by Bambi pet ruj 10, 2010 12:13 am
Mi smo bili danas.
"Sat" je bio prekratak, nama je trajalo svega 25 minuta i teško je na temelju toga donijeti zaključak, ali mi se u načelu nije baš pretjerano svidjelo i nije ispunilo moja očekivanja. Mi isto nismo imali puno pljeskanja, više pjesmica, pa smo kao nekim znakovnim jezikom opisivali sunce, zvijezde, noć, dan, sve to uz pjesmu...pa smo brojali uz loptice i ribice...pa pjesmice na 5 jezika...
Moji su se animirali i bilo im je zanimljivo, barem mi se čini. U početku su slušali, pa su trčkarali okolo, prčkali po liniji...i teta je bila ok, nije ih micala. Zapravo sam se iznenadila kako su mi djeca otvorena, nisu se uplašila ni novih odraslih ljudi, bili su prema ostalima susretljivi i letali su na sve strane. Svidjele su mi se pjesmice i to neko opisivanje predmeta rukama i to je sve što mi je ok. Brojanje mi se u ovoj dobi čini besmisleno, kao i natpisi i "prepoznavanje" šta na papiru piše, a pretjerano mi je i učenje, tj. slušanje izraza na 5 jezika. Slažem se sa Žaklinom u potpunosti oko preforsiranja djece i nametanja svega i svačega u njihove malene živote! I to mi nekako sliči i vodi k tomu... Djeca dok su mala uče jezik bez problema (evo ja sam živi primjer toga), ali 5 jezika...i u toj dobi...pretjerano i zbunjujuće! (Srela sam djecu iz miješanih brakova, gdje su roditelji živjeli u trećoj zemlji, dijete je govorili tri jezika, ali miješano, u istoj rečenici sve i svašta i bilo poprilično zbunjeno sa svim tim...)
Sva ta zanimanja su sigurno dobra i sigurno imaju efekt i utječu na djecu, pomažu im u razvoju, ali je cijena stvarno puno puno pretjerana barem za ono što sam ja vidjela! Za dvoje djece stvarno puno, a mislim da je i za jedno dijete pretjerano 350 kn za 4 dolaska po 45 minuta!
Ja sam iskreno očekivala neke zanimljive igrice koje bi se bazirale na prepoznavanju predmeta i poticanju govora. Mislim da je to ono što je u ovoj dobi potrebno. To je ono što ja sa naljepnicama na našem zidu, sa slikovnicama pokušavam, u šetnji ne prestajem brbljati, opipamo sve što ih zanima, opisujem im sve na što upru svoj prstić...uglavnom sam htjela nešto u tom smjeru.
Mislim da nam financijski i nije opterećujuće, da ne bismo išli.
pon oľu 05, 2018 9:46 pm by Twin
» "Rastimo zajedno" radionice za roditelje blizanaca u Rijeci!
ned oľu 06, 2016 8:29 pm by Ivana
» pozdrav mamicama i trudnicama!
sri pro 02, 2015 10:41 am by Twin
» Golubinjak 2015 - godišnje druženje!
uto lip 09, 2015 4:19 pm by Ivana
» Treća,četvrta.. trudnoća pa blizanci, a prava kao za jedno dijete
uto sij 13, 2015 9:27 pm by zana
» pucanje noktiju na nogama
pet sij 09, 2015 4:52 pm by mimi mirna
» jednojajcani ili dvojajcani?!
sub pro 27, 2014 7:36 pm by Twin
» Da li uvesti kravlje mlijeko prije navrsene godine? :/