B L I Z A N C I...

Poštovani članovi,

u slučaju da imate poteškoća pri očitavanju foruma i njegovom korištenju,
preporučamo vam korištenje Mozilla firefox preglednika i čišćenje cookies u vašem sustavu.

Hvala i ugodno druženje!
Smile

Join the forum, it's quick and easy

B L I Z A N C I...

Poštovani članovi,

u slučaju da imate poteškoća pri očitavanju foruma i njegovom korištenju,
preporučamo vam korištenje Mozilla firefox preglednika i čišćenje cookies u vašem sustavu.

Hvala i ugodno druženje!
Smile

B L I Z A N C I...

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
B L I Z A N C I...

DRUŽENJE, SAVJETOVANJE I POBOLJŠANJE KVALITETE ŽIVOTA RODITELJA BLIZANACA, TROJKICA I VIŠE :) ..... I NAŠIH PRIJATELJA

PRIJATELJI FORUMA

Image hosted by servimg.com

http://www.mojedijete.com
http://www.blizanci.info
http://kisnadjevojcica.bloger.hr/
prijateljski forum za roditelje i one koji će to tek postati
Bebin svijet
interaktivni savjetnik za roditelje, specijaliziran za dječju opremu - All4kids

Croatia map

Skijanje

Login

Zaboravih zaporku

Latest topics

» Evo mene nakon dugo vremena
Mala - mala pričaonica za "novake" - Page 15 Emptypon oľu 05, 2018 9:46 pm by Twin

» "Rastimo zajedno" radionice za roditelje blizanaca u Rijeci!
Mala - mala pričaonica za "novake" - Page 15 Emptyned oľu 06, 2016 8:29 pm by Ivana

» pozdrav mamicama i trudnicama!
Mala - mala pričaonica za "novake" - Page 15 Emptysri pro 02, 2015 10:41 am by Twin

» Golubinjak 2015 - godišnje druženje!
Mala - mala pričaonica za "novake" - Page 15 Emptyuto lip 09, 2015 4:19 pm by Ivana

» Treća,četvrta.. trudnoća pa blizanci, a prava kao za jedno dijete
Mala - mala pričaonica za "novake" - Page 15 Emptyuto sij 13, 2015 9:27 pm by zana

» pucanje noktiju na nogama
Mala - mala pričaonica za "novake" - Page 15 Emptypet sij 09, 2015 4:52 pm by mimi mirna

» jednojajcani ili dvojajcani?!
Mala - mala pričaonica za "novake" - Page 15 Emptysub pro 27, 2014 7:36 pm by Twin

» Da li uvesti kravlje mlijeko prije navrsene godine? :/
Mala - mala pričaonica za "novake" - Page 15 Emptyčet pro 18, 2014 5:32 pm by Twin

» Robica za bebe
Mala - mala pričaonica za "novake" - Page 15 Emptysri pro 10, 2014 1:15 am by tamara1989

» Lijep pozdrav svima
Mala - mala pričaonica za "novake" - Page 15 Emptyčet stu 27, 2014 5:57 pm by Mediha

Rezerviraj sada !

+48
miki
maso
jelenko
goga
nestle29
misek
mimi mirna
Josip@
iwa
bridget jones
Tajci
luda klompa
I&S
lotte.123
cicibela
tanja
albra
zuta_zg
sanjakrk
Ana
listek
Oceana
bobo
mallena
Bambi
aldijana
blizanci IM
Pika
Maja-2
Maja
igordana
pčelica maja
lara_31
Gogino
marija-k
Twin
Jorgovan
maksi
didi
jojka
blaza27
Vanja
IVA
mateeaa=)
Branka
Aleksandra
andreja
Sonja
52 posters

mala pričaonica za "novake"

pčelica maja
    pčelica maja
    domaći
    domaći

Broj postova : 979
    Proud to be : mama blizanaca

up Re: mala pričaonica za "novake"

Postaj by pčelica maja pon srp 06, 2009 7:33 pm

Blizanci IM koliko vam traje taj paket za njih dvojicu?
    Bambi
    Bambi
    akter
    akter

