croatia map

Skijanje

Similar topics

Login

Zaboravih zaporku

Latest topics

» Evo mene nakon dugo vremena
    Trudnički pojas Emptypon oľu 05, 2018 9:46 pm by Twin

» "Rastimo zajedno" radionice za roditelje blizanaca u Rijeci!
    Trudnički pojas Emptyned oľu 06, 2016 8:29 pm by Ivana

» pozdrav mamicama i trudnicama!
    Trudnički pojas Emptysri pro 02, 2015 10:41 am by Twin

» Golubinjak 2015 - godišnje druženje!
    Trudnički pojas Emptyuto lip 09, 2015 4:19 pm by Ivana

» Treća,četvrta.. trudnoća pa blizanci, a prava kao za jedno dijete
    Trudnički pojas Emptyuto sij 13, 2015 9:27 pm by zana

» pucanje noktiju na nogama
    Trudnički pojas Emptypet sij 09, 2015 4:52 pm by mimi mirna

» jednojajcani ili dvojajcani?!
    Trudnički pojas Emptysub pro 27, 2014 7:36 pm by Twin

» Da li uvesti kravlje mlijeko prije navrsene godine? :/
    Trudnički pojas Emptyčet pro 18, 2014 5:32 pm by Twin

» Robica za bebe
    Trudnički pojas Emptysri pro 10, 2014 1:15 am by tamara1989

» Lijep pozdrav svima
    Trudnički pojas Emptyčet stu 27, 2014 5:57 pm by Mediha

Rezerviraj sada !

+17
    I&S
    mallena
    blizanci IM
    pčelica maja
    igordana
    zaklina81
    mishoiron13
    marija-k
    irenak
    tani
    Blonde
    mama x3
    tanja
    Ana
    Sonja
    Aleksandra
    RozaGroza
    21 posters

Trudnički pojas

RozaGroza
      RozaGroza
      novak
      novak

Broj postova : 64

urnebesno Trudnički pojas

Postaj by RozaGroza pon ruj 01, 2008 9:44 am

drage trudnice i mame, htjela bih si naručiti pojas za trudnice preko neta...da li neka od vas zna web stranicu prodavača i čiji je pojas dobar? ne bih baš onaj za cijeli trbuh, malo mi djeluje klaustrofobično, radije bih onaj pojas koji podržava trbuh.
      moje bebice mega brzo rastu, i več vidim da ovi moji bidni mišići to neče izdržat lol!
      Aleksandra
      Aleksandra
      Admin
      Admin

Broj postova : 12583
      Proud to be : mama blizanaca

urnebesno Re: Trudnički pojas

Postaj by Aleksandra pon ruj 01, 2008 10:02 am

Anita ima ziher a i večina dučana s trudnočkom opremom, no mislim da bi trebala pitati za savjet doca prije, čisto da ti preporuči vrstu.
      Ja ga nisam nosila ni taj za podržavanje trbuha ni steznik poslije -za steznik sam imala u planu ali nam je onda fizijatrica koja je s nama nakon carskog vježbala svaki dan rekla jednu pametnu a to je da se mišići brže vračaju u normalu ako ih koristiš nego ako ih imobiliziraš.
      No ovaj za podržavanje bi ti mogao olakšati.
      Sonja
      Sonja
      Admin
      Admin

Broj postova : 12943

Postaj by Sonja pon ruj 01, 2008 10:38 am

meni ga je doc. "zabranio"
      a jenda babica rekla da su žene masovno imale problema nakon korištenja pojasa.
      hm.. pa budi pametan.
      može se naručiti u ljekarnama, a neke ga može i imaju za prob Wink
      ja ne znam šta bi ti rekla, ja ga htjela, ali odusala nakon niza "kontra" koje sam čula.
      RozaGroza
      RozaGroza
      novak
      novak

Postaj by RozaGroza pon ruj 01, 2008 4:04 pm

hm, sad kad tako kažete, promislit ču...posavjetovat se sa doc...strah me da kad još malo narastu će mi stomak past dole :o al ako se ne preporuča, onda neću...
      jučer sam naručila jastuk, kažu da je za dojenje ali meni djeluje tako ugodan za spavanje, da sam si ga uzela....stalno turam nešto među noge, tako mi je lakše...

