B L I Z A N C I...

Poštovani članovi,

u slučaju da imate poteškoća pri očitavanju foruma i njegovom korištenju,
preporučamo vam korištenje Mozilla firefox preglednika i čišćenje cookies u vašem sustavu.

Hvala i ugodno druženje!
Smile

Join the forum, it's quick and easy

B L I Z A N C I...

Poštovani članovi,

u slučaju da imate poteškoća pri očitavanju foruma i njegovom korištenju,
preporučamo vam korištenje Mozilla firefox preglednika i čišćenje cookies u vašem sustavu.

Hvala i ugodno druženje!
Smile

B L I Z A N C I...

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
B L I Z A N C I...

DRUŽENJE, SAVJETOVANJE I POBOLJŠANJE KVALITETE ŽIVOTA RODITELJA BLIZANACA, TROJKICA I VIŠE :) ..... I NAŠIH PRIJATELJA

PRIJATELJI FORUMA

Image hosted by servimg.com

http://www.mojedijete.com
http://www.blizanci.info
http://kisnadjevojcica.bloger.hr/
prijateljski forum za roditelje i one koji će to tek postati
Bebin svijet
interaktivni savjetnik za roditelje, specijaliziran za dječju opremu - All4kids

Croatia map

Skijanje

Login

Zaboravih zaporku

Latest topics

» Evo mene nakon dugo vremena
Mala - mala pričaonica za "novake" - Page 16 Emptypon oľu 05, 2018 9:46 pm by Twin

» "Rastimo zajedno" radionice za roditelje blizanaca u Rijeci!
Mala - mala pričaonica za "novake" - Page 16 Emptyned oľu 06, 2016 8:29 pm by Ivana

» pozdrav mamicama i trudnicama!
Mala - mala pričaonica za "novake" - Page 16 Emptysri pro 02, 2015 10:41 am by Twin

» Golubinjak 2015 - godišnje druženje!
Mala - mala pričaonica za "novake" - Page 16 Emptyuto lip 09, 2015 4:19 pm by Ivana

» Treća,četvrta.. trudnoća pa blizanci, a prava kao za jedno dijete
Mala - mala pričaonica za "novake" - Page 16 Emptyuto sij 13, 2015 9:27 pm by zana

» pucanje noktiju na nogama
Mala - mala pričaonica za "novake" - Page 16 Emptypet sij 09, 2015 4:52 pm by mimi mirna

» jednojajcani ili dvojajcani?!
Mala - mala pričaonica za "novake" - Page 16 Emptysub pro 27, 2014 7:36 pm by Twin

» Da li uvesti kravlje mlijeko prije navrsene godine? :/
Mala - mala pričaonica za "novake" - Page 16 Emptyčet pro 18, 2014 5:32 pm by Twin

» Robica za bebe
Mala - mala pričaonica za "novake" - Page 16 Emptysri pro 10, 2014 1:15 am by tamara1989

» Lijep pozdrav svima
Mala - mala pričaonica za "novake" - Page 16 Emptyčet stu 27, 2014 5:57 pm by Mediha

Rezerviraj sada !

+48
miki
maso
jelenko
goga
nestle29
misek
mimi mirna
Josip@
iwa
bridget jones
Tajci
luda klompa
I&S
lotte.123
cicibela
tanja
albra
zuta_zg
sanjakrk
Ana
listek
Oceana
bobo
mallena
Bambi
aldijana
blizanci IM
Pika
Maja-2
Maja
igordana
pčelica maja
lara_31
Gogino
marija-k
Twin
Jorgovan
maksi
didi
jojka
blaza27
Vanja
IVA
mateeaa=)
Branka
Aleksandra
andreja
Sonja
52 posters

mala pričaonica za "novake"

luda klompa
    luda klompa
    novak
    novak

Broj postova : 30

up Re: mala pričaonica za "novake"

Postaj by luda klompa čet srp 09, 2009 4:14 pm

Samo ti pisi, lijepo je citati i prisjecati se kak sam ja bila kad sam vidjela na lijevom boku 2 crtice, samo to strija imam WTF a bila sam izbezumljena hehehehe......
    Imam i ja snimljena srceka svojih beba, ja sam u bolnici radila svaki dan ctg, a na uzv sam isla isto svaka 4 tjedna.
    Aleksandra
    Aleksandra
    Admin
    Admin