Broj postova : 338

Postaj by Bambi pon srp 06, 2009 7:43 pm

Da, ja sam isto vidjela Ivanin post o skoroj mogućnosti učlanjenja. Jel ima možda kakvih dodatnih novosti koje sam preskočila? Ja bih se htjela učlaniti bez obzira na popuste. Super je imati organizaciju "iza sebe" u kojoj su ljudi koje te kuže. Ipak smo mi malo posebne mame, imamo/imat ćemo malo drugačije probleme i nedoumice nego mame s jednom bebom i zato mi se udruga i sviđa.
    Ja sam se inače kao trajno rješenje odlučila za platnene pelene. Već sam i kupila početni paket. Jeftinije su, a prije svega zdravije. Ali za prvu ruku, prva cca dva mjeseca, priklonit ćemo se jednokratnima. Dovoljan će biti šok dolazak beba doma (jooooj, jedva čekam!), pa ufuravanje, pa dojenje...kad to kako-tako svladamo idemo na platnene pelene.
    U Petrovu 3 sam išla jer od početka trudnoće je Coombsov test-test senzibilizacije meni na neki enzim pozitivan, pa razinu porasta senzibilnosti su mi kontrolirali tijekom cijele trudnoće, svakih 6, a sada svaka 4 tjedna.
    Pčelice Majo, nešto je čudno u zraku... i meni se jede danas slatko, a inače i nisam za tim. Jela sam danas med+kruh. Med inače ne podnosim, pa sam bila sva u čudu da mi se to jede. I fino je, mljac... njami
    MM je konačno postao svjestan da će biti uskoro tata. Sav je ozaren, svaku večer sanjarimo kako će to biti kada donesemo naše mišeke doma, brine se za sve... ma divan je i bit će divan tata! Baš zanimljivo kako to oni doživljavaju, postati dupli tata... mom je trebalo malo više vremena da procesuira tu informaciju, ali je sada u sedmom nebu! dance
    Pitala sam tetu u DM-u za akciju u kojoj svaku bebu koja se rodi u 2009. daruju s paketom pelena. Rekla je da ćemo u rodilištu dobiti neki kupon s kojim ćemo moći pokupiti pelene u trgovini. I da pelene idu za bebu, ne za trudnicu, tj. svako naše dijete dobiva jedan paket. Pa da znate... I love you
    pčelica maja
    pčelica maja
    domaći
    domaći

Postaj by pčelica maja pon srp 06, 2009 8:07 pm

Da draga Bambi,što se pelena iz Dm-a tiče:dobit ćeš u rodilištu,uz vrlo zgodne zdravstvene iskaznice za svako dijete,i po jedan kupon za paket pelena(3-6 kg) . U Dm-u ćeš još dobiti i Baby bonus paket ,knjižicu sa razno raznim popustima za baby stvari.Stvarno super! Mi to sad koristimo,svaki posjet Dm-u,par velikih vrećica shoppinga Laughing
    blizanci IM
    blizanci IM
    domaći
    domaći

Broj postova : 829

Postaj by blizanci IM pon srp 06, 2009 9:31 pm

sad mi paket napokon traje 7-8 dana
    pčelica maja
    pčelica maja
    domaći
    domaći

Postaj by pčelica maja uto srp 07, 2009 1:13 pm

da znam za ubuduće,pa bi mogla probati te pelene.
    inače sad trošimo puuuuuno pelena jer smo još malecki

nego šta ima novo kod drugih nam dragih budućih mamica?
    bambi kad ti ideš u bolnicu,pošalji broj mob. na pp da budemo u toku,isto kao i
    igordana Smile
    lara_31
    lara_31
    akter
    akter

Broj postova : 196

Postaj by lara_31 uto srp 07, 2009 1:15 pm

jutro cure Smile

Meni tek sad jutro Smile ..ja jos nemogu da uhvatim neki ritam sa djecicom, jedan se budi, razbudi drugog, ovaj drugi budan prvi nastavi da spava, a ja sa njima budna cijelo vrijeme..neznam, mislim da cu morati da ih razdvajam u posebne prostorije, a vec su i veliki za jedan krevetic ( za sad je jedan krevetic u nasoj spavacoj, a jedan u njihovoj sobi)...