hvala cure Love
      Aleksandra
      Aleksandra
      Admin
      Admin

Postaj by Aleksandra pon ruj 01, 2008 4:32 pm

Jastuk je zakon, ja bez njega nebi spavala ni to malo što jesam a išao je samnom i u bolnicu.
      Ana
      Ana
      domaći
      domaći

Broj postova : 585

Postaj by Ana pon ruj 01, 2008 8:16 pm

Ja još uvijek spavam s jastukom, dok nema mm-a da imam koga zagrliti Laughing
      Za dojenje me super služio do prije mjesec, dva, sad je već premali.
      tanja
      tanja
      domaći
      domaći

Broj postova : 885
      Proud to be : mama trojkica

Postaj by tanja pon ruj 01, 2008 9:43 pm

rozagroza, ako sam ja s trojkama izdrzala trbusinu bez pojasa, ni tebi ne treba. a jastuk je spas... to mi je jedna od najboljih investicija ikad!!
      mama x3
      mama x3
      novak
      novak

Broj postova : 54

Postaj by mama x3 sub ruj 20, 2008 1:34 am

Ja sam si uzela chicov pojas za 145 kn. Ima ga za kupiti u svakoj malo boljoj trgovini bebi opremom. Btw pitala sam doc prije toga, pa mi je rekla da je to odlična stvar. Prije nisam mogla hodati i stajati duže jer bi mi se pojavila ona čudna bol i pritisak dolje kao da će ti sve ispasti, a s pojasom mogu šetati s kćeri koliko god me je volja. Čak mi to i paše. Imaš i pojas koji je ugrađen u gaćice ali mislim da se to ne isplati jer jedan komad je oko 200 kn a moraš imati barem nekoliko radi pranja. Sam pojas mi se čini praktičnijim, skineš ga kad ti smeta, a i ne kuži se pod odjećom.
      RozaGroza
      RozaGroza
      novak
      novak

Postaj by RozaGroza sub ruj 20, 2008 4:00 pm

Joj meni je isti taj osječaj kad se dignem i hodam, kao da če mi sve ispast, i nije nimalo ugodno...zato večinu vremena odmaram i nadam se kad se popenju malo gore da če biti lakše
      Blonde
      Blonde
      novak
      novak

Broj postova : 40

Postaj by Blonde sub lis 18, 2008 3:50 pm

Ja sam dobila pojas od sestre MM, ona ga je nosila kad je bila trudna. Probala sam ga nositi ali mi nije islo posto je sa tregerima i stalno me ramena bole od njega pa ga brzo skinem. Imam vece grudi pa plus tezina stomaka, ramena i ledja pocnu da me jako bole.Ona ga je kupila i prodavnicama donjeg rublja Lisca, trebalo bi da ih ima i kod vas u HR. Jako su kvalitetni.
      RozaGroza
      RozaGroza
      novak
      novak

Postaj by RozaGroza ned lis 19, 2008 4:14 pm

Meni je sveki ipak uzela ovaj od chicca 150 kn, koji je samo pojas. Doktorica mi je rekla da če mi dosta pomoči kod hodanja jer ja stvarno još uvijek osječam veliki pritisak, jedan dan manje drugi više, al stalno je tu...pogotovo kad ustajem is kreveta il fotelje...katastrofa! Kako me je stavila na mirovanje kod kuće jedino i hodam od sobe do kuhinje, al pomogne bar tu.

Inaće bebice su velike, nagurivaju se, cuclaju prste, pa malo kao da sjednu ono na turčina...i več sljedeći pregled se nada da bi mogli vidjeti kojih su spolova. Jedva čekam!
      tani
      tani
      novak
      novak

Broj postova : 85

Postaj by tani ned stu 09, 2008 2:06 pm

podizem temu!
      ja se sve razmisljam da uzmem taj pojas.
      inace su mi ledja slaba, a pogotovo sad u trudnoci.
      sve kile koje sam dobila za sada (+11) su mi u trbuhu i mislim da ako ovako nastavim sa kilicama da ce mi ledja puknuti.
      ponekad imam bas taj osjecaj kad hodam kao da ce mi sve ispasti van. Rolling Eyes
      e sad, pitala sam doktoriccu za pojas i ona nije bas odusevljena ali je rekla ako me bas bole ledja da si uzmem ali da ga ne stezem puno Neutral , i sad sam u dilemi.
      vise volim kad mi zabrani nesto onda barem znam to je tako i gotovo.
      nisam pametna, sta da radim....
      RozaGroza
      RozaGroza
      novak
      novak