Broj postova : 12583
    Proud to be : mama blizanaca

Postaj by Aleksandra čet srp 09, 2009 4:34 pm

ja sam na UZV svaka 4 tjedna a pred kraj svaki pregled, po meni bolje više nego manje, ziher je ziher. Ja sam imala i kućni UZV onakav kakvim vam doktorica provjerava otkucaje i poslušala bi ih kad god bi htjela ili su mi se previše umirili ili...
    igordana
    igordana
    domaći
    domaći

Broj postova : 1078

Postaj by igordana čet srp 09, 2009 4:46 pm

Ja sam na zadnjem pregledu u bolnici pitala dr kaj je s uzv, pa mi reče vidjet ćemo slj put... sam kaj ovaj put bude druga doktorica, no ponovno ću pitati jer će to već biti 34/35 tj, a ja , a i oni također ni ne znaju kako su mi bebice okrenute - navodno je jedna na zadak, a druga na glavu, ali koja je prva....? Moje su bebe još prilično aktivne i znaju me dobro zbubat po mjehuru, primjećujem od novih stvari da imam jače kontrakcije - nočas u dva tri navrata i bolne.
    E i nisam još pitala jel ima netko česte i rjetke stolice - meni tako zadnjih 2 tjedna
    bobo
    bobo
    akter
    akter

Broj postova : 384

Postaj by bobo čet srp 09, 2009 5:20 pm

Ne sjećam se koliko često sam išla na utz, ali nisam htjela prečesto, dovoljno mi je bilo pratiti pokrete. Također nisam voljela ići na ctg, jer bi mi se javile jače kontrakcije, trudovi, koje sam pred kraj trudnoće imala svakodnevno, ali više kao neko stezanje. Na slijedećoj kontroli će ti valjda napraviti utz, tako da se orjentiraju za porod.
    Za rjeđe stolice ne znam, trudnice obično pate od opstipacije?
    Pojava strija je uglavnom genetska stvar (na sreću, nemam nijednu kao ni moja mama, sestra, a bila sam kao balon). Igordana, pokušaj sa nekim masnijim preparatima. Postoji i neki preparat od Mustele protiv strija.
    igordana
    igordana
    domaći
    domaći

Postaj by igordana čet srp 09, 2009 5:39 pm

Mislim da imam mali uzorak te kremice od Mustele ... ja sam inaće sklona strijama...po bedrima ih imam još od osnovne kad sam naglo izrasla i to ne jednu dvije, već imam onako fino prošarane bokove. No nekak sam mislila da baš ne budem popucala iznenadile me, al no dobro i mm ih ima.
    Meni ti te strije i nisu neki estetski problem, tko me vidi osim mm - a u moru se nisam okupala od prošlog stoljeća (od davne 1999) Wink
    pčelica maja
    pčelica maja
    domaći
    domaći

Broj postova : 979

Postaj by pčelica maja čet srp 09, 2009 7:29 pm

evo i mene malo. mah isto kao i igordana zadnjih sam vas dana samo malo čitala baš mi se nije nešto pisalo.
    igordana i bambi ---- imam vaše brojeve pa kad odete po svoje smotuljke bit ćemo u kontaktu,može?!

eto mi smo konačno ulovili neki ritam,premda je to još daleko od savršenog. još uvijek ih dojim premda mi se ponekad čini da im je cica samo predjelo,a nakon toga očekuju još i još,te im ponudim adapt.mlijeko.nekad popiju 50 ml,nekad 70ml,a nekad samo 20 ili 30ml.uglavnom smanjili smo broj hranjenja u toku dana,bilo ih je na početku u toku 24 sata 10-12 podoja tj.hranjenja,a sada 7-8. spavaju u komadu po 3 sata. uspijem čak i počistiti stan i skuhati ručak...
    MM mi je od velike pomoći moram priznati,budi se sa mnom u noći 2-3 puta. hranim ih u isto vrijeme jer se tak i probude,doduše kad dojim onda nekad čekaju na red ,jedan jede,drugog mm smiruje i tješi ,a ponekad ih i istovremeno dojim,to mi je jako simpa,ali me bole leđa pa ne prakticiram uvijek.
    ajoj ja se raspisala,sorry ak sam dosadna sa našom pričom,ali moram to podijeliti sa nekim a ovaj forum mi je savršen za takve stvari. Smile