Ima li koga za kavicu ovdje :-)

Super cure to za udrugu, bas mi je drago da imate neke popuste. U ovakvim vremenima svaka kuna dobro dodje.
    Mi nemamo nista. Djeciji doplatak 200 eura mjesecno, i oko 100 eura svakih 3 mjeseca (isto neki doplatak).
    Za oko mjesec dana moram nazad na posao (sto je nemoguce) znaci - otkaz!!
    Ne zalim se, Niozemska opet ima dobar standard, i jeftinije je zivjeti ovdje nego u Hrvatskoj. I muz mi trenutno ima dobar i siguran posao. Samo se nadam da ce ostati na ovome, jer i ovdje svakim danom ide sve na gore.

bambi- uzivaj u tom slatkom sanjarenju o djecici.
    Uskoro ce ti se snovi ostvariti. Ja sam valjda deset puta preslozila njihov ormaric sa robicom sanjajuci kako ce ih nositi, kako ce izgledati u tome. Sad su to vec prerasli, zamisli Smile . A na youtube smo pregledali sve blizice, do 5 god., pitajuci se kako ce biti kad nasi dodju. Jedan lijep period iscekivanja. Uzivajte sve mame trudnice Smile
    blizanci IM
    blizanci IM
    domaći
    domaći

Postaj by blizanci IM uto srp 07, 2009 1:31 pm

lara pokušavaj sve i svašta pa češ vidjet što vam odgovara makar moji do nekih 2-3 mjes. nisu budili jedan drugog a poslje smo ih razdvojili kad sam vidla da se međusobno bude
    igordana
    igordana
    domaći
    domaći

Broj postova : 1078

Postaj by igordana uto srp 07, 2009 1:48 pm

Dobro jutro cure... menni već drugi put danas... Prvo jedva zaspala oko pola 1, pa po običaju na wc svaka 2 h s tim da oko pola 6 gotovo spavanje i onda čak mm napravila doručak, a kad je otišao stavila veš prat, oprala suđe, kupaonu i pod u kuhinji. Zatim sam malo sjela čitati pa me oborilo i čvrsto odspavala još 2h. Stvarno već sad imam tempo spavanja i buđenja ko bebice...
    Bila mi danas poluprazna mašina pa ubacila malo dj. robice bilo mi to baš fora bravo . Ne znam dal sam već napisala sklopili smo dječji krevetac neki dan i sad sve gledam krevetić i tu robicu koju stavih sušiti i još mi se čini nevjerovatnim. Gledala sam slike mm i moje kad smo bili bebe pa si zamišljam kak budu izgledali...biti će to slatke bebe..hi, hi. Laughing , njegove oči, kosa, moja pamet roll ...
    igordana
    igordana
    domaći
    domaći

Postaj by igordana uto srp 07, 2009 1:58 pm

ma nek budu živi, zdravi i iiiii roll moja pamet... šalim se...nek budu svoji...a što se pameti tiće bolje je da o to bude pola pola - ja npr stvarno slabo pamtim tj. brzo zaboravljam..tu je mm maher...
    idem sad pogledati koje mi stvari trebaju za bolničku torbu i kaj još moram kupiti...(i to sam nebrojeno puta pročitala i nemrem zapamtit nikak)...
    e jedno pitanjce, ako idem na carski (još to ne znam) da li mi trebaju i onda jednokratne gačice i ulošci

Pčelice pošaljem ti br.mob. na pp. pošalji i ti svoj...Bambi također
    pčelica maja
    pčelica maja
    domaći
    domaći

Postaj by pčelica maja uto srp 07, 2009 2:44 pm

igordana za carski (ako bude) trebaju ti ,naravno,i gaćice i ulošci,jer krvariš kao i kod norm.poroda
    tj.ne znam točno koliko dugo kod prir.poroda ,ali ja sam krvarila puna dva tjedna , a sad još imam neki iscjedak.
    igordana
    igordana
    domaći
    domaći

