vozimo se u Renault Laguni iz '99, onako dosta prostran autić, limuzina kako bi rekli sa dosta velikim prtljažnikom.
trenutni raspored sjedalica je sljedeći - Zri ima sjedalicu veličine "I" koja je fiksirana uglavnom stalno na zadnjem sjedalu iza suvozača, marke je Brevi i onako dosta je glomazna. I i T imaju sjedalice veličine 0+ koje su uglavnom mobilne i u kojima ih unašamo i iznašamo po potrebi. kad su u autu, parkirane su i fiksirane suprotno smijeru vožnje i to jedna iza vozača, a druga na suvozačevom sjedištu. Tata uglavnom vozi, a mama se parkira u sredinu na zadnjem sjedištu (nekako se stisne).
ovakav raspored sjedalica je zakonom dozvoljen, međutim kada blizanci prerastu ove male autosjedalice, prelaze na veličinu "I" koje se po zakonu ne bi smjele fiksirati na suvozačevo sjedalo u smijeru vožnje (ispravite me ako griješim). Pa je jedino rješenje ugurati 3 takve auto sjedalice na zadnje sjedište. E, tu smo malo u knap sa prostorom. Ova postojeća auto sjedalica veličine "I" je kao što već rekoh dosta glomazna i bojim se da bi takve 3 uopće mogle stati. Vjerujem da postoje i uže sjedalice te klase pa bi naš plan možda i bio izvediv.
Mi bismo rado kupili nekakav monovolumen sa 7 sjedala tipa Ford S-max ili VW Sharan, ali kako smo trenutno u fazi rješavanja stambenog pitanja to je trenutno neizvedivo, a brojčano stanje nam je taman negdje na granici da se uspijemo svi potrpati u nekakavu standardnu limuzinu kakvu imamo.
Mislim, možemo se mi i parcijalno prevoziti, ali nije to to. a i situacija je takva da nam je uža i šira obitelj raštrkana na relacijama od 40-tak pa sve do 200-tinjak km.
Već neko vrijeme tražim po raznim "običnim" forumima o djeci (ovaj je ipak pomalo neobičan) i čitam o problematici autosjedalica i sl. i uglavnom nailazim na priče i rješenja svih problema postavljanjem autosjedalice (zamislite autosjedalice, ne autosjedalica!) na sredinu zadnjeg sjedišta vozila, zbog prevencije od možebitnih bočnih udara. Sve je to ok, ali gjde ću s viškom djece onda?
Da ne tupim više. Ispričavam se ako je slična tema već bila ovdje. Kako ste vi riješili svoj problem, a da su djeca adekvatno zbrinuta i sigurna u automobilu? Poželjni odgovori roditelja sa troje djece, jer svako dijete više ili povlači kupnju još jednog "običnog" vozila, većeg monovolumena, kombija ili kamiona.
Hvala
(Tata)
pon oľu 05, 2018 9:46 pm by Twin
» "Rastimo zajedno" radionice za roditelje blizanaca u Rijeci!
ned oľu 06, 2016 8:29 pm by Ivana
» pozdrav mamicama i trudnicama!
sri pro 02, 2015 10:41 am by Twin
» Golubinjak 2015 - godišnje druženje!
uto lip 09, 2015 4:19 pm by Ivana
» Treća,četvrta.. trudnoća pa blizanci, a prava kao za jedno dijete
uto sij 13, 2015 9:27 pm by zana
» pucanje noktiju na nogama
pet sij 09, 2015 4:52 pm by mimi mirna
» jednojajcani ili dvojajcani?!
sub pro 27, 2014 7:36 pm by Twin
» Da li uvesti kravlje mlijeko prije navrsene godine? :/