Postaj by RozaGroza ned stu 09, 2008 2:55 pm

A ne znam što bi ti rekla...koliko znam on je malo problematičan ako ga stalno nosiš jer ti se mišići opuste pošto ne rade onoliko koliko bi im prirodno bilo da rade. Ali mene več sada mišići nekad tako zabole da se ne mogu ni ustat iz kreveta normalno, pa im malo pomažem pojasom. On te ne stisne toliko jer ga držiš dosta nisko ispod trbuha i nekako ga zakačiš poviše guze, i onda je super za hodanje.
      irenak
      irenak
      domaći
      domaći

Broj postova : 1195

Postaj by irenak ned stu 09, 2008 11:00 pm

Jel netko zna što s pojasom ako se nisko nosi??? Moj mali je skroz dolje nisko, smjestio se skroz nisko u zdjelicu (ko u koljevku, hehehe) i ne mrda od tamo!!!!
      marija-k
      marija-k
      akter
      akter

Broj postova : 400

Postaj by marija-k pon stu 10, 2008 12:08 am

Drage cure, neznam koliko znate ali što se tiće pojasa to vam vaš ginekolog može prepisati i imate pravo preko HZZO da dobijete besplatno.
      Ja sam baš neki dan išla u Anitu kupiti trudničke hlaće pa mi je trgovkinja rekla pošto nosim dvojke da imam pravo na pojas.
      Nažalost kod nas je tako , neznamo kakva prava imamo, pa eto korisne informacije od mene...
      Ja još nisam išla kod dr da mi prepiše pojas pa neznam da li je informacija zaista točna...
      Nevjerujem da bi ta trgovkinja lagala!
      tani
      tani
      novak
      novak

Postaj by tani pon stu 10, 2008 1:44 am

irenak je napisao/la:Jel netko zna što s pojasom ako se nisko nosi??? Moj mali je skroz dolje nisko, smjestio se skroz nisko u zdjelicu (ko u koljevku, hehehe) i ne mrda od tamo!!!!
      i moja cura je nisko u zdjelici i zbog toga me malo strah!
      marija-k , to nisam znala ali bilo bi super da se moze.
      jedino da pitamo na hzzo-u Wink
      marija-k
      marija-k
      akter
      akter

Broj postova : 400

Postaj by marija-k pon stu 10, 2008 2:47 pm

Zvala sam dans u HZZO i povjerila za pojas, imamo pravo samo ginekolog koji nas vodi mora prepisati i to je to.
      Inaće pojas dođe oko 150-200 kn pa ako nekome zaista treba zašto kupovati kada se može dobiti.
      tani
      tani
      novak
      novak

Postaj by tani pon stu 10, 2008 10:27 pm

ja danas sebi kupila u prenatalu 160 kn.
      a nista cuvat cu racun pa cu probati traziti da mi refundiraju ....
      irenak
      irenak
      domaći
      domaći

Broj postova : 1195

Postaj by irenak pon stu 10, 2008 10:39 pm

ja drugi tjedan idem kod mojeg doc pa ću baš s njim malo popričat s njim da vidim kaj on ima o tom za reč.

Cure iz Zagreba, ako vam je ginić banana, preporučam od srca dr. Raiča u Šarengradskoj!!! Doktor je fenomenalan. Kaj da vam kažem kad na uvz-u on sebi priča s bebicama i uživa!!! MA, doc je genijalan!!! Nema veze s temom, ali eto, sam da napomenem!!!
      mishoiron13
      mishoiron13
      novak
      novak