Postaj by igordana uto srp 07, 2009 3:14 pm

Hvala...rekoh bolje da pitam nego da se pravim pametna (nemrem bez komentara moje pameti danas...bit će neki kompleks iz mladosti... :o )...
    luda klompa
    luda klompa
    novak
    novak

Broj postova : 30

Postaj by luda klompa uto srp 07, 2009 3:18 pm

Evo samo da vas i tu sve pozdravim Wink
    Klinci spavaju pa ja malo odmaram uz vas Smile
    igordana
    igordana
    domaći
    domaći

Postaj by igordana uto srp 07, 2009 3:20 pm

Pozdrav mah
    lara_31
    lara_31
    akter
    akter

Postaj by lara_31 uto srp 07, 2009 3:55 pm

blizanci IM je napisao/la:lara pokušavaj sve i svašta pa češ vidjet što vam odgovara makar moji do nekih 2-3 mjes. nisu budili jedan drugog a poslje smo ih razdvojili kad sam vidla da se međusobno bude

hvala blizanci IM na savjetu, da ne preostaje mi nego isprobavati. Izgubila sam skoro sve kile koje sam dobila u trudnoci, sto od temperature, sto od iscrpljenosti. Moram nesto smisliti.

Igordana - to budjenje navece, mokrenje svakih 2 sata, to te priroda bas priprema na djeciji ritam, pokusaj se sto vise naspavati jer tocno tako ce ti biti kada misici dodju Smile
    blizanci IM
    blizanci IM
    domaći
    domaći

Postaj by blizanci IM uto srp 07, 2009 3:58 pm

Sve KILE milina ja sam poslje poroda skinula skoro sve a poslje kad su se sve češće budili dobila sam 10 kg . jer sam se po noći održavala budnom grickajući zlocko Sad
    Oceana
    domaći
    domaći

Broj postova : 792

Postaj by Oceana uto srp 07, 2009 11:25 pm

ja se nadam da će kile ići same od sebe...nije da sam nekaj strašnog dobila (+11 u 34tj) i da će dečki moći i htjeti cikati mamu kao sto su i cure htjele... Smile
    luda klompa
    luda klompa
    novak
    novak

Postaj by luda klompa sri srp 08, 2009 10:09 am

Lara evo bas citam ovo s ritmom spavanja....mi smo to napravili ovako....cim se jedan probudio na papanje, odmah smo budili i drugoga i papali su zajedno i na spavanac....bili su ko satovi, tocno svaka 3 sata su se budili, ali ako se probudio Jan, odma smo budili i Katju i tako smo se mm i ja stvarno naspavali. Sa 6 mjeseci starosti smo ih na kratko razdvojili jer je Jan mogao prespavati cijelu noc, a Katja se budila zbog varalice i to smo rijesili vrlo brzo i oboje smo preselili u njihovu sobu, imali smo video nadzor i nije bilo nikakvih problema Wink
    Sretno, naci cete vi vec neko rjesenje mah
    blizanci IM
    blizanci IM
    domaći
    domaći

Postaj by blizanci IM sri srp 08, 2009 10:31 am

luda klompa je napisao/la:Lara evo bas citam ovo s ritmom spavanja....mi smo to napravili ovako....cim se jedan probudio na papanje, odmah smo budili i drugoga i papali su zajedno i na spavanac....bili su ko satovi, tocno svaka 3 sata su se budili, ali ako se probudio Jan, odma smo budili i Katju i tako smo se mm i ja stvarno naspavali. Sa 6 mjeseci starosti smo ih na kratko razdvojili jer je Jan mogao prespavati cijelu noc, a Katja se budila zbog varalice i to smo rijesili vrlo brzo i oboje smo preselili u njihovu sobu, imali smo video nadzor i nije bilo nikakvih problema Wink
    Sretno, naci cete vi vec neko rjesenje mah
    I mi smo ih budili i dana danas je tako al moji još uvjk nisu prospavali cijelu noć zbog dude koliko je dobra preko dana toliko je loša preko noći.
    Aleksandra
    Aleksandra
    Admin
    Admin

