by irenak pon sij 11, 2010 1:36 am
Mi već godinu-dvije tražimo stan, ali nikud nam se ne žuri pa gledamo na svaku sitnicu. Ali kad dođe vrijeme, naravno, nema druge nego dignut kredit.
Željo, kaj je kod vas omjer 1:1,25??Ideš, kod nas je u Hypo 1:1, barem je bila prije nego sam otišla na porodiljni, hihihihihi!!!!
Uglavnom mi se gadi sve to, naročito jer znam da svi mi vratimo duplo više nego smo uzeli, a što se tiče promjenjive kamatne stope, ha, bolje da ne komentiram. Samo znam da ima jako puno ljudi koji su digli kredite po kamati 4%, a sada im je cca 7%. Prestrašno!!! A ti budi pametan pa znaj kaj napravit!!!
Također, za one koji ne znaju, nekoliko malih savjeta ako dižete kredit.
1. Ne uzimajte kredit s počekom - ionako plaćate tih godinu dana kamatu koja je u prvom djelu otplate kredita zapravo najveći dio rate!!!
2. Ukoliko je akcija tipa za mlade ili nešto svakako provjerite do kada vam je važeća ta kamatna stopa i koja će se po isteku tog perioda primjenjivat (iz koje kreditne linije)
3. ČITAJTE SITNA SLOVA NA UGOVORU!!!!!!!!!! - ovo bi zapravo trebalo biti 1.
4. Ukoliko nemate polog, vodite računa o tome da li je omjer kredita i vrijednosti stana 1:1 ili nešto drugo te npr. može li hipoteka na zamjensku nekretninu.
5. I da mi mozak radi sjetila bi se još toga, ali od kad sam doma, kao da ni ne radim u banci, hihihihi - malo mi je kašasto u glavi!!!
pon oľu 05, 2018 9:46 pm by Twin
» "Rastimo zajedno" radionice za roditelje blizanaca u Rijeci!
ned oľu 06, 2016 8:29 pm by Ivana
» pozdrav mamicama i trudnicama!
sri pro 02, 2015 10:41 am by Twin
» Golubinjak 2015 - godišnje druženje!
uto lip 09, 2015 4:19 pm by Ivana
» Treća,četvrta.. trudnoća pa blizanci, a prava kao za jedno dijete
uto sij 13, 2015 9:27 pm by zana
» pucanje noktiju na nogama
pet sij 09, 2015 4:52 pm by mimi mirna
» jednojajcani ili dvojajcani?!
sub pro 27, 2014 7:36 pm by Twin
» Da li uvesti kravlje mlijeko prije navrsene godine? :/