Lara ------ i moj Martin ponekad povrati i nekad mi se čini da to nije samo višak,pa ćemo se isto posavjetovati sa pedijatricom u vezi toga. Sretno sa malcima,nadam se da će i vama uskoro biti bar malo lakše sa mišićima! Love
    Oceana
    domaći
    domaći

Broj postova : 792

Postaj by Oceana čet srp 09, 2009 10:13 pm

lijepo vidjeti kako su se novopečene mame već uigrale...ah valjda ćemo i mi ostale roll
    igordana
    igordana
    domaći
    domaći

Postaj by igordana čet srp 09, 2009 10:49 pm

Čujemo se svakak Pčelice...
    ...snaći ćemo se i mi, bez brige, Oceana...kak sam ja sad hrabra...a vidjet ćemo kad zagusti kak bu bilo... :o
    Bambi negdje uživa sa gostima i mamom...ja ću slj tjedan kod moje na pranje robice...
    blizanci IM
    blizanci IM
    domaći
    domaći

Broj postova : 829

Postaj by blizanci IM čet srp 09, 2009 10:51 pm

Pčelice vjerovatno se prenapapa a nepodrigne dobro al sve jedno vidi s ped.
    igordana
    igordana
    domaći
    domaći

Postaj by igordana čet srp 09, 2009 11:02 pm

Blizanci IM nemrem se sad orijentirat, moj brat i deda se P.Prerad...na broju 23. inaće mi je deda bio stolar u selu...svima napravio stolariju osim sebi Wink
    igordana
    igordana
    domaći
    domaći

Postaj by igordana čet srp 09, 2009 11:04 pm

Sad mi je deda jako star, no pokretan, i siroće moje stalno misli da nekaj radi i govori kak ima puno posla...
    blizanci IM
    blizanci IM
    domaći
    domaći

Postaj by blizanci IM čet srp 09, 2009 11:08 pm

A joj utje
    igordana
    igordana
    domaći
    domaći

Postaj by igordana čet srp 09, 2009 11:14 pm

Mislim nije tak strašno, radi on sam ne više stolariju, a kaj radi ...sadi vrt... smiješan je rekao je da je posadio ciklu za mene ali ne kiselu nego slatku roll - ja inaće volim ciklu ali ne kad je prekisela...tak da eto volim ga i makar nekad zagužva stvari neka je pokretan i samo neka i dalje radi.
    blizanci IM
    blizanci IM
    domaći
    domaći

Postaj by blizanci IM čet srp 09, 2009 11:18 pm

ja nažalost nemam dedu nijednog al zato ova baka iz Kloštra mi je nekaj najnajdrže biće stara ,sama od kad znam za nju školovala dva sina i puna ljubavi.Vjerovatno mi je promaklo di živiš u zg
    igordana
    igordana
    domaći
    domaći

Postaj by igordana čet srp 09, 2009 11:20 pm

Trenutno podstanari u Gajnicama, a inaće sam sa Jaruna...gdje si ti?
    blizanci IM
    blizanci IM
    domaći
    domaći

Postaj by blizanci IM čet srp 09, 2009 11:27 pm

od kud i pčelica iz dubrave. Nego ipak si ti trudnica pa da te pitam kak si kako podnosiš ove promjene vremena
    igordana
    igordana
    domaći
    domaći

Postaj by igordana čet srp 09, 2009 11:27 pm

Još sam jedno pitanjce...bliznci im koji auto imaš - to pitam jer sam vidla da prodaješ kolica, mi smo kupili takva i sad moramo kupiti i auto, pa me zanima. Mislim, nama će ova kolica bit prvenstveno za grad za neka duža putovanja ćemo neš iskamijati...
    blizanci IM
    blizanci IM
    domaći
    domaći