Broj postova : 12583

Postaj by Aleksandra sri srp 08, 2009 10:47 am

i mi smo ih budili ali na 15 min razmaka - kad bi jedan jeo odmah nakon njega je išao i drugi tako da smo imali pauzu između hranjenja od cijelih 1,5 sat roll no s 3 mj su počeli spavati noć i to je bilo olakšanje ogromno, do tada smo bili dežurni svaku noć jedan - mm ili ja u njihovoj sobi nakon toga smo se vratili u normalu. Bili su u svojoj sobi od nekih 3 tjedna na dalje, uz video nadzor i sve super jer dok smo bili svi u istoj sobi nitko nije spavao na kraju.
    lara_31
    lara_31
    akter
    akter

Postaj by lara_31 sri srp 08, 2009 10:55 am

hvala luda klompa, blizanci IM,

To za dudu,jedan malac je prihvaca, jedan ne. Ja bas mislila kako je varalica dobro rjesenje, vidjet cemo vremenom.

To sa budjenjem, razgovarala sam sa muzem bas o tome! On se ne slaze. Misli da nema smisla buditi dijete koje je jedva zaspalo. Ja opet bez neke pomoci sa strane ne vidim rjesenje za nasu iscrpljenost jer jos samiscrpljena od poroda i temperature, a i on je jako neispavan. A pomoc nemamo. Sve je samo na nama.
    Pusticu ovako jos neko vrijeme pa cemo vdjeti.

Nego, mene zanima kako se vi dogovarate sa partnerom u vezi odluke o djeci? Mozda je bolje da postavim pitanje na drugom mjestu pa da malo porazgovaramo o tome?
    Vanja
    Vanja
    starosjedioc
    starosjedioc

Broj postova : 3745

Postaj by Vanja sri srp 08, 2009 11:04 am

mi smo ih istobudili od prvog mjeseca i kad sam jednog presvlačila odmah iza njega i drugog i tako u krug ,sad isto idu u isto vrijeme spavat ,spavallo im se ili ne . recimo T legne ali nezaspi nego si pjeva i igra se ,a IB odmah zaćori ,ali mije važno da su obadvoje ukrevetu. IB se prije probudi , a za 15.tak min evo i T ,tako da mislim da je taj ritam od prvih mjeseci ostao ,a i tako smo jedino funkcionirali. Tako da jemojj savjet isto sve radite u isto vrijeme ,tj. jedan za drugim.

Duda IB od prvog dana ,T sa 8 mjeseci kad su joj zubići krnuli i sad ju je ostavila u vrtiću ,i ja im nedam da idu sa njom van ili dok su u kuću i tako ,dudaje samo za spavanje, eventualno kad su bolesni ili sl.

Kakosa mužem se dog. ako misliš da si u pravu u nečemu moraš mu dati dobro obrazloženje. Ja sam svome sve objašnjavala i obrazlagala zašto je to i nikad nikakvih problema nije bilo ,bilo je pomome , a ako mu nemožeš ni objasnit ,ondanekrecio 2,3,4 dana bude po njegovom ,a onda po tvome ,pa ćete vidjeti čiji je prijedlog bolji i funkcinalniji Wink
    luda klompa
    luda klompa
    novak
    novak

Postaj by luda klompa sri srp 08, 2009 11:37 am

Jan nije uopce prihvacao varalicu a nismo ga ni forsirali, Katja je bila luda za varalicom ,ali se je zato i budila dok joj je ispala, bas je bila mali gnjavator kaj se tice dude, naucila je brzo sama ju staviti u usta jer smo joj prije spavanja prikacili na vrecu za spavanje tako da ju je mogla naci sama u bilo kojem trenutku, kad je skuzila sama i nije vise cendrala zbog dude prikacili sm joj i bracu i bila je milinaaaa roll ......kasnije sa 2 godine smo joj rekli da je maca odnesla dudu i vise nije bilo problema niti s tim Wink
    A sto se tice odluka oko klinaca uvijek je po mojem heheheheh roll
    Bambi
    Bambi
    akter
    akter