Broj postova : 60

Postaj by mishoiron13 ned sij 04, 2009 9:14 am

Volim ovaj forum najvise zato sto vidim da ima pametnih dama koje lepo pitaju ono sto im nije jasno, mada me zacudjuju izjave pojedinaca kako ih savetuju njihovi doktori, kao naprimer " Misici se brze vracaju ako ih koristis" ili " Moze stvoriti komplikacije" Drage moje dame trudnicki pojas je spas za svaku zenu ja cu da budem majka po treci put u roku od tri i po godine!!! U prvoj trudnoci pojas me je spasao od trcanja u WC svakih pet minuta jer mi je pridrzavao plod koji se naslanjao na nenaviknutu besiku, u drugoj ga nisam koristila ali rezultat je totalno ispucan donji deo stomaka jer je plod bio veoma tezak a donji trbusnjaci nisu bili vraceni u normalu jer sam zatrudnela svega tri meseca posle porodjaja, i u trecoj trudnoci nosim blizance i vidim da mi se stomak bukvalno okacio o mene i evo jos malo pa sam dvadesetpeta nedelja i idem trkom da ga opet kupim, ako zelim da SPASIM svoje donje stomacne misice. Naime tonus i cvrstinu misica nikako ne moze da ugrozi nesto sto ih podupire i sprecava njihovo preterano rastezanje. Tonus misica jedino opada od NEKRETANJA i NEAKTIVNOSTI donjeg dela trbuha koji se uprkos svemu vrati u predjasnje stanje ukoliko vezbate posle porodjaja i hodate tokom trudnoce "Sa pojasom ili bez al bolje je sa jer to 100% pomaze misicima, ali HODAJTE sto vise mozete. Naravno Niposto ga ne nosite dok spavate ili ako vam nije udoban ili vas steze e to pravi komplikacije, jer sprecava cirkulaciju i naravno pravi ionako veliku neudobrnost. Budite pametne drage moje i iskoristite sve ono sto vam savremena tehnologija omogucava jer ako ste vi zadovoljne i ako je vama lakse onda je lakse i lepse i vasim bebicama
      Aleksandra
      Aleksandra
      Admin
      Admin

Postaj by Aleksandra ned sij 04, 2009 1:36 pm

Ne čitaš baš detaljno čini mi se - brže vraćanje mišića u funkciju postiže se bez pojasa- ali pričamo NAKON poroda a ne u trudnoći. I plus toga pojasevi i način nošenja pojaseva u te dvije faze su potpuno različiti.
      mishoiron13
      mishoiron13
      novak
      novak

Broj postova : 60

Postaj by mishoiron13 uto sij 06, 2009 4:21 am

Pa verovatno, al ajde dobro ne uzmite mi za ozbiljno ipak ce nekom valjati mozda ovaj moj postic :santa2:
      zaklina81
      škicer
      škicer

Broj postova : 1

Postaj by zaklina81 pet svi 01, 2009 8:17 pm

Meni je bilo korisno.
      igordana
      igordana
      domaći
      domaći

Broj postova : 1078

Postaj by igordana sri lip 03, 2009 2:38 pm

Jučer bila u zdravstvenom, pa usput pitala frendicu da mi se raspita u vezi pojasa - istina je kaj su cure napisale - može se dobiti preko HZZOa - ginekolog ili kirurg ga prepiše te se zajedno sa povjesti bolesti donese kod njih gdje ide na komisiju. Za cca 2 tjedna se dobije odgovor. Ja sam si svejedno kupila za 150kn, jer mi se ne da čekati. Moja dr mi je rekla, kad sam ju pitala za mišljenje da ga ona u biti nema, neka pokušam pa vidim jel mi pomaže - napomenula mi je da me ne smije jedino stezati. Pitat ću još i u bolnici za 2 tj kad idem na kontrolu.
      pčelica maja
      pčelica maja
      domaći
      domaći

Broj postova : 979

Postaj by pčelica maja sri lip 03, 2009 3:32 pm

ja sam si isto kupila prije mjesec dana ,s tim da mi nitko nije rekao(niti moja gin.dr. ,koja mi ga je predložila),da se može dobiti preko HZZO-a.
      koristio mi je ,stvarno mi pomogao,ali sam ja napravila glupost i stavila ga prati u mašinu na 60 stup.,te mi se skupio
      i sad mi je pretijesan. WTF
      naravno da ga možeš nositi,samo ne da te steže već da ti bude udobno Smile

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Similar topics

-

Sada je: čet stu 21, 2024 7:57 pm.