Postaj by blizanci IM čet srp 09, 2009 11:32 pm

kad nismo imali kolica imali smo normalan auto a sad fordov karavan Wink
    igordana
    igordana
    domaći
    domaći

Postaj by igordana čet srp 09, 2009 11:40 pm

Baš vas ima u toj Dubravi, al nije ni Jarun slab u prosjeku...
    Kak podnosim promjene... meni je ustvari super kad ovak zahladi, noge mi tek neki dan prvi put otekle... ne spavam baš kak treba - dal je to radi vremena ili stupnja trudnoće ne znam, bole me leđa i imam kontrakcije kak sam i pisala negdje...ima jedino dana kada sam jako aktivna kao danas i dana kao jučer kad nemrem doći k sebi... Naš kaj, ja na kraju mislim da su sve te moje tegobe normalne, sam se ja svaki put kad nekaj novo dođe jako prepadnem. U cijeloj toj priči jedino kaj mi je stvarno žao to je da nisam više pokretna - ni do dučana nemrem, kuham ručak duplo duže nego što bi inače trebalo...i kad neš počistim po doma (iako sam rekla da mirujem već u više navrata) onda ostatak dana kukam i moram odmarati.
    He, he, neda mi se sad korigirati rečenice, al vidim da sam svakaj napisala...znaći ukratko nekad dobro sve podnosim, a nekad si mislim kaj mi je to sve trebalo...
    igordana
    igordana
    domaći
    domaći

Postaj by igordana čet srp 09, 2009 11:47 pm

Mi moramo isto tak nekaj kupiti - monovolumen ili karavan..., Alex mi je predložila auto koji mi se ful dopada, ali na žalost ipak je preskupi...odlučila sam na kraju odabir prepustit mm...
    odoh... mm već hrće a i meni se oći sklapaju - budna od pol 6 ujutro.
    blizanci IM
    blizanci IM
    domaći
    domaći

Postaj by blizanci IM čet srp 09, 2009 11:48 pm

kad se sjetim ja sam ručak kuhala sjedeči ko babac
    pčelica maja
    pčelica maja
    domaći
    domaći

Broj postova : 979

Postaj by pčelica maja pet srp 10, 2009 9:58 am

Jutro! mah Evo pijem kavicu,podojila klince ,spavaju,Noa gleda crtiće,mm još spava
    umori ga ovo po noći dizanje.

igordana mi smo prije par mjeseci mijenjali auto. naime htjeli smo isto tako kupiti
    ili monovolumen ili karavan do 4000eura i na kraju smo kupili Fiat Mareu karavan
    star 9 god. za 3500eura. Auto ima i klimu i svu opremu super smo zadovoljni!
    Ima veeeeeeeeeeeeliki prtljažnik ! dance
    Jeste li vi čuli ovu grmljavinu jutros( cure s Dubrave ), kao da je udario grom tu negdje affraid
    evo martin hoće još ciku,nemrem sad pisati sa lijevom rukom,ajd bokić za sad
    igordana
    igordana
    domaći
    domaći

Postaj by igordana pet srp 10, 2009 2:15 pm

Dobar dan! E, danas se digla u pola 10 - iako sam se i nočas budila kao i uvijek radi wc-a, san mi je bio kvalitetan, spavala ko top... primjetila sam jednu promjenu od kad sam trudna - ja sam se inaće jako znala bojati grmljavine i činila me nervoznom (možda je jedan od razloga bio i moj pokojni pas koji se, siroće, jako toga bojao, pa smo nebrojeno puta probdjeli radi njega cijelu noć), a sad što jaće grmi ja više uživam i to me tak uspava...
    Hvala Bogu, danas sam nekako mirna i zadovoljna - jesam se maloprije napucala medenjaka i čok napolitanki, al baš me briga... jučer zdrava hrana, a danas junk food...
    igordana
    igordana
    domaći
    domaći

Postaj by igordana pet srp 10, 2009 2:16 pm

Bum rekla mužu da baci oko i na fiate - hvala pčelice... Love
    pčelica maja
    pčelica maja
    domaći
    domaći