Broj postova : 338

Postaj by Bambi sri srp 08, 2009 12:00 pm

Bok, cure!
    Lara31, ostala sam totalno bez riječi kada sam vidjela da bi se trebala vratiti na posao za mjesec dana!?!? Pa i nije neka pronatalitetna politika u Nizozemskoj...Ja sam mislila da je naša katastrofa, ali ovo evil . I kakva je kod vas praksa, kamo i kome se ostavljaju tako male bebe ako se mama baš mora vratiti na posao? Tete čuvalice? Grozno mi je da država tjera mame da tako male bebe oslone nekom drugom na brigu. Baš su zločesti...
    Čitam vaše savjete za problem spavanja/buđenja vaših blizića i zapisujem Smile , imam osjećaj da će mi to uskoro itekako trebati.
    Igordana, mi smo se isto "podijelili" što će klinci od nas pokupiti roll . Pamet i kosa definitivno od mene, a ostalo nek bude od tate, kad su već dečki u pitanju.
    Meni dolazi mama danas i sutra ujutro krećemo sa pranjem robice, joooooj jedva čekam. Ja ću naravno samo asistirati, birati kad drugo ne mogu, ali odužit ću se ja mami već kad-tad.
    Pčelice Majo, poslala sa ti broj na pp.
    Ja sam se danas neobično kasno probudila, jer nam je u zgradi bilo noćas burno, vikalo se i urlalo zlocko , pa sam od 3 do 6 bila budna. To mi je kao trening za ono što me čeka roll . Jadan mm, vjerojatno drijema za svojim stolom u firmi...
    blizanci IM
    blizanci IM
    domaći
    domaći

Postaj by blizanci IM čet srp 09, 2009 2:37 pm

MAME TRUDNICE imam jednu ideeu za vas kad idete na ctg snimite si otkucaje srčeka na mobitel. Ja sam znala slušat po nekoliko puta u danu i kad sam ih rodila znala sam im puštat ali nažalost nisam presnimila nigdje iostala sam bez te uspomene jer sam ostala bez mob. Sad a na kartici naravno nije ostalo.
    igordana
    igordana
    domaći
    domaći

Postaj by igordana čet srp 09, 2009 3:59 pm

Halo! Evo malo da se i ja javim, jučer sam bila nekak bez previše volje za pisanje, uglavnom sam samo čitala. Danas budna opet od pola 6. Skuhala ručak - kelj - prvi put i jestivo je Wink i radila sladoled od višanja - neki izmišljeni recept. Sad čekam da me obori umor.
    I nikak se nemrem namjestiti. Ne paše mi ni na boku, pogotovo me na lijevom smeta, a na tom bi baš trebala bit. Boli me i zateže, bol je površinska tak da mislim da je riječ o rastezanju i kičma me boli. Već sam nervozna od svega toga, no još bar 4 tjedna budem izdržala, nadam se da će i mm samnom izdržat.
    Jutros uzela ogledalo da si ja pogledam donji dio trbuha koji je već neko vrijeme van mog videokruga iiii :shock: kad tamo popucale kapilare, i STRIJE :shock: WTF. Skužila ja da mene trbuh pecka i svrbucka ponekad. Moram biti iskrena i reč da sam do prije cca mj dana bila redovita u mazanju, a u zadnje vrijeme popustih i eto ti ga na...

Ja još nisam nii jednom bila na ctg-u, samo nam na pregledu s onim ručnim poslušaju kak im kucaju srčeka - možda bi se i to dalo snimit?!

U kojem mjesecu rade zadnji uzv? Ja zadnji put bila u 28 tj i od tada ne - a navikla kod moje dr svaka 4 tjedna. Znam da neki vele bolje manje puta, a drugi obrnuto, no sad me već zanima kaj se događa unutra.
    E, jesam se raspisala...

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: sub stu 23, 2024 8:44 pm.