by blanche pon ruj 27, 2010 11:21 am
Uh,vječita tema mog razmišljanja...I dok sam bila trudna i sad...Dok sam bila trudna svi su mi govorila da sam se ja bar "riješila" i da neću morati ponovno biti trudna,prolaziti ono što oni/one moraju,još kad smo saznali da su cura i dečko "ma di ćeš bolje kombinacije,Vi ste mirni"
Nitko nije od mojih bliskih prijatelja i poznanika bio u sličnoj situaciji i uglavnom nitko osim Vas ne znam što prolaze mame i tate blizanaca...
Onda,s druge strane,imam nekoliko prijateljica koje su rodile u malom razmaku dvoje djece,cirka godinu i pol do dvije razlike,i vidim da i njima nije lako...Mala beba i malo dijete sa svojim potrebama kojemu je teško objasniti zašto je mama sad orijentirana na tu novu bebicu i zašto je do sad sva pažnja koju je dijete imalo za sebe usmjereno na novo dijete...I ti ljudi imaju problema sa ljubomorom,sa djetetom koje se povuklo u sebe,blabla...
Ja da mogu birati,opet bih izabrala blizance
Bilo je teško na početku,sad je nešto lakše i uživam,a znam da će biti i teških i lakših trenutaka i kasnije,ali neusporediv je blagoslov kad vidim dvije male glavice koje pužu prema meni ili se istovremeno nasmiju kad me ugledaju...a da sam dobila jednu bebu,nikad ne znam bih li se tako brzo odlučila na drugo,a sad već razmišljam i o trećem,jer kad smo uspjeli ishendlati dvije bebe istovremeno,jedno bi nam bilo "mačji kašalj"
I da,uz sve što sam napisala,zaključak je da je teže imati blizance.Amen
pon oľu 05, 2018 9:46 pm by Twin
» "Rastimo zajedno" radionice za roditelje blizanaca u Rijeci!
ned oľu 06, 2016 8:29 pm by Ivana
» pozdrav mamicama i trudnicama!
sri pro 02, 2015 10:41 am by Twin
» Golubinjak 2015 - godišnje druženje!
uto lip 09, 2015 4:19 pm by Ivana
» Treća,četvrta.. trudnoća pa blizanci, a prava kao za jedno dijete
uto sij 13, 2015 9:27 pm by zana
» pucanje noktiju na nogama
pet sij 09, 2015 4:52 pm by mimi mirna
» jednojajcani ili dvojajcani?!
sub pro 27, 2014 7:36 pm by Twin
» Da li uvesti kravlje mlijeko prije navrsene godine? :/