uh, ja sve odgađam da počenm pisati, jer mi se uvijek čini da imam premalo vremena.
životi su nam se okrenuli naopačke.
mi smo se okrenuli naopačke.
ali to smo i očekivali....
ja sam iskreno očekivala da će biti i teže sa njima. pa sam bila ugodno iznenađena
ono što je meni bilo najteže, je što nemam nikog svog blizu i što nemam nekog kog bi mogla pozvati za pomoć ka bi bila kriza. svekiji ih nisu na ruke uzeli puna tri mjeseca, a u istoj smo kući.
do godine dana im nitko nije dao u zamjenu za nas, nijedan obrok niti jednu pelenu promijenio, niti ih umirio...
velikim dijelom sam ja sama kriva, jer "to su moja djeca i moja briga" ja ne bi mogla sjediti da mi netko drugi digne nekog od njih....
pa bože, mi smo ih željeli, stvorlili, naša su briga i odgovornost....
prva tri mjeseca nisam spavala, nisam pila,jela... jojka, ti si ih baš dobro opisala...
ali meni su iskreno prve dvije godine kompletno u izmaglici.
ja se tek sad kad su oni pola boravka u vrtiću, počinjem buditi i "trzati"
i dalje ih volim naizmjerno i trudim im se pružiti sve što mogu... ali sam "bistrija" i samim timei i njima korisnija i bolja.
izlazili smo malo, van dvorišta i balkona. jer smo na državnoj cesti i promet je velik, a pješački nekompletan.
tada smo još bili samo sa jednim autom i kad bi M bio na poslu, mi nismo mogli nikud.
misli, puno smo bili vani...
ali da smo mogli više, mogli smo....
brak nam se okrenuo naopačke. ali male sitnice čini mi se nas još drže dosta složnima i jačamo...
intiman život.... ajme, šta je to sa blizićim sa nama u sobi. još kad se nasade između nas u krevetu... najbolja moguća prirodna kontracepcija
više smo nervozni, manje se viđamo, manje kvalitetno komuniciramo....
al boje se borimo za to. sa oscilacijama... al još nismo nadureni otišli u krevet. da ne pričamo ili da se svađamo.
to pazimo da nam se ne događa.
iako u punoj kući, bez puno prostora za samoću ili intimu... imamo naš mali ritual. kad svi pozaspu, kad se čuju samo zrikavci i susjedovi psi...
izađemo na verandu ili ispred kuće. zapaliti cigaretu ili popiti čašu vina ili samo izaći i biti zajedno tip pola sata-sat....
nekad šutimo, a večinom je to jedino vrijeme za smireni i kvalitetan razgovor.
pon oľu 05, 2018 9:46 pm by Twin
» "Rastimo zajedno" radionice za roditelje blizanaca u Rijeci!
ned oľu 06, 2016 8:29 pm by Ivana
» pozdrav mamicama i trudnicama!
sri pro 02, 2015 10:41 am by Twin
» Golubinjak 2015 - godišnje druženje!
uto lip 09, 2015 4:19 pm by Ivana
» Treća,četvrta.. trudnoća pa blizanci, a prava kao za jedno dijete
uto sij 13, 2015 9:27 pm by zana
» pucanje noktiju na nogama
pet sij 09, 2015 4:52 pm by mimi mirna
» jednojajcani ili dvojajcani?!
sub pro 27, 2014 7:36 pm by Twin
» Da li uvesti kravlje mlijeko prije navrsene godine? :/